Eterna problema

Eterna problema | Autor: Rufus

Link direct la acest mesaj

Ioana are rezervat bilet de avion catre Olanda. Va zbura cu KLM. Din pacate, anul asta persoana cu care pleca (si careia ii dadeam procura ca sa o insoteasca) nu mai este disponibila. Iar pana in decembrie, Ioana este minora.
Am inteles de la voi ca exista posibilitatea sa o preia un insotitor de bord; concret, stiti cum se procedeaza? Unde trebuie sa merg, pe cine sa intreb?
Multumesc.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Intreaba la KLM.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

uite aici.
Dupa 17 ani e considerata adult si poate calatori singura. Problema apare la parasirea Ro, nu stiu daca are voie la controlul pasapoarte sa mearga neinsotita, dar nu sunt sigura. Fata mea a zburat mereu din Budapesta, acolo nu a intrebat nimeni nimic. Vara trecuta, pentru ca avea 14 ani(a calatorit cu alta companie care permitea copiilor de peste 12 ani sa calatoreasca neinsotiti) a venit singura cu avionul. Dar din Budapesta, cum spuneam...

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Eu m-am interesat de asta la Lufthansa. Ei mi-au spus ca din punctul lor de vedere de la 14 ani (parca) minorul poate calatori neinsotit. Dar autoritatile romane nu permit iesirea din tara a unui minor neinsotit. In aceste conditii Lufthansa punea la dispozitie un insotitor pentru drumul dus. La intoarcere (din Suedia) nu era nevoie de insotitor avand in vedere ca autoritatile de acolo permit ca minorul (era vorba de fiica mea de 16 ani) sa calatoreasca neinsotit. In cazul nostru, zborul fiind cu escala, serviciul Lufthansa costa 80 euro (40 "pe segment")

Mi-au atras insa atentia ca trebuie sa solicit serviciul de insotire minor in momentul cumpararii biletului, altfel ma pot trezi ca nu este disponibil. Asa ca, daca ai cumparat deja biletul, ar trebui sa te grabesti sa discuti cu cei de la companie, sa soliciti serviciul.

Nu stiu sa-ti spun daca trebuie facut si ceva la notariat, la noi pana la urma s-a rezolvat altfel, pleaca doua fetite si merge cu ele mama celeilalte. Dar cred ca indiferent de insotitor trebuie hartia aia de la notariat ca parintii sunt de acord cu plecarea copilului insotit de...(probabil tot compania trebuie sa-ti spuna cum se formuleaza).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Rufus, problema nu e ce vor cei de la KLM. problema e la politia de frontiera romana. pentru asta trebuie sa faci o procura la notariat, tu impreuna cu Tora. cei de la notariat stiu formularea. iar acea procura trebuie s-o aiba asupra ei la plecarea din aeroport. e bine si indicat sa faci doua copii xerox, ptr ca politia opreste procura.
apoi la aeroport platesti taxa de insotitor, la reprezentata KLM. dar, cum spunea si Fomalhauti, cand ai cumparat biletul de la agentie ai spus ca e ptr un minor. iar cei de acolo trebuie sa stie si sa-ti comunice, ca trebuie platita la aeroport si taxa de insotitor.

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Invingatorii nu renunta, iar cei ce renunta nu ajung invingatori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

fetelor daca cititi pe site-ul KLM veti vedea ca e obligatoriu insotitor pana la 14 ani. Apoi pana la 17 ani se poate calatori cu insotitor la cerere. Peste 17 ani calatorul e considerat adult si nu mai are nevoie de insotitor(nu cred ca se mai acorda nici la cerere). Fata lui Rufus a implinit 17 ani dar nu 18.

Problema e intr-adevar la trecerea frontierei, legea romana nu permite iesirea din tara a unui minor neinsotit care se bate cap in cap cu regulile companiei aeriene.

nu stiu cum se procedeaza in acest caz, sunt sigura ca nu e unic si ca cei de la compania aeriana stiu cum se poate rezolva.

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Da. Problema este trecerea frontierei romane.
Adica cui fac eu procura. Ca pe procura se mentioneaza persoana cu care iese din tara, unde o duce, etc. Ba-i mai trebuie si cazier daca nu-i unul din parinti.
Rezervarea mi-a facut-o persoana la care merge in Olanda; n-a specificat ca i-ar trebui insotitor, ca n-a stiut, nu stie absolut deloc cum se procedeaza.
Ma duc la KLM sa intreb.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Eu nu am fost cu vreun insotittor, si am plecat in Canada cand aveam sub 18 ani.
Trebuie sa fie si alta posibilitate.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ZIZOU spune:

Uite ce scrie pe sit-ul Tarom cu privire la aceasta problema
Copiii cu vârsta cuprins#259; între 12 #351;i 18 ani vor fi considera#355;i Minori neînso#355;i#355;i #351;i trata#355;i ca atare numai la cererea expres#259; a p#259;rintelui sau tutorelui.

Cet#259;#355;enii români (indiferent de reziden#355;a acestora), cu vârsta cuprins#259; între 2 #351;i 18 ani pot c#259;l#259;tori numai dac#259; îndeplinesc urm#259;toarele condi#355;ii :

* s#259; fie în posesia unei declara#355;ii autentificate notarial, din partea ambilor p#259;rin#355;i, din care s#259; rezulte c#259; ace#351;tia sunt de acord ca minorul s#259; c#259;l#259;toreasc#259; înso#355;it de un reprezentant al Companiei TAROM;
* p#259;rintii s#259; completeze obligatoriu formularul de cerere de înso#355;ire (Handling Advice) existent la ghi#351;eul de înregistrare.

În cazul în care un cet#259;#355;ean român cu vârsta cuprins#259; între 2 #351;i 18 ani c#259;l#259;tore#351;te înso#355;it numai de un singur p#259;rinte, p#259;rintele în cauz#259; va trebui s#259; se afle în posesia unei declara#355;ii autentificate notarial, din care s#259; rezulte c#259; cel#259;lalt p#259;rinte este de acord cu c#259;l#259;toria copilului înso#355;it numai de respectivul p#259;rinte.

Insotirea minorilor cu varsta peste 5 ani se face numai pana la avion, in avion se va ocupa insotitorul de bord care la destinatie il va preda unei alte persoane care il va duce de la avion pana dupa frontiera si il va preda persoanei care il asteapta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

Fiica-mea a calatorit des cu insotitor. Cum procedam? se plateste o taxa suplimentara la avion, completam un formular cu toate datele noastre (adresa, telefon, email, mobil) si precizat exact cine o va prelua de la destinatie. Persoana respectiva trebuie sa se poata legitima cu un act. Taxa era de 100 franci elvetieni, asta e cam 70 de euro. Ei se ocupau de bagajele copilului, de tot. Si n-o scapa din priviri pana nu o predau. Chestia asta cu formularul completat si taxa suplimentara am facut-o si direct de la aeroport (chiar si din Baneasa).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Da. Problema este trecerea frontierei romane.
Adica cui fac eu procura. Ca pe procura se mentioneaza persoana cu care iese din tara, unde o duce, etc. Ba-i mai trebuie si cazier daca nu-i unul din parinti.
Rezervarea mi-a facut-o persoana la care merge in Olanda; n-a specificat ca i-ar trebui insotitor, ca n-a stiut, nu stie absolut deloc cum se procedeaza.
Ma duc la KLM sa intreb.

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Stiu pe cineva care a facut procura la notariat (impreuna cu mama copilului evident) in care a specificat ca parintii sunt de acord ca minorul (avea cred 14 sau 15 ani) sa calatoreasca singur, cu insotitor de bord pe avion. Si nu a fost nicio problema la frontiera. Intereseaza-te la un notariat.

Edit: mi se pare ca in procura scria si unde se ducea minorul (unchi, matusa etc), numele si adresa respectivilor din tara de destinatie.

Mergi la inceput