Suntem in clasa a-II-a :2010-2011 (8)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dinubebe spune:

Buna, dragele mele,
In primul rand multumesc pentru subiectele de la arhimede, in continuare cred ca arhimede e o provocare mult mai serioasa decat nastasescu, dar la noi in oras nu se da - cel putin inca nu am depistat eu, asa ca ne multumim cu ce avem...
Duminica avem nastasescu la mate, asa ca nu ne-am prea permis sa ne lasam purtati de atmosfera de vacanta...Si la scoala au tot avut teme saptamana asta, chiar am fost uimita ca doamna nu i-a lasat moale nici in preajma vacantei - poate si pentru ca ea insasi are ceva examene la facultate si s=o fi gandit sa ii tina ceva mai ocupati. Ieri au avut excursie de o zi in judetul Suceava, fata mea a fost super incantata de tot ce a vazut, Muzeul Apelor, Planetariul, Muzeul satului bucovinean, ce mai, a venit fascinata de acolo. Mai greu a fost cu tema, pe care nu a apucat sa o finalizeze, caci a adormit aseara cu capul pe caiet si nu m-am indurat sa o vad cum se chinuie.
Despre pasiuni deja manifeste nu stiu daca pot sa-mi fac deja o idee foarte clara, pentru ca am senzatia ca o parte din ele sunt pasagere. Ce mi-e foarte clar e ca ii plac pana la disperare ( a mea, desigur) animalele, absolut toate, iubeste orice creatura, oricat de mica si neinsemnata - cu exceptia paienjenilor de care e ingrozita. Mi-a adus in casa chiar si o familie de melci ( nu sunt foarte sigura de gradul lor de rudenie, dar oricum mi i-a carat pe toti in casa pana cand am reusit sa o conving ca e timpul sa le redam libertatea, in ideea ca restul lor de rubedenii ii cauta in disperare). Evident, mi-ar aduce acasa toate jivinele, intr-o zi l-a carat pe tac-su la veterinar cu un pui de lastun infometat si istovit, daca ar fi fost dupa ea, probabil ar fi facut deja acasa menajerie (iarna trecuta isi strangea bani sa isi cumpere un cal pe care intentiona sa-l creasca in casa), norocul nostru e ca avem o pisica destul de in varsta si asta e principalul argument cand vrea un nou animal in casa, caci nu vrem sa suparam pe Bunicuta lady, cum ii zicem noi pisicii, sa creada ca nu o mai iubim si ca nu ne mai ajunge sa o avem doar pe ea.
In ceea ce priveste vreun talent, nu as zice ca se manifesta foarte clar in ceva anume. Are o imaginatie bogata si e foarte creativa, o vad ca la romana lucreaza cu foarte mare usurinta cand trebuie sa compuna dialoguri sau sa construiasca enunturi, dar altfel as zice ca e mai mult atrasa de matematica decat de romana, poate si pentru ca scrie destul de urat si la varsta asta aspectul scrisului pare sa conteze destul de mult. Nu e deloc priceputa la recitari, scenete si chiar evita cat poate memorarea de versuri sau roluri. Candva am banuit-o ca nu ar avea nici macar ureche muzicala, intre timp insa m-am convins ca nu e chiar asa; face si dans sportiv, dar se cam chinuie cu asta, se vede ca nu e un talent si trebuie sa munceasca mult pana ii ies pasii. Ii place si ei sa deseneze, uneori pare destul de inspirata, dar nici aici nu e vreun geniu, cu certitudine.
In principiu, nici in ceea ce priveste scoala nu s-a evidentiat inca vreo orientare preferata. E o fire ambitioasa si extrem de atrasa de competitii, trage la toate ca sa iasa prima, a avut si satisfactia de a fi obtinut punctajele cele mai mari din clasa si din scoala la cangur si nastasescu-mate, insa deocamdata e greu de spus cam pe unde ar fi directia cea mai potrivita pentru ea. Probabil mai incolo, cand se vor diversifica si materiile, vom avea ocazia sa ne mai lamurim.
De citit citeste acum bibliile acelea ilustrate pentru copii, parca de la Adevarul, e foarte incantata de povestioarele de acolo, ca sa nu mai zic ca o da pe spate pe doamna de religie cand i le povesteste. In rest, eu zic ca are pasiuni oarecum naturale pentru varsta ei: ii plac zanele, printesele, e inca atrasa de papusi si jucarii, crede inca in Mos Craciun si in Zana Maseluta, chiar daca acum are ceva mai multe intrebari.
A, si inca ceva: a inceput deja sa primeasca biletele de dragoste si sa fie intrebata de colegi daca vrea sa fie prietena unuia sau altuia. Ce ma bucura este ca a avut suficienta incredere sa vina sa mi le arate si chiar mi le-a incredintat spre pastrare, ca sa nu le gaseasca fratiorul ei. In plus, m-a bucurat ca nu a fost nepoliticoasa cu baiatul care i-a facut declaratiile, chiar daca nu il place. L-a aburit intr-un mare fel zicandu-i ca ea e crede ca e inca mica sa aiba asemenea discutii cu un baiat. Mi-a explicat ea mie ca nu a vrut sa-l raneasca, asa ca cel putin pentru moment pot sa stau linistita :))))).
Va doresc un sfarsit de an relaxat si cu rezultate pe masura muncii copilasilor.
Loredana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Salut.

Nu stiu cat de interesant este pentru voi... aici Stef a invatat deja inmultirea. In alta ordine decat se facea pe vremea mea in Ro. Si au invatat-o mecanic. Adica stie ca inmultirea este adunare repetata, dar nu sta la fiecare inmultire sa faca acea adunare :P. Invatatoarea i-a verificat pe copii individual (ei se anuntau cand erau pregatiti sa se duca la verificat) si, daca stiau totul perfect si raspundeau suficient de rapid la intrebari, primeau in carnetelul special 2 abtibilduri: unul pentru tabla inmultirii spusa in ordine si unul pentru ea "pe sarite" (insa ii intreba toate inmultirile din "tabla"). Pe de alta parte, ei au invatat adunarile si scaderile numai pana la 100, fara si cu trecere peste ordin.

Vacanta placuta copiilor din Ro! (a inceput deja?)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Nicoleta parerea mea e ca e foarte bine ca ati facut inmultirea si probabil lasati pe mai tarziu alte "minuni". Adica mi se pare in ordinea fireasca a lucrurilor, ce fac ai nostri (aia care fac programa) mi se pare nefiresc. Adica nu stii inmultire dar faci sisteme cu 3 necunoscute. Aberant pur si simplu.

Sabina o sa incerc sa scanez si merci.
Nu stiu in ce masura muzica va fi profesie sau hobby. Oricum este importanta pentru ea si e ok. Adica nu ma opun ba chiar sunt cuminte si fac ce mi se cere .

Loredana - foarte draguta fata ta. Asta apropos de baieti. A mea e o mare cocheta, are o multime de admiratori si ii pastreaza pe toti, aburindu-i . Nu mi-e foarte clar cum izbuteste dar mi-e clar cam ce-o sa se intample peste 10 ani. Si e firea ei, felul ei, eu am fost cu totul altfel (baietoasa, jucam fotbal, si acum am amici barbati, niciodata n-am aburit cinci insi care sa fie convinsi ca sunt "cu mine" - chestie pe care fi-mea o face de la 4 ani).

Apropos de inmultire fi-mea inca aduna in cap. Stie tabla inmultirii cu 2 pentru ca e usor de adunat, dar nu si cu 3. N-am incercat s-o invat, nici ea n-a fost interesata, asa ca mai asteptam.

Mergi la inceput

Am ciit cu atentie ce a scris Loredana si mi se pare interea\sant cat de diferiti sunt copiii, desi sunt in aceeasi etapa de dezvoltare.
A mea nu mai crede de vreo 2 ani in Mos Craciun si alte chestii, tot de vreo 2 ani nu mai suporta papusile, Barbie, rozul, povestile cu zane, etc.
Si a mea pare cumva mai aproape de mate desi a avut rezultate mai bune la romana per total, mie nu mi se par inca importante rezultatele, e prea devreme ca sa fie o masura a ceva.
Mie mi se pare fi-mea foarte aproape de pre-adolescenta si un pic ma ingrijoreaza asta. Doar un pic, pentru ca pare foarte echilibrata, matura, nu cred ca o sa avem probleme cu adevarat. Prin adolescenta ma refer la aspectul fizic (cu ce se imbraca, aranjarea parului, etc), muzica, baieti, etc.
Pe de alta parte e inca foarte copilaroasa in multe alte privinte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Sorana, nu ii prezenta inmultirea cu 3, ci pe cea cu 5. Sigur va aprecia-o mai mult :).

Stef va face probabil un instrument de la anul scolar care vine (nu este obligatoriu, dar se face totusi, cu plata, in scoala, dupa-amiaza). El a zis chitara... Va face in continuare engleza la clasa, cu un profesor vorbitor nativ (dar doar o ora pe saptamana, astfel incat cred ca va face si privat la aceeasi scoala tot din toamna). As vrea sa ii prezint in vara tenisul (sa il duc la o ora, sa vedem ce parere are). Din toamna va face inot in cadrul orelor de scoala, el mai stie cate ceva, ca de pe la 4 ani a inceput sa mearga la cursuri de inot (parca nu s-a lipit asa de bine de el cum mi-as fi dorit :) ). Va merge in continuare la karate, unde are deja centura portocalie.
Stef retine cu usurinta poezii, face compuneri frumoase si interesante (aici inca nu li se cer compuneri prea lungi...). Ii plac insa si mate, si cunoasterea mediului, mai nou este interesat de mumii... Ii plac foarte mult animalele (studiaza cu mare placere enciclopedii cu animale si retine tot felul de amanunte); 2 saptamani am avut pe post de pet un melc, intr-un fel de proiect de la scoala (el vroia sa il tinem definitiv, dar l-am convins ca nu avem un mediu potrivit pentru el, in plus nu avem cum sa il luam in concedii cu noi...). Cam atat despre ce facem noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinubebe spune:

Noi inca nu ne batem capul cu inmultirea. Vazand de la voi ca unii o invata deja, ma gandesc daca nu cumva ar trebui sa incepem si noi sa ne antrenam, desi am o oarecare retinere sa nu incurc planurile didactice ale doamnei...practic, nici la citit nu ne-am inghesuit inainte de clasa I si din acest motiv a fost cam greut in primul semestru din clasa 1, dar in mod sigur nu as fi stiut sa aplic metoda doamnei si nu stiu cat de bine ar fi fost...Eventual am sa vad in vacanta, undeva prin august, daca este interesata de tabla inmultirii/impartirii...desi nu ii place sa memoreze, am vazut ca are o memorie minunata si asta ii usureaza foarte mult munca. O ajuta mult si faptul ca se mobilizeaza excelent cand vine vorba de scoala si de multe ori retine lucrurile din clasa, din explicatiile doamnei.
Din fericire sta bine si la capitolul logica, asa ca nu prea as avea motive sa ma ingrijorez.
Aveam si eu oarecare temeri ca se cam apropie vertiginos de pre- adolescenta, caci vad deja la ea niste manifestari de domnisoara, dar, cum bine zice si draga de sorana, e copilaroasa in multe alte privinte. Inainte de a pleca in excursie, fiind prima data cand mergea fara sa fie insotita de mine, a avut atatea emotii, incat devenise foarte tensionata si chiar a izbucnit in plans. M-a emotionat si pe mine momentul ei, am luat-o in brate si am stat cu inimile lipite cateva minute bune, iar in sufletul meu de mama ceva s-a topit instantaneu cand am vazut-o asa de micuta, cuibarita in bratele mele. A fost un moment dintr-acela special mama-copil in care te simti precum prima data cand ti-ai luat in brate copilasul si te-ai mirat de cat de micut si neajutorat pare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

A mea crede in Mos Craciun, dar nu se mai prea joaca cu papusile;)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Apropos de animalute - uitati-va la filmuletul facut de Monica. Aveti un pic de rabdare ca devine mai dragut dupa 30-40 secunde.

http://www.youtube.com/watch?v=Ha8WgH1bAYs

Nu este al nostru, l-am vizitat doar, nu ma asteptam sa fie atat de simpatic, sa iti vina sa-l iei acasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

e super filmuletu!

ce fac copilasii? va relaxati?
noi inca suntem la munte:)

Cum au fost concursurile?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Maine e excursia, asa incat nu ne sta gandul decat la asta...Numaram orele!
Cum s-au descurcat copilasii la etapa competitionala? La mate, ca de obicei, mi se pare extrem de greu. A mea nu face asa ceva la clasa...Voi da?

Mergi la inceput