De-ale bancilor - poate stiati, poate nu...

De-ale bancilor - poate stiati, poate nu... | Autor: Selene_Bunny

Link direct la acest mesaj

Bancile pe care le "cunosc" sunt, in ordinea "vechimii", BRD, BT si ING.

Cu BRD "lucrez" de ceva vreme si am putut observa cum si-au modificat comisioanele, in timp. In momentul de fatza, ceea ce stiu este:

- in cazul transferurilor interbancare (virare din contul cuiva, client alta banca decat BRD, in contul altcuiva, client BRD - transfer persoana fizica - persoana fizica), Banca "sustrage" 4 RON din orice suma pana in 500 de lei si 6 RON pentru orice suma de peste 500 de lei. Adica destinatarul banilor primeste cu 4-6 lei mai putin. Daca s-au modificat aceste comisioane de la inceputul anului si pana acum, cine stie, sa anunte aici.
- surpriza am avut-o saptamana trecuta, cand am observat ca mi-au disparut 6 lei din cont. Am mers la banca si am cerut o "trecere in revista" a tuturor operatiunilor efectuate in perioada aprilie-mai (data curenta). Asa am aflat ca fiecare interogare de sold este taxata de catre BRD cu 0,95 lei, adica aproape 1 leu! De acolo lipsa celor 6 lei.
- nu stiu cat mai sunt comisioanele de retragere de bani din cont prin intermediul ATM-urilor.
- depunerea in cont, la ghiseu, inca nu este comisionata. INSA: posibil sa fie comisionata daca va ganditi sa depuneti bani sub forma de monede, asa cum m-am gandit eu. Din pacate, nu am mai apucat sa vad daca se comisioneaza sau nu, pentru ca mi s-a cerut sa grupez monedele in fisicuri de cate 10, adica gramezi de cate 10 monede, pe care sa le invelesc tot eu in hartie alba. Mi s-a pus la dispozitie hartia, dar nu am dispus de timpul necesar pentru a face acest lucru.

Nici BT nu comisioneaza depunerea la ghiseu, daca este vorba despre bancnote. Daca este vorba despre monede, se schimba treaba. Cu monedele, mie mi se tot strang monede, multe, si nu am ce face cu ele. Bancile NU mai preiau monede de la persoanele fizice, decat daca este vorba despre o depunere in cont. Nu stiu cum este pentru persoanele juridice. Adica nu poti schimba banii marunti in bani mari la banca. Chiar si acum trebuie sa ma duc sa depun 40 de lei, sub forma de monede, daca m-or mai primi.

Asa, am depus, prin martie, parca, 45 de lei sub forma de monede de 50 de bani, 10 bani si 5 bani. Comisionul a fost de 40 de bani, infim, insa a durat vreo 20-30 de minute pana sa-l calculeze.

Referitor la transferurile interbancare, si BT-ul "sustrage" acei 6 lei, de care am mentionat in cazul BRD.

Daca mai aveti informatii, postati-le aici, va rog, sa stim si noi chestiile astea marunte, dar importante.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

NOU - colectia de martie!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gretchen spune:

De ce te complici cu banca sa depui maruntisul?
Si mie mi se aduna monede. De fapt, nu mie, ca eu ma stradui sa scap de maruntis la cumparaturi, sotul meu insa il aduna in buzunar si il goleste seara intr-o cutiuta in hol. Cand se aduna un pumn de monede le schimb la aprozarul de la colt; se bucura tare vanzatoarele de acolo, ca sunt mereu in pana de monede.
Interbancar inseamna in cazul expus de tine transfer intre doi clienti ai aceleasi banci sau banci diferite?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gretchen

De ce te complici cu banca sa depui maruntisul?
Si mie mi se aduna monede. De fapt, nu mie, ca eu ma stradui sa scap de maruntis la cumparaturi, sotul meu insa il aduna in buzunar si il goleste seara intr-o cutiuta in hol. Cand se aduna un pumn de monede le schimb la aprozarul de la colt; se bucura tare vanzatoarele de acolo, ca sunt mereu in pana de monede.
Interbancar inseamna in cazul expus de tine transfer intre doi clienti ai aceleasi banci sau banci diferite?

Pentru ca nici macar Posta, care e la 2 minute de bloc, nici vanzatorii din piata, nici magazinele din jur nu au nevoie de atata maruntis. Acum am, de exemplu, intr-o punguta, 25 de lei in monede de 10 bani. Odata am avut 90 de lei numai in monede, era in 2008, cand i-am dus la BRD si i-au primit fara probleme, inca cu bucurie, fara depunere in cont, iar eu am platit apoi factura Romtelecom. Acum nu mai merge treaba asta.

Interbancar - clienti cu banci diferite.
Intrabancar este clienti ai aceleiasi banci.

Edit: insa subiectul nu era despre de ce ma complic eu, ci despre informatii utile pentru unii si altii. Daca nu ma complicam, nu puteam oferi informatia despre comisionare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

selene, incearca sa plasezi maruntisul la o toneta unde se vand bilete de autobuz/tramvai.
in ploiesti o calatorie costa 1,6 lei, iti dai seama ce nevoie acuta de maruntis au vanzatoarele de la tonetele respective.
nu stiu cat costa in braila o calatorie, poate e o suma rotunda si nu se da rest in bani marunti...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

stiam ca bcr-ul avea un comision aberant la un moment dat : de ex, daca venea sotul la banca sa achite rata la creditul sotiei, i se lua un comision suplimentar de depunere numerar, chipurile pentru faptul ca persoana care depune nu este cea care este titulara/beneficiara creditului...

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Tot BCR: plata factura gunoi menajer, comision 4 ron. Insa intreb si eu ca de ce tb sa interogati soldul la ATM? Nu aveti posibilitatea de interogare pe net? Am cont la Raiffeisen si asa procedez, mai ales ca nu am data stabila cand imi intra banii. In fara de comisionul de 30 de ron lunar de administrare cont, nu am simtit alte diferente.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

selene, incearca sa plasezi maruntisul la o toneta unde se vand bilete de autobuz/tramvai.
in ploiesti o calatorie costa 1,6 lei, iti dai seama ce nevoie acuta de maruntis au vanzatoarele de la tonetele respective.
nu stiu cat costa in braila o calatorie, poate e o suma rotunda si nu se da rest in bani marunti...

Corina, 1,2 lei, dar nu sunt vanzatoare la tonete, aici sunt automate de bilete, bagi banii, selectezi numarul de bilete si asta e. In plus, biletul e valabil numai pentru autobuz/tramvai, cu care eu nu circul, prefer maxi-taxi.

Mergi la inceput

blackgirl0, si nu ai platit taxa de activare a serviciului de Internet Banking? De asemenea, nu platesti taxa lunara pentru intretinerea acestui serviciu? Ca BRD-ul si ING-ul au asa ceva, nu stiu BT-ul.

Edit: din spusele voastre, vad ca BCR-ul se preteaza la porcarii de care nu stiam. Si totusi, este una dintre bancile preferate pentru Prima Casa.

Mergi la inceput

Tot legat de BRD:

Daca aveti nevoie de un cont PayPal, nu va bazati pe faptul ca Visa Electron emis de BRD va merge pentru retragerea banilor din PayPal pe card. Nu va merge, cardul Visa Electron emis de catre BRD nu este agreat de catre PayPal. Nu va lasati convinsi ca, daca solicitati emiterea unui card MasterCard BRD, va merge. Merge DOAR pentru a face achizitii prin PayPal, nu si pentru a retrage bani din PayPal. Sunt motivele pentru care am apelat la ING.

Referitor la BT:

Din cate am mai citit, BT-ul are impuse niste limite de tranzactionare in cazul PayPal. Nu inseamna ca Visa Electron BT nu merge, inseamna doar ca puteti avea surpriza ca, daca doriti sa retrageti o suma mai mare din PayPal, sa vi se spuna ca banca nu permite efectuarea acestei tranzactii. Trebuie sa mergeti la banca si sa discutati despre "ridicarea" acestor limite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

La BT abonamentul pentru BT24 (aplicatia pentru internet) este de 1 leu/luna. Pentru cardul de debit de la BT nu platesc taxa de administrare cont. Pentru cardul de credit de la BT platesc 20 lei/an.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Pe extrasul BRD (internet banking) imi apare 3 ron comision pentru orice virament interbancar si 2 ron pentru virament intrabancar.

Carla & mami

Mergi la inceput