Dovleceii veseli se bucura de soare (24)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fragutza spune:

Miha, imi vine sa rad, clar suntem surorile sister zilele astea.. De cateva zile tot intreb in stanga si-n dreapta la fete dragi care nu mai scriu pe forumul asta daca si copilasii lor fac crize de nervi.
Concluzia a fost ca da, la unii sunt mai pronuntate, la altii la usurele.

Iti spun cum e la noi si cum incerc eu sa fac fatza..

Cand e f cand afara sau ploua si nu iesim e cel mai probabil sa se enerveze din prea multa plictiseala sau pentru ca nu-si consuma energia. Desi imi dau imaginatia peste cap sa inventez tot felul de lucruri, se pare ca alergatul in aer liber e cea mai buna joaca pt ea. Se supara daca nu-i dau san in secunda in care cere, oriunde am fi..ma musca, ma trage de par, ma loveste cu mainile..se mai musca si ea, sau se arunca pe jos...clasicele, probabil le cunosti bine.
De cele mai multe ori las totul si-i dau sa suga. In situatiile in care nu se poate, conduc sau traversez strada, o las sa se calmeze singura, lucru care de obicei nu se intampla, se linisteste numai cand o pun la san.
Mai nou, arunca cu tot ce intalneste in cale, nu zic de aruncatul ala de distractie, care provoaca zgomote and co, ci de aruncatul ala plin de nervi. Se uita dupa mine unde sunt, se asigura c-o vad si incepe sa arunce. Uneori asa aiurea, uneori spre mine. La astea nu prea stiu cum sa reactionez, mi-e un pic teama sa nu-si arunce un cub d-ala de lemn in cap, sau sa mi-l arunce mie in fatza.
Am incercat cu nu e voie, mami, e periculos, dar n-a mers, cum obtinea o reactie de la mine, cum continua sa arunce. De cateva zile o ignor total..nu-ti spun cat de greu ma stapanesc nici sa nu clipesc..si se linisteste singura.
Dimineata asta ma grabeam sa o duc la gradi, ca au ora la care fac primirile si ea era nefericita..tot incercam s-o imbrac, nu vroia..s-a dus la o jucarie a luat-o pe sus si-a aruncat-o..n-am zis nimic, am continuat sa-i povestesc ce rochita ii dau pe ea, cum ii asortez sosetele..a mai aruncat-o o data si mai puternic..eu tot spuneam, iti da mami rochita roz de zane, cu pantofii magici..etc si-a venit singura s-o imbrac.
Deci asta merge.

Dar, e un mare dar..frate, dupa o noapte de nesomn, cand imi simt organele interne in suferinta imi mai pierd rabdarea si-o mai iau si pe sus si-o imbrac de ex fara sa mai stau la povesti. Nu-s mandra deloc de mine, imi pare rau apoi cand imi dau seama ca-s nebuna, dar din pacate nu-s invincibila, sunt deja extenuata, nu primesc ajutor de la nimeni si mai functionez si pe avarii.

Si-am mai observat ceva, e incredibil cat de bine ma simte. Daca ma framanta ceva, fara sa fiu manifesta isi schimba comportamentul, e mai agitata, vrea sa stea lipita de mine. Sunt impresionata de ce nivel de comunicare am cu ea..

Cam asta de la noi, mi-ar prinde bine sa mai aud si alte experiente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lullaby_2009 spune:

Hello!

Bine v-am regasit!

In primul rand vreau sa urez La multi ani sarbatoritelor din zodia gemeni, pe care nu am apucat sa le felicit de ziua lor! Sa fiti fericite!

Diana, ma bucur sa te citesc, mersi tare pentru ca impartasesti din experianta ta, pe care uneori o gasesc o sursa de informare si inspiratie.

Ne-am intors din concediu bronzati si mai cuminti. Am avut parte de vreme faina, nici prea cald, nici rece, apa marii potrivita si cu valuri prietenoase. Lui Alex i-a placut mult sa se joace pe malul marii, sa se balaceasca. Abia spre sfarsitul concediului ne-am acomodat cu totii, astfel ca mai fi stat inca o spatamana. Subiectul zilei, la fix, cum inca am amintirile proaspete din concediu, unde, recunosc, au existat mai multe circumstante atenuante, dar ... au fost cateva zile tare dificile la inceput. De mancat ... nimic ... cum ora de masa coincidea cu ora de somn a lui Alex, in zilele in care am incercat sa-l luam cu noi, a fost tare greu, daca nu primea ce vroia, in secunda urmatoare se tavalea pe jos, daca incercam sa-l iau in brate se zbatea, daca il lasam pe jos se uita lumea la noi ca la nebuni, asa ca mancam pe rand, in serii. Am cunoscut acolo un baietel de aceeasi varsta, care avea un comportament destul de similar si m-am mai linistit. Ce-i drept, a fost un pic racit, i-au iesit vreo doi canini si si-a schimbat si programul de somn, pe langa faptul ca am incercat sa-l mai las in timpul zilei cu mama si seara la culcare, prea multe schimbari deodata. De cand ne-am intors, vrea sa stea numai mine, plange daca plec la baie, ma ia de manuta si ma duce peste tot, din cand in cand ma urmareste cu privirea si daca nu i se pare ok vine si ma duce langa locul unde se juca el, sa ma poata supravghea mai bine. Ce s-a schimbat: mananca un pic mai bine, dupa ce trei zile nu a mancat aproape nimic acolo si mi se pare un pic mai ascultator, nu mai fuge peste tot (fuge in continuare cand il scot din casa), ne urmareste si parca nu se mai indeparteaza asa mult. Apropo de aruncat obiecte, daca il enerveaza vreo masinuta, am observat ca are anumite preferinte, o ia si o arunca, indiferent ce abordare adopt, nu se opreste pana nu iau masinuta si o pun undeva unde nu mai ajunge la ea. Ce vroiam sa va intreb, atunci cand au aceste crize de plans, la noi frecvente sunt cele cauzate de oboseala, cand nu ne mai intelegem deloc, cum ii calmati ... in public.


Felicitari Miha pentru noua gradi! Sper sa se acomodeze repede si sa fie super! Citesc cu interes ce povestiti si realizez ca sunt o multime de aspecte la care inca nu m-am gandit. Noi cred ca vom mai astepta un pic, vreau mult sa-l integrez intr-o colectivitate, e innebunit sa se joace cu alti copii, dar e inca foarte atasat de mine. Nu stiu ce vom face la iarna. Ma gandeam un loc de joaca stil gradi, unde sa pot sa stau si eu, cu alte mamici probabil, astfel incat sa se joace cu alti copilasi de varsta lui. Fragutza sper ca vei gasi gradinita perfecta, sunt intr-adevar foarte multe in zona si, fiind concurenta atat de mare, cred ca vor fi mai deschisi sa negocieze cu parintii legat de mancarea copiilor.

Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kawaichan spune:

Ehei Raluca,sa fii tu sanatoasa de cate ori am luat eu copilul pe sus si l-am imbracat.Normal ca nu ai ce face,mai ales daca esti singura.La gradinita,daca mergeam dupa el pe la ora 17 aveam sansa sa ma intalnesc cu aproape toti parintii in dressing room.Sa vezi acolo spectacol,cum se imbracau copiii-se tavaleau pe jos si se zvarcoleau de ziceai ca nu e adevarat.Reactia mamei? Foarte calma si in mare viteza il imbraca asa,pe podea,nu conta ca era plin de zapada,noroi etc pe jos.Prindea copilul si nu-i dadea drumul pana nu era imbracat-impachetat.Acu' eu n-am fost calmul intruchipat tot timpul,ma mai si ratoiam la el cateodata,cand eram pe avarii,vorba ta. Si normal ca-mi parea rau dupa,ma simteam ca ultimul om ca n-am avut suficienta rabdare.

Cu aruncatul am avut si noi o perioada pe la 15-16 luni,cand nu-i convenea ceva se apuca si arunca in mine cu cate un obiect contondent:) Din perioada aia am doua amintiri memorabile,chiar dupa ce aterizasem si eram manga de oboseala,dar manga,nu stiam nici cum ma cheama de somn.
Si cum motaiam eu asa pe-o saltea din aia cu arcurile rupte,numai ma trezesc cu o locomotiva de lemn in cap.Grea frate,am crezut ca vad stele verzi.Si de la vreo 3 metri,cat sa-mi ramana ditai cucuiul.Cum nu mi-am dat seama ce se intamplase am urlat instantaneu,iti dai seama,a ramas saracul Josh siderat.
A doua oara a aruncat cu un biberon de sticla,nu-sh cum se face ca tot in cap m-a nimerit..De atunci am folosit doar sticle de plastic noaptea.

In momentul de fata crizele cele mai mari le face cand ma duc la WC si nu-l iau si pe el.Bai,asa taraboi n-ai vazut,urla in fata usii de zici ca s-a terminat lumea si nu altceva.Si nu stiu de ce fix atunci cand am o urgenta si tr sa stau mai mult il apuca.Cateodata ma simt ca desprinsa din filmele cu prosti,nici n-ai cum sa convingi copilul sa faca altceva,nici nu te poti abtine..de tot kk,ca tot e in context.
In Mtl il luam cu mine ca era mare baia,aici toaleta si cada sunt in incaperi separate si in consecinta mai mici.Daca te asezi pe buda atingi lejer peretele din fata ta,unde sa mai iei si copilul..si se pune pe urlat,dar un urlat din ala de zici ca-l taie careva,ca ma ia cu tremurat si plans in timp ce..ma scuzati.
Idei,anyone? Azi dupa ce ne-am intors din parc era nedezlipit de mine,iar eu deja ma tineam de vreo ora cu un pisu,ca nu se dadea dus deloc.Intram in casa,lugu-lugu,povesti-nimic.Incep sa-i arat una-alta ca sa-i captez atentia,pauza.Intre timp incepe sa-mi creasca tensiunea ca nu ma mai puteam tine deja,eram la limita limitelor..cand mi-a venit ideea geniala de a-i da o caserola plina cu cirese si un castron langa.A numarat Josh la ele vreo 5 minute,timp in care maica-sa fluiera fericita pe buda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kawaichan spune:

Scriam d evreo cateva ore la mesaj si n-am mai vazut c-a scris Lull Welcome back si sa va fie de bine vacanta!

Criza in public am avut noi azi,eram in fata gradinitei si nu se dadea dus din parcare.Tipat,zvarcolit,tot tacamul.Eu,stresata ca trebuie sa scot masina din parcare,aici e o ofensa sa ocupi loc daca nu mai ai treaba,spatiul fiind ff limitat.Ei si dau sa plec si atunci,fix atunci omuletul meu vrea sa ne dam jos si sa exploram imprejurimile,prin ploaie.Il dau jos,si cu el in brate traversez straduta stramba si incepem sa ne zgaim la niste masini galbene,d ela sc de condus de vizavi.Fericire mare-dupa o vreme hai sa mergem,dau sa-l bag iar in masina.Pfoaaaaa,ce mi-au auzit urechile...cred ca toata gradinita era cu ochii deja pe noi,ca aveau geamurile d ela cancelarie deschise si taman bine dadeau drept in parcare.L-am pus fortat in scaun in timp ce-i explicam ca tr sa plecam si dusa am fost.In 5 min am ajuns in parc,acolo brusc a vrut telecomanda de la TV.I-am dat-o si a adormit pe primul cantecel,dupa aprox un minut.Ii era somn si eu il caram la vizionari de gradinite..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fragutza spune:

Lull, ce faci mami, mi-e tare dor de voi! As vrea tare mult sa-l vad pe Alexutu..si de Emma si mamica ei mi-e tare dor!

Eu nu ma mai sinchisesc de mult de crizele in public, daca spatiul permite o las sa se desfasoare, daca nu, o iau in brate si mergem in alta parte.

Sunt momente cand n-o pot lua in brate, fie vin de la piatza cu n pungi, fie n-am slingul cu mine, fie nu sta nici in sling..etc. Se invarte in carut pana reuseste sa iasa, incerc s-o iau de mana, sa mearga langa mine si de cele mai multe ori nu vrea. Intr-o zi am lasat-o pe jos, s-a tavalit in praf, s-a jelit si pana la urma am facut un compromis, a mers pe carut si o sustineam eu de maini. Era ceva de vis sa ne fi vazut cineva. S-a facut si grea, eu obosita si uneori simt ca raman fara aer cand o iau in brate.

Cu plansul cand merg la baie m-am obisnuit..eu o iau cu mine, nu am cum altfel. De cate ori am alaptat-o acolo.. Si cand fac dus, se apleaca peste cada poate, poate ajunge sa suga un pic.


Va pup, girls!




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lutoniana spune:

Lullaby sa-ti fie de bine concediul. Alex dragutul a avut parte de multe schimbari si avea si el o scuza cum bine ai spus. Cred ca s-a balacit toata ziua.

Miha, felicitari pentru gradinita, stai asa nu te entuziasma prea tare ca cine stie ce apare iar Sper din tot sufletul sa fie o gradinita buna pentru Joshulica si sa se poata desfasura cum poate el mai bine.

Si eu am probleme uneori cu imbracatul...dar dau drumu' la desene animate si el sta cu ochii cat cepele acolo si eu mai bag o maneca un crac de pantalon. Nu e sanatos dar e o solutie pentru cand ma grabesc tare.

Asta seara tare mila mi-a fost de el ca eu trebuia musai sa fac mancare si el ar fi vrut sa se joace, il vedeam cum se plictiseste. Si atunci porneste pe modulul distructiv A scos toate tacamurile din sertar si le-a aruncat pe jos, incearca sa smulga diverse din priza si ce e cel mai crunt vine si ma impinge....foarte tare.....ca si cum sa las naibii totul sa stau cu el. Il tot duc cu presul saracul...ii mai dau lucruri interzise cum ar fi porcaria aceea de aprins aragazul, multumesc lui Dumnezeu ca nu stie sa o foloseasca dar o tine ca pe un trofeu pret de cateva clipe....il mai iau in brate sa mergem sa scoatem ceva de la frigider unde imi arata ouuuu ouuuuu.....si ce alte idei mai imi vin si mie.

Insa vroiam sa zic ca nu trebuie sa va faceti mai fetelor asa multe griji si procese de constiinta pentru ca ei una sunt sigura ca ei stiu ca-i iubim orice ar fi....si e absolut normal sa mai si cedezi si sa nu fii mereu intr-o fericire si o miere desavarsita.

La baie il iau si eu cu mine mereu si are doua activitati (pe cea cu trasul apei nu o mai iau deja in calcul....trage apa si in timp ce sunt asezata eu pe toaleta ) acum se joaca cu periuta de dinti a lu' tati, dinaceea electrica si o porneste si o opreste de cateva zeci de ori spre uimirea permanenta a sotului "cum naiba mi s-au terminat iar bateriile" sau daca avem norocul sa fie un paianjen dinacela mare in cada e in culmea fericirii, il arata cu degetul si-i povesteste diverse....se intoarce la mine si-mi spune si mie despre el si gata....timpul a expirat.

Dar per total e din cale afara de adorabil si cred ca momentele astea seci asa de a sta cu el in casa si de a face lucruri banale, gospodaresti sunt de nepretuit. De cate ori schimb sacul de la gunoi el desface tot sulul si se chinuie sa-i rupa cumva si atata munceste cu degetelele alea mici si dragute....

cred ca sunt normale toate astea...ce altceva am putea face ca mamici ? sa alcatuim un program pe zile cu activitati ?

Am primit zilele trecute un newsletter de la un site si zicea ca e foarte bine sa-i implicam in activitatile noastre de zi cu zi si dadeau ca exemplu ca daca eu ud florile sa-i dau si lui o canuta mica si sa-i arat cum se stropesc....sa faca si el ca mine .....Dar Davidelu si-o toarna invariabil pe papucei .

Hai va pup si mai povestim si maine.

Oare am apucat sa-i multumesc Dianei pt raspunsuri si pentru promptitudinea aparitiei ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lullaby_2009 spune:

Miha cred ca stiu cum sunt acele toalete, singura idee care-mi vine in minte, spun fara sa stiu cum este impartita casa, daca ai lasa usa deschisa si pe el pe hol sa se joace, ar fi posibil?

Fragutza si noua ne e dor de voi. Pe Emma o asteptam de la munte sa iesim in parc, Alex cred ca abia astepta sa vina si vacanta lui Andrei ca tare bine s-au inteles ei doi.

Mie mi-e o jena cand avem scene in public si nu stiu cum s-o scot la capat. Mi-am amintit de un filmulet pe care l-am vazut la un moment dat pe youtube cu un bebe care fugea dupa camera de filmat si cum o vedea cum incepea tavaleala, tare funny, ni s-a intamplat si noua.

Luto si la noi e la fel, cand sunt la bucatarie vine si ma trage de pantaloni sa merg cu el la joaca, e asa scump, iar eu nu prea rezist si las morcovii necuratati in chiuveta si fug spre locul de joaca timp de cateva clipe. Sunt tare dulci, va dati seama ce ma topesc cand il vad.

Azi am fost la un drum mai lung cu autobuzul, de fapt cu doua, a fost tare fain, a stat cuminte, s-a uitat pe geam, asa realizez ca am un baietel in toata regula, curios foc. Lui oricum ii place sa imite ce vede la noi, zilele trecute vroia sa-mi deschida rimelul si apoi incerca sa-l duca la ochi, pensula de la fard a atins absolut toate obiectele din jur, vrea sa bea apa numai din sticla sau pahar, a invatat sa-si puna manusa si sterge praful de pe televizor. Daca ar putea sa stea toata ziua afara ar fi super, nu conteaza unde, in masina, la magazin, la terasa, in parc, oriunde, imi place sa-l iau cu mine peste tot, sa vad eu ce explicatii voi gasi cand va veni iarna si dupa 10 minute o sa-mi inghete nasul afara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crocodana spune:

hello ladies,

,eu cand am vazut cate pagini s-au scris m-am gandit ca am ratat vreun party sau am gresit topicu'!
nici in cele mai bune vremuri parca nu a fost asa discutie frumoasa intre mamici!

cum noi inca nu am ajuns la gradi, experientele voastre cu siguranta ne vor ajuta!

si eu traiesc ca si luto cu teama ca nu fac totul cum trebuie pentru ea si ca nu o "construiesc" cum trebuie! diana one more time!

am fost la mare, ne-am bucurat de nisip mai mult decat de apa si ne-am simtit nesperat de bine! all of us!

frag, sa nu ratezi delfinariul, amei i-a placut, plus ca sunt ceva animalute gen zoo si 2 locuri de joaca care au incantat-o maxim!am fost si la tulcea la acvariu unde a alergat in voie si a iubit pestisorii!

2 stresuri am acu:

1.ama nu vb asa cum imi imaginam (mi-am tot propus sa nu mai am asteptari, nu numai de la ea,de la oameni in general) dar nu imi iese
2. nu ca as sta degeaba acasa sau mi-ar ajunge timpul, dar ma ingrozeste gandul ca mai e f putin si incep jobul si nu vad cum o sa fac fata, plus ca mi se pare ca voi fi de pe alta planeta!

dar cred ca nu-s singura cu astea pe cap!
crize nu avem atat de intense, si cand sunt o ignor si functioneaza perfect!

nice to have you back all!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fragutza spune:

Neatza papusi!

Luto, cand povestesti de David mi se face un dor de el si de zilele alea petrecute acolo. Se apropie ziua mea, poate poate primesc un bilet de avion

Si eu sunt pro pentru educatia prin imitatie si implicarea in activitatile mele zilnice. Mi se pare mai natural, copila primeste informatiile in mod mai firesc. Am remarcat ca daca ma asez jos cu ea si-i spun culorile de ex imi modific si vocea intr-un mod tare caraghios, parca fac dresaj. Daca insa in timp ce aranjez hainele in dulap spun lucruri de genu' uite mami, rochita roz, bluza galbena etc e muuult mai receptiva si parca mai dornica sa ma asculte. Bine, probabil am descoperit si eu roata, sunt sigura ca toate mamicile au remarcat asta

Acum ii place sa ma ajute cand pun rufele la uscat..eu stau pe balco si ea-mi aduce una cate una..iar la hainele coautorului spune tati, tati. Ma topesc de tot

Apoi, nu prea ii plac formele alea de potrivit pe marimi and co, insa ii place tare mult sa scoata toate oalele din dulap si sa le puna capacul la fiecare. Bine, daca se supara le si arunca de-mi trasnesc urechile..

Croco, mami, imi plac bratarile alea de nu mai pot! Foarte faine sunt!
Merci de pont, chiar ma gandeam la ceva activitati pentru Pisi, ca sa nu se plictiseasca in camera.
Nici ea nu vorbeste, spune cateva cuvinte, dar nu face propozitii and co. Intelege tot ce zic si asta mi se pare foarte ok.
Mereu imi vine sa rad cum spune Ama go, mami go

Va pupa fata apasat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lutoniana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Fragutza
......cum spune Ama go, mami go



...asta se intampla cand goneste Croco la volan ca o vitezomana ?

Mergi la inceput