Suntem in clasa a-II-a :2010-2011 (8)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

La romana a fost in spiritul etapelor anterioare,la matematica pe alocuri foarte dificil,sunt curioasa cati au facut rezolvarea la ultima.Adica rezolvarea valabila.Cred ca cei mici au facut-o prin incercari,cei care s-au prins si de asta.
Daca mi-e teama de ceva este de soptit sau alte chestiuni pe langa concurs.Centre au fost scoli care,cel putin in Buc,au avut in etapele anterioare inflatie de punctaje mari-chiar cand etapa era dificila.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

si care e rezolvarea valabila?
cred ca multi s-ar prinde ca 1+8 =9, 2+7 =9 etc.

cum se face corect?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

adica trebuie sa organizeze toate variantele de 5 carti si sa faca adunarea celor doua care dau 9?

mie aia cu chibriturile mi se pare mult mai nasoala. N-as avea rabdare de ea:D

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui loryi1974

La romana a fost in spiritul etapelor anterioare,la matematica pe alocuri foarte dificil,sunt curioasa cati au facut rezolvarea la ultima.Adica rezolvarea valabila.Cred ca cei mici au facut-o prin incercari,cei care s-au prins si de asta.
Daca mi-e teama de ceva este de soptit sau alte chestiuni pe langa concurs.Centre au fost scoli care,cel putin in Buc,au avut in etapele anterioare inflatie de punctaje mari-chiar cand etapa era dificila.

Lucrarile etapei competitionale nu se corecteaza in centrele de evaluare, nici macar in Bucuresti, se trimit la ei si din cate stiu echipa e de undeva din tara, nu din capitala.

(in ultimii ani nu au fost castigatori din Bucuresti pe la nicio clasa, ceea ce mie, personal, mi s-a parut un pic ciudat, tinand cont ca in loturile olompice nationale de mate sunt totusi bucuresteni dar ...ma rog )

Mergi la inceput

spuneti-mi si mie cum se fac ultimele 2 probleme.
la chibrituri le deseneaza si asta e justficarea? nu ma lasati in ceata, eu am facut conservatorul:D

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Ai inceput bine ,Sabina cu 1+8,2+7 etc Cred ca imparti 8 in doua parti si intotdeauna a cincea carte,indiferent cum ai lua-o,ar intra intr-un grup de doua a caror suma ar fi 9.Si la a treia este o problema asemanatoare.
La a treia una dintre probleme am inteles ca ar fi fost data la un concurs de clasa a sasea,usor modificata
Cu betisoare cred ca imparti 34 in doua gramezi pentru ca drept.are 2 laturi egale+alte doua,ajungi la 17 si de aici incep combinatii 1+16,2+15 etc.Vede cineva alta solutie?
Eu una as fi inversat punctajul ,as fi dat la betisoare 25-defalcate pe solutii si la ultima 15 p.
Sper doar sa fi concurat peste tot doar copiii.

Mergi la inceput

Lala,e o ciudatenie intr-adevar,dar pe traseu lucrarile se mai pot suferi diverse modificari .....
E ok ca se corecteaza in alta parte si e ok ca baremul nu s-a transmis peste tot-altfel ar fi fost inflatie de punctaje mari.Ar fi cu adevarat ok ca si lucrarile sa fie facute doar de copii,fara coparticiparea adultilor.Siar fi ok ca si adultii sa inteleaga la un moment dat asta.
IN rest,ne apropiem de vacanta chiar daca mai avem inca teme.

Mergi la inceput

Daca mai vedeti si alte solutii chiar as vrea sa le postati.Oricum punctajele cred vor fi mai degraba mici la mate pentu ca cele doua cumuleaza 40 p.Daca baremul puncteaza si pasii chiar daca rez final nu este corect ar fi bine.Dar ma cam indoiesc ca asa va fi la ultima.

Mergi la inceput

sotu meu zice ca trebuie desenate multe dreptunghiuri din chibrituri pana cand din dreptunghi ajungi la patrat:D. Pe care nu-l poti forma, pt ca 34 nu se imparte la 4.
are sens ce zice. Si el a facut conservatorul insa

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

deci de fapt:
un bat sus, un bat jos, 16 pe laturi
2 cu 2, 15 cu 15
si tot asa. Ies 8 dreptunghiuri.
Nu am dat-o inca Sofiei.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput