nasterea la arcadia - iasi (6)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DadaIna spune:

oiyoy eu am o pompita manuala de la Philips Avent.Ma impac foarte bine cu ea si merge de minune!Eu luni trebuie sa o sun pe dr. sa imi zica la ce ora sa vin sa imi scoata firele. Da, de sambata seara e mai bine de o sapt.cu firele mele.Ma gandesc ca atunci vine acasa.Ma mananca in zona operatiei, e semn ca se vindeca.Tie ti-a zis sa mai schimbi pansamentul acasa?Mie nu.Nici nu am umblat acolo si nici nu vreau sa vad operatia.Inca ma spal asa pe portiuni si e tare aiurea.
Chiar strmfii si strumfitele cam cat trebuie sa pape la o masa?
A mea mai inainte a supt 90 ml.de lapte de tatuca la o masa in cateva minute si daca mai aveam muls cred ca nu refuza.Oricum a adormit instant.Oricat i-as da nu se desprinde de bibe.
Nu e nicaieri un grafic cu cati ml de lapte matern trebuie sa bea un bebe de 1 sapt?Macar cu aproximatie pentru ca nu ne vom creste mititeii dupa grafice si fiecare bebe are ritmul lui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Oiyoy, poti folosi apa plata faraprobleme dar sa nu indepartezi stratul de grasime naturala ( adica nu freci, nu degresezi)

Dada, asta cu ml de lapte e un stres mare pentru toate mamicile proaspete. Imi amintesc faptul ca si eu cautam asta la inceput si indiferent ce ti-as spune eu pana nu ai certitudini nu ai sa te opresti ( eu nu m-am oprit). Din pacate grafice cu cat lapte matern papa bebe nu vei gasi. Cine iti spune ca atat trebuie sa pape nu stie prea multe despre alaptat. Laptele mamicilor e diferit , diferit de laptele altei mamici, diferit in functie de momentul in care sa papa ( dimineata, seara, noaptea) si diferit in functie de momentul din timpul unui supt. Cand e mai gras, cand e mai slab, cand e mai vitaminizat cand mai bogat in atnicorpi.
La bibe au tendinta sa manance mai mult decat le e necesar. Biberonul curge diferit.... e ca atunci cand noi mancam foarte repede.... mancam mai mult decat atunci cand mestecam bine fiecare gura de mancare....
Parerea mea personala, si de data asta e in urma discutiei despre alaptat cu ceva consilieri, laptele dat cu bibe mareste stomacelul si da si colicei.
Stiu de la ferele de pe forum ca sunt ceva saculeti cu samburi de cirese care merg tot asa incalziti.
Lapticul suplimentar merge congelat in recipiente si pastrat pentru momentul in care incepi diversificarea si dai bebelului cereale. Poti sa ii dai cu lingurita din silicon, te cam doare mana dar macar papa cat ii trebuie si nu mai mult

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stefana spune:

Buna! Oiyoy, te-am trecut
Sa raspund si eu la intrebarile voastre:

Oiyoy, se oisnuieste sanul si nu mai doare la un moment dat. La mine cam dupa 3 saptamani. Si eu am folosit cu succes Garmastanul. In rest, n-am spa;at sanul decat cu apa. Cu sapun doar la dus. Port mereu tampoane si, fiind moi nu irita mamelonul. Inainte de fiecare alaptat, apas sa iasa putin laptic si curat de firele textile de la tampoane si cu ocazia asta se si lubrifiaza sanul si nu doare la supt.

Saculet cu samburi de cirese am luat eu din DM de la Galati, ca noi nu avem. E ok, dar bebele meu nu are dureri de burtica, asa ca nu l-am prea folosit. Daaaaar, apar imediat ciresele, luati doua kg, le papati s samburii ii uscati si ii puneti intr-un saculet Proprietatea lor este ca inmagazineaza caldura si o elibereaza treptat. La fel de bun este si un saculet cu sare mare.

Pompa si eu am Philips Avent manuala. F buna.

Dadaina, si noi am venit din spital cu cateva bubite. Au trecut doar cu crema cu oxid de zinc, in cateva zile. De atunci e f curat. Eu nu-l spal decat rar cand schimb scutecul, ca ar trebui sa stau mereu sa fac ceiut, sa-l incalzesc si el n-ar avea rabdare. Apa la chiuveta se incalzeste f greu, plus ca pana de curand era mult mai frig in baie decat in camera. Asa ca l-am sters doar cu servetele. Am incercat diverse marci si i-au mers toate, dar mie numai Pampers imi plac, ca sunt mai umede si cu mai multa lotiune. Si Bepanthen dupa, dar nu mereu, sa nu-l sensibilizez.

Oana, eu am luat 13 kg si acum, la aproape 3 luni, mai am 500 g de dat jos. Sa stii ca alaptatul te ajuta mult sa slabesti, pt ca organismul, pt a produce laptele, consuma celulele tesutului adipos. Eu nu am facut nici un efort sa slabesc, doar am alaptat exclusiv si s-au dus kg imediat Acum, ce sa zic, as mai avea de dat jos vreo 4-5 kg peste cum eram, ca sa fie ok.

Dada, daca alaptezi exclusiv, nu te ingrijora cu ml. daca vezi ca bebe e satul, adoarme linistit dupa ce papa si doarme suficient, nu-ti bate capul. Vezi apoi, la 2 sapt, cum a luat in greutate. Eu m-am stresat fix 10 zile, pana la primul cantar, ca mi se parea ca suge prea putin ca timp (3-5 min). De cand am vazut ca ia bine in greutate, nu mi-am mai batut capul.

Gata, fug la nani, ca bebe doarme de o ora jumate si acusi ma trezeste la raport

Noapte buna!

Stef si bebu Tudor Stefan (24.03.2011)

It's nice to be important, but it's more important to be nice.

Mergi la inceput

Ideea cu storsul laptelui putin si stersul sanului cu el e ok dar fiti atente: laptele care curge primul din san nu e "rebut" asa cum a fost considerat foarte multi ani, e cel mai bogat in anticorpi! e un vaccin zilnic fara efecte negative pentru copil. Singurul vaccin care nua re efecte negative!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madline82 spune:

Neatza fetelor..vad ca vb de laptic,pampersi si alte minuni,eu sunt pe dinafara cu aceste subiecte

Azi am implinit 40sapt!!!cine ar fi crezut ca ajung pana aici,eu una nu!

Bubulina mea sta confortabil la mami in burtica..nici ca ar vrea sa iasa

DPN 15-22 mai, fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gravidacori spune:

'neata fetelor, vad discutii interesante despre pampersi ,alaptat si alte alea si zic si eu ca mada ca sunt in aer momentan cu aceste subiecte dar e bine ca am de unde invata
noi ieri am sarbatorit cu un tort si un pahar de suc ,ca suntem amundoi constantin si elena
Mada ,felicitari pt cele 40 saptamani,uite ca trece si week-endul si bebelina ta inca sta comod in garsoniera ei.nici un semn, nimic?
noi suntem bine,azi noapte am dormit cam greu si ma dor mainile cand strang pumnul..dar mai sunt cateva zile doar si gata

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ionelamaria

Ideea cu storsul laptelui putin si stersul sanului cu el e ok dar fiti atente: laptele care curge primul din san nu e "rebut" asa cum a fost considerat foarte multi ani, e cel mai bogat in anticorpi! e un vaccin zilnic fara efecte negative pentru copil. Singurul vaccin care nua re efecte negative!

Ionela, eu strang putin sanul sa iasa o picatura si aia o intind pe mamelon. Nu storc!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gravidacori

'neata fetelor, vad discutii interesante despre pampersi ,alaptat si alte alea si zic si eu ca mada ca sunt in aer momentan cu aceste subiecte dar e bine ca am de unde invata
noi ieri am sarbatorit cu un tort si un pahar de suc ,ca suntem amundoi constantin si elena
Mada ,felicitari pt cele 40 saptamani,uite ca trece si week-endul si bebelina ta inca sta comod in garsoniera ei.nici un semn, nimic?
noi suntem bine,azi noapte am dormit cam greu si ma dor mainile cand strang pumnul..dar mai sunt cateva zile doar si gata

La multi ani, Cori pt ieri! Sa fiti parinti fericiti de bebe sanatos!
Cu mainile... si pe mine m-am chinuit rau in sarcina. ma trezeam uneori noaptea si plangeam de durere. Dar cel mai rau a fost in ziua in care am nascut. Dupa operatie, toata ziua m-au durut mai rau mainile decat burta Si mi-au amortit si m-au durut ceva vreme dupa ce am nascut, vreo 2-3 saptamani. Acum a trecut de tot. Sa dea Domnul la tine sa nu fie asa si sa treaca mai repede!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madline82 spune:

Citat:
citat din mesajul lui gravidacori

Felicitari pentru ziua de ieri...de semne nu stiu ce sa zic.Ma mai doare burtica cand si cand..dar cam atat,si un pic spatele,dar poate side la curent,amcam stat cu geamurile deschise..

Si mie mi se mai umfla mainile,dar nu in fiecare zi,o sa dispara si simtomele astea.MAi ai unpic pana joi.

DPN 15-22 mai, fetita

Mergi la inceput

Durerile de maini/incheieturi pot fi "sindromul tunelului carpian"destul de des intalnit in sarcina. Va trece in cateva sapt dupa nastere. Gasiti date suplimentare pe net
Stefana, mi-am imaginat ca putin inseamna putin, dar ma asiguram ca lumea intelege in mod identic un cuvant atat de greu "masurabil"

Fetele, nu va faceti griji ca nu stiti despre una, despre alta... stati sa vedeti cat e de diferit ce simtiti/patiti voi dfata de ce scrie in carti. In carti sunt generalitati si fiecare copil/mama sunt fiinte unice care traiesc si simt diferit.... DAR E ASA FUMOOOOOS!!!!

Mergi la inceput