Trezitul des noaptea
![](images/user_woman.png)
Fetita mea are 3 luni si jumatate,suge de la san,iar noaptea se trezeste din 2 in 2 ore sa manince.Am intrebat alte mamici si copiii lor dorm fara sa se trezeasca toata noaptea.Cred ca ar trebui sa ii dau supliment de lapte praf.Doctorul a spus ca este rasfatata.Oare este normal?
Raspunsuri
Banti spune:
Cred ca e normal pentru virsta ei, nu e deloc rasfatata, nu exista rasfat la aceasta virsta. Nu cred ca e nevoie sa-i introduci lapte praf daca ai suficient lapte la sin. Si copiii mei se trezeau la fel de des, dar cam de la 5-6 luni am rarit alaptatul, in sensul ca ii dadeam sa suga doar de la un sin, si cu timpul nu se mai trezea asa des sa manince, iar apoi i-am dezvatat sa mai suga noaptea si le dadeam doar apa, si de pe la 8-9 luni nu mai sugeau noaptea deloc. Baietelul meu si acum se trezeste noaptea uneori sa imi ceara apa si are aproape 2 ani, dar fetita s-a obisnuit mai repede si de la 7-8 luni nu se mai trezea deloc pentru papica. Cu rabdare o sa se dezobisnuiasca, dar trebuie sa fii constienta de faptul ca nu toti copiii sint la fel, ce merge la unii nu se aplica obligatoriu si la altii.
Ioana
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
corinaelena spune:
Pt.Banti.M-am mai linistit.Ma gandeam ca poate nu se mai satura cu sinul.Am vrut sa-i dau completare cu lapte praf dar fetita mea nu bea din biberon nici macar ceaiul.Eram disperata.
cristina78 spune:
Nu pot sa zic ca este normal sau nu este normal.Depinde de organismul si de firea fiecaruia .
Poate nu se satura si intr-adevar are nevoie de un supliment de laptic pe langa ce papa de la mami.
Poate doar i se face dor de tatica.
Pe fetita mea am alaptat-o exclusiv la san pana la 1 luna.Dupa aceasta perioada a papat si san si supliment de laptic praf pentru ca nu se satura cu ce lapte aveam eu.
O tineam la fiecare masa minim un sfert de ora,dar nu tin minte sa fi durat vreun alaptat la mine mai putin de juma' de ora(si treaba asta o faceam din 3 in 3 ore) cate o jumatate de ora.
De cand am inceput cu alimentatia mixta nu am mai avut probleme cu ea si de la 2 luni a inceput sa-mi doarma toata noaptea (de la 9-10 seara pana dimineata la 7-8)
Dar cum ti-a spus si Ioana"nu toti copiii sint la fel, ce merge la unii nu se aplica obligatoriu si la altii."Cristina si
Cristina(2 ani pe 25 Decembrie 2003
)
corinaelena spune:
Cristina, esti o mamica odihnita.Sunt nopti in care nu doarme nici macar 2 ore,dar cred ca nu suge suficient ca sa se sature.Suge 10 minute dupa care adoarme.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Aalina/Aalina.jpg)
Aalina spune:
Daca ia bine in greutate inseamna ca ii ajunge sanul si nu e nevoie de completare. Incearca sa o amagesti cu suzetica ca sa ii mai maresti distanta intre mese si poate asa va suge mai mult. Sau sa te mulgi tu un pic inainte ca ea sa suga laptele mai consistent. Si al meu se trezea la fel dar el in acea luna nu a luat deloc in greutate.
Cat despre odihna...oare cand o sa mai fim odihnite?
vlada spune:
Baietelul meu care are aproape 8 luni si care suge,fara completare de lapte,se trezeste si acum de cateva ori pe noapte.Initial si eu am crezut ca nu se satura, dar chiar daca i-am diversificat alimentatia si seara mananca f. bine, problema cu sculatul noaptea nu s-a rezolvat.Atunci cand nu ii este foame, se trezeste pur si simplu si se joaca!Doctorita ne-a spus ca asta este personalitatea lui.
Banti spune:
Eu cred ca se satura de la laptele tau. Daca ia bine in greutate, nu te ingrijora, nu e nevoie de lapte praf. Eu i-am alaptat pe amindoi copiii, pina la 8 respectiv 11 luni, nu au baut niciodata cu biberon, nu l-au acceptat pentru ca le placea sinul. Fiecare copil e diferit, dar cred ca e normal sa suga la 2-3 ore la virsta ei. Cind o sa incepi diversificarea poate va mai rari perioadele de alaptare, dar nu renunta sa-i dai sin, ca e cel mai bun. Numai daca vezi ca nu ia in greutata atunci cred ca introduci laptele praf. Dar cum zicea si o alata mamica, cind ai un bebe nu mai dormi cind vrei tu, si crede-ma ca dupa 2 copii stiu prea bine cum este. Si eu ma mir cind aud de bebelusi care dorm cite 6-7 ore neintrerupt, ca eu n-am avut parte de asa ceva decit cind s-au facut mai maricei.
Ioana
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Eleni/Eleni.jpg)
Eleni spune:
Vlada, parca vorbesti de fetita mea. Pai hai sa ii punem pe astia mici sa doarma impreuna cateva nopti, sa se joaca unul cu celalat, ca sa ne odihnim si noi. Maria se joaca noaptea si cate o ora. Uneori singura, alteori vrea ca unul dintre noi sa se joace cu ea.
asta e!
Corinaelena, Maria mea mananca noaptea de 3 ori san si o data cereale. Am acceptat resemnata ca asta ii e stilul. Noi nu am avut nici o noapte dormita integral de cand s-a nascut ea.
Asa ca obisnuieste-te!
Multa rabdare,