Ce inseamna trai decent in Romania lui 2011?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

libelula, ai pomenit de "un curs in plus". Imi poti spune, din punctul tau de vedere, care sunt cursurile rentabile?

Iubi are facute doua, pe bani multi, asa-zis cautate, si nu il ajuta cu nimic, deocamdata. Pe Resurse Umane si Protectia Muncii.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

NOU - colectia de martie!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Si eu am avut un soc la regularizarea de la curent si nici eu nu stiu inca ce m-a lovit: aveam achitat in avans vreo 4 milioane! Am primit deja doua facturi cu minus, mai am inca una. Banuiesc ca m-au furat ani de zile si acum de cateva luni mi-au schimbat contorul si cred ca din cauza asta e.

Bee, nu puteam sa zic mai bine: capsuni acum? romanesti nu sunt in nici un caz, sau rosii, pere de argentina care mi-au facut cu ochiul azi, dar tocmai din argentina??? Si la ale noastre toamna nici nu ma uit.

Blackgirl, mie nu mi se pare mai ieftin la cash&carry incat sa merite efortul financiar sa cumperi in cantitati industriale.

Ca veni vorba de magazine, eu sondez in prezent hipermarcheturile. Carrefour mi se pare cel mai slab ca oferta, cred ca este o intelegere a producatorilor cu magazinul astfel ca marcile mai ieftine au disparut incet incet, sau sunt pe rafturi cu pauze de luni de zile. Si mai cred ca are preturile mai mari.

Acum este inca bine: la iarna gigacaloria isi tripleaza pretul pentru ca statul nu mai subventioneaza. De unde faceam planuri sa schimb apartamentul incepe sa-mi incolteasca in cap ideea costruirii unei case.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns evanescence spune:

Un trai decent inseamna sa ai ce pune pe masa,dar nici parizer la 3 ron kg etc,caldura,apa,electricitate si nu in ultimul rand ingrijire medicala,caci aici ne este cel mai greu.
Eu una nu mai visez la altceva super exclusiv,pt noi momentan si capsunile sunt un lux (as veni la Bucuresti sa cumpar pt ca astazi in piata era 11 ron kg )de concediu nu mai vorbesc,si in situatia asta sunt multi romani din pacate
de ex noi,sotul lucreaza la stat are si acum -15% in plus lucreaza si tamplarie de la ora 7 pana la 20 cand are zilele libere,eu la randul meu muncesc am salariu destul de mic dar am,deci avem 3 surse de venit si tot ne merge extrem de prost ,muuult mai prost decat acum 2-3 ani
Stam la casa,e foarte scump totul de la apa,salubritate,gaz,curent (eu am transmis intotdeauna contorul ca sa nu am surprize la regularizare),telefon,cablu,benzina etc
alimentele foarte scumpe,de haine nu mai vb...

noroc ca am gradina si am si reusit sa pun cate ceva super bio
niste ceapa,usturoi,varza de bruxelles si am cumparat 2 ciresi de Mai,scuzati ca ma laud dar este primul an in care am pus eu si am si sapat

Ideal este sa faci si economii,poate te imbolnavesti,poate se strica masina,schimbul de ulei,dentist etc-si aici e marea problema,foarte putini romani au la ora actuala acesti bani in plus si noi ne numaram printre ei....va rog sa imi dati si mie sfaturi sa iesim cumva din criza asta

"Sa nu uitam sa ne bucuram de Viata"

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Androix
Acum este inca bine: la iarna gigacaloria isi tripleaza pretul pentru ca statul nu mai subventioneaza. De unde faceam planuri sa schimb apartamentul incepe sa-mi incolteasca in cap ideea costruirii unei case.

Androix Bijoux

Ma si vad incalzind apa cu termoplonjonul, pentru a ne spala, cumparand resouri, facand blocuri de BCA cu rezistentze... Ca in alte vremuri...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns libelula spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

libelula, ai pomenit de "un curs in plus". Imi poti spune, din punctul tau de vedere, care sunt cursurile rentabile?

Iubi are facute doua, pe bani multi, asa-zis cautate, si nu il ajuta cu nimic, deocamdata. Pe Resurse Umane si Protectia Muncii.

MBA. ASEBUSS. cursuri care sa insemne ceva pentru un angajator.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui libelula

Detaliaza, ca nu-mi spun nimic abrevierile astea. Mai ales ASEBUSS.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

http://www.asebuss.ro/

Asa deci, cand nu va permiteti chiar tot ce vreti mai faceti cate un MBA? Sau faceti o excursie pe-afara pentru cosul zilnic pe urmatoarele 3-4 luni? Cu asta am vrut de fapt sa incep: "decentul" inseamna pentru fiecare altceva.

Sa fim sanatosi!

Androix Bijoux

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Citat:
citat din mesajul lui libelula

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

nu te supara pe mine dar sa faci un MBA trebuie sa faci credit ,astea nu sunt la indemana oricui

anca de fetita cu fundita Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca

AM PRODUSE LA BAZAR!!!!!!

AJUTOR URGENT PENTRU MARIUS!!!

Doneaza 2 euro prin SMS la 874 si ajuta la reamenajarea si dotarea Sectiei de Pediatrie a Spitalului Fundeni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

trai decent pt mine ar insemna sa pot pune deoparte 10% din venitul lunar - pt zile negre. Problema e ca dc reusim asta cateva luni, apare un nou val de scumpiri si ce am economisit valoreaza jumate... si atunci, ca am facut cu economiile?
Asta imi doresc si eu - sa pot merge la o clinica privata daca e musai (urgente de gen operatie sau asa ceva) sa stiu ca am ce manca si-mi pot achita facturile pe urmatoarele 6 luni - mai departe nu reusesc sa ma gandesc in conditiile in care in cateva luni s-a dublat totul de la facturi la mancare...
Ma tot gandesc - de fapt, unde e fundul oceanului, sa ne oprim din cadere? deja de vreo 5 ori am zis ca mai rau de asa nu se poate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Un trai decent este diferit pt fiecare dintre noi.Daca pt anumite persoane un trai decent include excursii si concedii de lux,mers la spa,shopping la Milano etc,pt altii inseamna ca aiba ce pune pe masa.
Din punctul meu de vedere,desi egalitate nu a fost si nici nu va fi vreodata,un trai decent inseamna sa ai o casa sau sa-ti permiti o chirie,o masina normala(si aici nu ma refer la vile cu piscina sau masini de lux)sa ai ce manca si sa nu-ti bati capul ca pt maine nu ai bani sa-i iei copilului o banana sau ce are nevoie,sa poti merge intr-un concediu pe an,ca doar de aia muncesti ca sclavul pe plantatie un an de zile..sa nu dai din colt in colt ca esti bolnav si nu-ti permiti tratamentul sau sa mergi la o consultatie la dr,sa poti economisi un banut pt zile negre sau sa-ti permiti sa faci un fond pt copii,o pensie pt tine..sa-ti permiti sa-ti iei o haina la nevoie,incaltaminte..copilului la fel..
Deci undeva la mijloc,nici lux,dar nici sa mori de foame..
Insa de vreo 2-3 ani incoa; fff putini au un trai decent iar numarul oamenilor care se zbat sa supravietuiasca si care traiesc de la salar la salar si imprumutandu-se,s-a marit enorm!Nu cred ca am iesit din criza,noi suntem vesnic intr-o criza..e saracie multa la noi in tara.
Aici nu este vorba despre a lua sau nu capsuni,ci despre ce inseamna un trai decent in ziua de azi in Romania!
O zi placuta tuturor.

POZE CU NOI
de David Christian

Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar umanitar pt David si alti copilasi speciali!.

Mergi la inceput