Ce inseamna trai decent in Romania lui 2011?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

ORICUM PENTRU A FACE UN ASTFEL DE CURS,ATAT DE SCUMP PRECIS ITI PUNE VREO CONDITIE DE RAMAI LA EI PE VIATA

anca de fetita cu fundita Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca

AM PRODUSE LA BAZAR!!!!!!

AJUTOR URGENT PENTRU MARIUS!!!

Doneaza 2 euro prin SMS la 874 si ajuta la reamenajarea si dotarea Sectiei de Pediatrie a Spitalului Fundeni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

eu cred ca de vreo cativa ani nu se mai traieste decent in ro!!!sau cel putin nu cei care formau "clasa medie" care inainte de afurisita asta de criza isi permiteau un concediu in strainatate,o haina,o jucarie mai scumpa la copil,o iesire pe sapt la restaurant....hehe...vise neica

de fapt cred ca in curand,daca decurg in continuare lucrurile cum decurg acum,nu va mai exista clasa medie ci doar saraci si bogati!!! e clar ca incolo ne indreptam!

eu nu mai zic ce ar insemna decentul pt mine si familia mea ca mai tare ma amarasc

Mami si 2 printi iubiti: DAVID(24 sept 2008) si STEFAN(24 sept 2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns libelula spune:

Citat:
citat din mesajul lui ancadragoman

ORICUM PENTRU A FACE UN ASTFEL DE CURS,ATAT DE SCUMP PRECIS ITI PUNE VREO CONDITIE DE RAMAI LA EI PE VIATA

anca de fetita cu fundita Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca

AM PRODUSE LA BAZAR!!!!!!

AJUTOR URGENT PENTRU MARIUS!!!

Doneaza 2 euro prin SMS la 874 si ajuta la reamenajarea si dotarea Sectiei de Pediatrie a Spitalului Fundeni

mie nu mi-au pus. am avut si norocul chior de a avea colegi comozi - nu a vrut niciunul sa se atinga de bugetul de training (in contra partida cu angajatorul care refuza sa isi trimita angajatii la perfectionare). asa ca ce am "papat" eu, a fost foarte putin in comparatie cu ce era compania pregatita sa cheltuie pentru noi toti.

in fine.... ideea este ca un curs bun este o investitie pe toata viata. merita sacrificat un concediu sau orice alta distractie, pentru el. zic eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Pai noi nu stim ce inseamna ala "un curs bun". Cursurile facute au corespuns cererii pietei din acel moment. Insa, pana cand a durat cursul, cererile s-au... evaporat.

Si ne-a mai spus cineva (post de conducere, top management) ca destule firme, desi au clar pe cineva ales pentru postul respectiv, dau, totusi, anunt cum ca cauta oameni, ca sa aiba ceva justificare ca au cautat si au respectat legislatia.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

NOU - colectia de martie!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Ce pot sa spun, decat ca anumite meserii sunt, in momentul de fatza, nerentabile, necautate. Nu mai este cerere si gata. Te reorientezi (pe banii tai si pe timpul tau, daca ii/il ai) sau mori, incepi sa strangi si tu sticle de plastic goale.

De ceva vreme am observat ca munca bruta (barman, ospatar, cofetar-patiser, cocator, brutar, sudor, tamplar, mecanic auto s.a.) si cea necalificata (zilieri, constructii) sunt mult mai cautate decat munca... intelectuala.

(O dam pe sex, ca atatea anunturi erotice - masaj, videochat - cate am vazut acum in ziarul clujean "Piata de la A la Z" nu am vazut niciodata... Sunt sute...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gretchen spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25
Fostul meu angajator, cand am sugerat ca as dori suport pt un curs de Project Manager mi-a reprosat ca vreau sa ii iau locul celui care era atunci PM sau ca vreau sa imi imbunatatesc CV-ul pt a pleca din firma. Alta motivatie si explicatie el nu gasea la dorinta mea.

Foarte bine ca a devenit "fostul" :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Eu cred ca traiesc decent: ne permitem o locuinta cu chirie, mancare, haine ok, masina, ingrijirea sanatatii membrilor familiei - inclusiv a catelului, mici concedii ici colo.

Cred si ca daca nu eram imbecila si nu imi faceam credit card + overdraft + credit uz personal o duceam nu decent, ci chiar foarte fain. Deci nu faceti ca mine Daca se poate, faceti credit doar pentru nevoi reale, urgente, palpabile d ex caz medical, locuinta, masina, si nu "ca sa avem un ban in plus"

Pentru ca banul ala in plus se transforma in 2-3 ani in trei bani pe minus, daca esti cheltuitor ca mine

Cel mai frumos martisor: Alex 1 Martie 2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Eiii, am facut si noi d-astea in tinerete.

Nushulica, cred ca cine si-a permis d-astea inainte de cirza isi permite si acum. Eu cred ca mai e pana la exterminarea clasei de mijloc.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

andreea eu nu zic ca nu isi mai permite nimeni,inca!
dar ,noi ne-am permis si acum nu ne mai permitem...evident ca acum 3ani nu aveam niciun copil,erau alte cheltuieli,aveam alte prioritati cu banii...dar si veniturile noastre sunt diminuate drastic fata de ce aveam in 2007-2008

ma rog,noi o stergem in uk peste vreo 2 luni deja am fost si am facut o "vizita de control"asa ca nu mai conteaza ce e trai decent aici,sper sa-l avem acolo,adik stiu sigur ca-l vom avea

Mami si 2 printi iubiti: DAVID(24 sept 2008) si STEFAN(24 sept 2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns libelula spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Pai noi nu stim ce inseamna ala "un curs bun". Cursurile facute au corespuns cererii pietei din acel moment. Insa, pana cand a durat cursul, cererile s-au... evaporat.

Si ne-a mai spus cineva (post de conducere, top management) ca destule firme, desi au clar pe cineva ales pentru postul respectiv, dau, totusi, anunt cum ca cauta oameni, ca sa aiba ceva justificare ca au cautat si au respectat legislatia.

pai am spus mai devreme ce inseamna un curs bun. nu unul de 2-3 luni, ci un master /MBA facut cu simtul raspunderii. nu am vazut pana acum absolvent de MBA somer sau la limita supravieturii.

doar 3-4 ani de facultate, la stat sau la particulara (si mai rau!), nu iti mai asigura, din pacate, un trai decent in Romania. mai ales pe inflatia asta negustoreasca de diplome. nici eu cand am terminat facultatea, in 2001, nu o duceam prea roz. dar am inteles ca nici nu am cum. asa ca din 2001 pana acum, am stat an de an in facultati la re-calificare sau perfectionare. acum am insa pretentii la un trai decent,asa cum il inteleg eu, fara lux si fara cheltuieli inutile.

referitor la angajarile aranjate dinainte, nu mi s-a intamplat niciodata. cu siguranta acele companii sunt fie de stat, fie cu capital romanesc si cu manageri romani.

Mergi la inceput