Ce inseamna trai decent in Romania lui 2011?
Raspunsuri - Pagina 29
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Selene_Bunny/Selene_Bunny.jpg)
Selene_Bunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui A_Iulia Da Mik, am editat. Ce sa spun? Amestecam mere cu pere. Faptul ca nasterea este gratuita si nu se plateste spitalizare, cu faptul ca un medic a cerut spaga...no comment. Nu ajungem nicaieri asa. |
Mai degraba, cazarea este gratuita. Faptul ca stai in spital 2-5 zile si ocupi un pat. Si mancarea. Procedura in sine... Dupa atatea povesti NUMAI de pe DC, chiar mai crede cineva ca nasterea e gratuita? Au ramas atat de putini oameni inimosi, care sa NU pretinda nici cu o privire nimic, sau carora sa iti vina sa le dai de drag, incat "palesc" in fatza celorlalti.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
NOU - colectia de martie!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Leditia/Leditia.jpg)
Leditia spune:
citat din mesajul lui AB_AC Ledi daca puiul avea tahicardie atunci e grav poate fi un prim semn de infectie care v-ar fi putut omori pe amandoi. ![]() |
AB,da,insa am scapat slava Domnului si multumita dnei dr care m-a operat rapid,desi ii era teama de sindromul meu de hipercoagulabilitate si de posibile sangerari aiurea,ca nu era nici un hematolog prin preajma si saraca a stat in sala de operatie toata noaptea cu mine.Nu mai zic ca venea de la cabinet rupta de obosita si trecea pe la mine pe la spital,desi nu avea garda si nu avea treaba pe acolo,insa venea sa ma vada,sa vada cum e operatia..Insa,ea e unul din drii aia cu un suflet mare si bun de care spuneam mai sus,cu ajutorul ei am tinut si sarcina,cu ajutorul ei am si nascut si nu am patit nimic.
![](japonez.gif)
As mai avea cuvinte de lauda si la adresa drilor din Tm,sunt acolo la centrul de mucoviscidoza niste oameni cu suflet bun,oameni care nu doar ca nu-ti cer,dar te ajuta benevol.
![](floare.gif)
In rest,experiente si experiente,ca asa-i viata.
![](floare.gif)
Sanatate multa tuturor.
![](floare.gif)
POZE CU NOI
![](mamica.gif)
![](copilas.gif)
Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar umanitar pt David si alti copilasi speciali!.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/capcaunul/capcaunul.jpg)
capcaunul spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny Mai degraba, cazarea este gratuita. Faptul ca stai in spital 2-5 zile si ocupi un pat. Si mancarea. Procedura in sine... Dupa atatea povesti NUMAI de pe DC, chiar mai crede cineva ca nasterea e gratuita? Au ramas atat de putini oameni inimosi, care sa NU pretinda nici cu o privire nimic, sau carora sa iti vina sa le dai de drag, incat "palesc" in fatza celorlalti. |
Asadar problema esentiala a societatii este nu limita prea mica a decentei ci limita prea mare a spagii. In sanatate, in invatamant (meditatiile sunt tot o spaga), in administratie, in tot sistemul.
Limita obiectiva a decentei este, cum am spus-o de atatea ori, impusa de realitatea economica. Aici nu avem ce face decat sa ne ridicam economic ca tara, prin munca, multa munca.
Limita subiectiva a decentei este in schimb distorsionata de coruptia de care se loveste direct sau indirect fiecare.
![](images/user_woman.png)
michelle-usa spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Asadar problema esentiala a societatii este nu limita prea mica a decentei ci limita prea mare a spagii. In sanatate, in invatamant (meditatiile sunt tot o spaga), in administratie, in tot sistemul. Limita obiectiva a decentei este, cum am spus-o de atatea ori, impusa de realitatea economica. Aici nu avem ce face decat sa ne ridicam economic ca tara, prin munca, multa munca. Limita subiectiva a decentei este in schimb distorsionata de coruptia de care se loveste direct sau indirect fiecare. |
ori existenta spagii in societatea romaneasca. stau sa ma intreb daca exista in alte tari?
eu pe aici nu am dat niciodata.
michelle
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/libelula/libelula.jpg)
libelula spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui AB_AC
Tu ai trai ca ei? Eu nu. Asta-i toata chestia. De ce te gandesti ce au ei cand tu prin munca esti cu mult deasupra? Daca ar fi singuri ar trebui sa primeasca ajutor de sanatate si ceva de mancare si fara altceva. Dar daca au copii, nu-i poti condamna si pe aceia... si uite asa ajungem la ajutoare. [ |
aoleu!!! adica sa incurajam nemunca si lenea, la oamenii tineri? eu nu am nimic cu copiii, batranii, oamenii bolnavi. dar sa dai mancare la ditamai barbatii de 20-25 de ani, doar ca le e pea lene sa munceasca?!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/A_Iulia/A_Iulia.jpg)
A_Iulia spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui Selene_Bunny
Numa' incet, ca e disputa mare intre medicii de familie si Casele de Asigurari. Pana acu' cateva zile, consultatia costa 10 lei. Rufus, Laura25 si ancadragoman, ambele cu copii de gradinita, au spus ca nu este cum spui tu si cum spune capcaunul. Pentru ca trebuie investiti bani in materialele educative cerute de educatoare. claucia a mentionat si o suma: "200-300 lei pe luna pentru mancare plus participarea la rechizite". Blogul meu - de la noi, pentru ei! NOU - colectia de martie! Bazar general - fiecare implicare conteaza! Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii |
Si doar nu-ti imaginezi ca 10 ron, adica 2.5 eur, este costul real al consultatiei?
![](icon_smile.gif)
Ca vrei sa crezi sau nu, sute de mii de femei nasc GRATUIT in spitalele din RO. Ce-i drept, fara sa-si aleaga medicul, pur si simplu cu medicul de garda.
Sigur ca mai sunt cazuri care dau si spaga la doctor. A explicat Leditia ca a dat chiar fara sa i se ceara, doar pentru ca doctorita ei era o bomboana...si a chemat-o de acasa, deci?
referitor la gradinite - nu inteleg la ce te referi. Nu am adus nici o clipa in discutie invatamantul, m-am oprit strict la sanatate. Dar mi se pare ciudat sa concluzionezi ca o gradinita costa pentru ca ai de platit acolo mancarea copilului, pai cine ar trebui s-o plateasca, statul? El iti plateste educatoarea si toate cheltuielile legate de locatia respectiva. Mancarea, hainele si pantofii le suporta parintii.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Laura25/Laura25.jpg)
Laura25 spune:
citat din mesajul lui A_Iulia Dar mi se pare ciudat sa concluzionezi ca o gradinita costa pentru ca ai de platit acolo mancarea copilului, pai cine ar trebui s-o plateasca, statul? El iti plateste educatoarea si toate cheltuielile legate de locatia respectiva. Mancarea, hainele si pantofii le suporta parintii. |
Nu a zis nimeni ca mancarea, hainele si pantofii copiilor trebuie platite de stat cat stau la gradinita. S-a spus doar ca pt copilul aflat la gradinita trebuie sa platesti masa, deci si acele sume trebuie luate in calcul la bugetul de cheltuili lunare. Asta pt ca la vremea acelei discutii, capcaunul trecuse pe lista de cheltuili "gradinita gratis", fara a include acea taxa pt mancare (normala, pe care nimeni nu a comentat-o).
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Leditia/Leditia.jpg)
Leditia spune:
Iulia,asa e,ma declar vinovata.
Drul de garda dormea,nu s-a sinchisit sa vina nici cand s-au alarmat asistentele vazand ca fii-miu intrase in tahicardie,au venit sa ma intrebe pe mine cine-i dr-ul meu sa sune sa-i zica situatia.Mai erau gravidute care asteptau un dr si-l asteptau aiurea.Dar nu-i bai,ca doar nu putine femei au murit la nastere sau copii lor au fost nenorociti pe viata..eu numa' n-am vrut sa ingros randurile..incapatanata deh..:((
Diferenta face ca i-as fi luat ceva oricum numai pt faptul ca am iesit cu viata din spital,ca a venit la noi desi nu avea nici o obligatie,ca a stat cu mine o noapte intreaga si ca m-a operat pe riscul ei,desi stiam ca o speria cumva sindromul meu si faptul ca nu era un hematolog prin spital.Eu pierdusem deja 3 sarcini,m-am chinuit enorm sa am acest copil si faptul ca il am e datorita ei.Sa-mi zici cate femei nu i-ar fi recunoascatoare.
Iar daca tot e vba de bani,pot spune ca nu o data m-am dus la ea la cabinet si nu mi-a luat bani..cabinet privat,deci uite ca pana la urma as putea spune ca nu am dat nimic..s-a compensat :)
Nu mai conteaza,eu nu vreau sa intru in detalii ca nu-mi place,nu vreau sa povestesc experientele mele cu medicii de garda la fostele sarcini care zau ca nu-s frumoase si nu am timp de polemici.Dar la extrauterina am fost lasata balta de medicul de garda,medic care a omorat 2 fete un pic mai tarziu.N-ai idee ce fiori reci m-au luat cand am auzit in presa,gandindu-ma ca puteam fi eu.:(
Statul in spital este gratis,daca platesti asigurari,mie la extrauterina mi s-a cerut dovada ca-s asigurata,ca-s in CIC..si pana nu am dus-o nu m-au lasat sa plec din spital.Calmantele si medicamentele mi le-am cumparat eu,mai putin clexane-ul,ca-l mai aveau in stoc si mi s-a facut oricum putin,pt a ajunge si la alte femei.Mancarea,Doamne fere..am ''mancat'' vreo 2 zile perfuzii si apoi mancare de acasa.Nu a venit nimeni in salon cu mancare,iar eu nu ma puteam da jos din pat cu toate cele dupa mine.Spitalul s-a declarat apoi in colaps financiar si au pus urne in oras pt donatii de la oameni,caci nu mai aveau bani nici de ser.
Si cu asta am incheiat,cum spuneam,ma declar vinovata si nu doresc nimanui sa treaca prin ce am trecut eu,cel mai bine e sa fi sanatos si sa nu ai nevoie.
O zi frumoasa tuturor.
POZE CU NOI de David Christian
Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar umanitar pt David si alti copilasi speciali!.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/claucia/claucia.jpg)
claucia spune:
citat din mesajul lui Rufus Referitor la gradinitele de stat, ele sunt absolut gratuite, daca ne referim la cele cu program normal, adica cu program pana la pranz. Si cele cu program prelungit sunt gratuite...dar platesti strict mancarea pentru copii; e normal, si convenabil: cu 10 lei un copil mananca mic dejun, prnz si gustare. Rufus, Tora si iadele ![]() "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Corect, eu am dus adeverinta de angajat fara salariu mentionat pe ea. Sotul la fel, nu ii intereseaza salariul, doar ca esti angajat si probabil cotizezi la stat.
Clau, mami fericita de printese: Alessia Maria
![](zana.gif)
![](bibe.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny Rufus, Laura25 si ancadragoman, ambele cu copii de gradinita, au spus ca nu este cum spui tu si cum spune capcaunul. Pentru ca trebuie investiti bani in materialele educative cerute de educatoare. claucia a mentionat si o suma: "200-300 lei pe luna pentru mancare plus participarea la rechizite". |
Gradinita este gratuita, indiferent ce spune Laura, alte fete sau chiar eu.
Nu trebuie sa mananci acolo, la grupele cu program normal copiii isi aduc un sanvis de acasa.
"Investitia" in materiale educative consta intr-o lista de creioane, carioci, hartie, si altele de acelasi gen, o data pe an, la inceput, care sunt folosite de copii, in loc sa-si aduca zilnic de acasa. Alte cheltuieli? Caiete "speciale" pentru orele de curs (de obicei, oferite pe sponsorizari), cursuri extra (dans, engleza, muzica) care nu sunt obligatorii si nici nu au vreun aport notabil, apa la dozator, jumatate din copii vin cu apa lor la sticluta.
Nu mai vorbesc de sponsorizari in hrana, copii la program normal, cu conditie materiala precara, care mananca pranzul cu cei de la program prelungit, fara un ban. Zi de zi.
Este altfel la alte gradinite? Este vina noastra.
Sau dorinta noastra de a plusa in bani.
Rufus, Tora si iadele
![](foto.gif)