Aveti caine in casa? Este bine sau nu?
Raspunsuri - Pagina 7
Ilinca_M. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bird70 Eu am zis ca nu sunt de acord cu cainii tinuti la bloc pentru ca nu cred ca un apartament este un loc adecvat pentru caine. Din punctul de vedere al cainelui nu cred ca e o idee buna. Tu imi spui ca nu esti de acord pentru ca 'oamenii' vor fi privati de dragostea cainilor. Tu te gandesti la binele omului, eu la binele cainelui. Eu cred ca un caine care isi poate face nevoile doar la anumite ore, care e tinut intr-un loc limitat si lasat singur fara nimic care sa ii ocupe atentia, nu este tinut in conditii ideale. Nu sunt iarasi de acord cu galagia pe care o face un caine in bloc si potentialul de-a deranja vecinii. Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper |
Ei, eu am inceput cu "binele omului" dar nu cred ca nu am continuat prin a aduce argumente pertinente in favoarea traiului unui caine in apartament, nu cred ca se poate contesta faptul ca exista rase de caini atat de diferite incat nu se poate generaliza ca tuturor le e mai bine "la curte".
Bine-nteles ca nu trebuie lasati sa lancezeasca in casa cu orele, dar majoritatea cainilor suporta usor o "despartire" de 4-6 ore, dormitand, pur si simplu, sau meditand sau mai stiu eu ce le trece prin cap'shor, nu cred ca e nevoie neaparat sa le lasi puzzle-uri sau cuvinte incrucisate, e destul o minge si o franghie de-aia de ros, de la pet-shop, sa se distreze si singuri.
Cu latratul...exista rase foarte galagioase si rase de-a dreptul silentioase. Cainele meu cred ca a latrat de maximum 4 ori in 9 ani in casa si de fiecare data un singur latrat, cand chiar i s-a parut ceva suspect (betivi lovindu-se de usa, noaptea, de Craciun, de ex.). Si mai e si chestie de temperament, nu neaparat de rasa, unii caini nu latra decat pe-afara, altii latra de nebuni la orice stimul (primul meu caine, pekinezul, ala era pe post de sonerie).
In fine, ideea era ca "un caine tinut in apartament e un caine chinuit" e o prejudecata si depinde de foarte multi factori. Asa cum nu orice caine tinut la curte e fericit, ca sunt si caini tinuti pe lantz.
Apropo de ce zicea ina.click, a fost o faza distractiva si cu cainele meu; mergand o data la o expozitie in Cluj am ramas acolo peste noapte, la niste prieteni cu curte. Tare bine s-a distrat Manole al nostru, s-a alergat cu alt caine de acolo, s-au distrat...eram curioasa ce va fi seara, daca ii va convine sa-si petreaca noaptea afara. Si cand a inceput sa se intunece ce zarim la gemuletul usii de la intrare? Umbra unei capatzane imense, bietul caine statea ca fetita cu chibriturile si astepta sa vada cand o sa ne dam seama ca noaptea locul lui e in casa, eventual chiar in pat
Ramona2006, cainele meu a murit primavara trecuta, la 9 ani si 2 luni. In primavara lui 2001 cand l-am luat erau foarte putini dogue de bordeaux in Ro, al nostru a fost al 48-lea inregistrat in C.O.R. Atunci a fost 400 de dolari, acum habar nu am care mai sunt preturile si de la el nu am avut mostenitori
Zina, sa traiasca catelusul. Sunt "la moda" tare beagle-ii, sunt simpatici, jucausi, dar nu sunt comozi deloc. Si sunt tare latraciosi. Sunt curioasa daca vei avea curaj sa ne spui ca l-ai dat mai departe:))). Caci sincer nu m-ar mira doua posibilitsti:
1) sa scapi rapid de acest cumplit focar de infectie
2) sa apara zeci de topice in genul:"cainele meu stranuta cand se loveste la nas: ce e de facut?"; "veterinarul ne-a recomandat Frontline dar am citit ca are efecte adverse: sa-l folosesc sau nu?"
Dar sa nu uitam totusi de prezumtia de nevinovatie
bird70 spune:
Ilinca,
si cainele meu care are curte doarme in casa . Pentru mine situatia ideala este curte cu acces in casa. Nu imi place deloc ideea unui caine izolat in curte dar nici un caine tinut in apartament. Asta e parerea mea. Eu nu am luat caine pana nu am putut sa-i ofer aceste conditii. Pisica mea tot asa, iese in curte dar are acces cand vrea in casa. Nici unul din ei nu a facut stricaciuni in casa, dar deloc. E adevarat ca mi-am luat timp sa stau cu ei la inceput si sa-i educ, sa le arat ce e ok si ce nu. Pisica are copaci in curte in care se catara, cainele are o zona unde stie ca e ok sa sape, am o zona cu pietricele care este wc-ul lor, desi cainele pisa copacii din curte. A fost dificil sa invat cainele sa faca kk in zona pietruita dar acum stie si nu mai face pe iarba.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
ingridnen spune:
cum sa tii beagle-ul in curte iarna, asa ceva e inuman are parul foarte scurt si ii e bine la frig doar cand e in continua miscare.
La noi e situatie ideala.. curte cu acces in casa si totusi boxerita mea isi face zilnic plimbarea cu cursele de rigoare in parc.
Concediile le planificam cu caine. Iarna o las in casa, in cusca, si platesc pe cineva sa mi-o scoata la pranz o ora la alergat.
Un caine e o maaare responsabilitate si o maaare cheltuiala, daca vrei sa il tii cum trebuie.
Mancare, accesorii, vitamine, suplimente, medic, dresaj, expozitii (in cazul nostru) si urmeaza si monta... si pui...
Ingrid si Cristi 8 ani
Zina spune:
Cu cat inainteaza subiectul, cu atat vad cum apar tot felul de supozitii, unele mai hilare decat celelalte. Una scrie succes cainelui, alta ca un caine nu se tine sub lant, alta care este intrigata ca un caine nu se tine afara iarna, s.a.m.d. Oare am scris eu vreodata aici, ca voi pune cainele sub lant, ca-l voi tine iarna afara? Imi place cum va ambalati, chiar daca nu vi se da apa la moara...
Ca sa stati linistite: cainele daca sta la curte, inseamna ca are acces la spatiu mare, la aer, la soare, la joaca, la plimbare toata ziua (ceea ce nu toata lumea o poate face, corect?). Iarna, va sta cu noi in casa, la noi in pat, sub plapumioara calda. Va avea parte de ingrijire regeasca, va asigur.
Ina.click, cainele iti transmite un mare multumesc succesului urat lui .