Prietene la bine si la greu - 119
Raspunsuri - Pagina 13
miany75 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui lumi_calin
Mi-a scapat un 'i' Many lui Miany ii trimit un si o Mamica de Calin |
multumesc ..the same for you chiar ma intrebam ptr.ce
bine ca ati scapat de febra!!!
miany75 spune:
si..buna ziua de la cluj!!!!
la noi ploua bine de tot,puiul doarme asa ca..here I am!!!!
ma duc sa citesc din urma si revin...pana una-alta urez si eu "un calduros La multi ani" sarbatoritelor/sarbatoritilor de zilele trecute,multa sanatate si numai bucurii!!!
Ancutza_Bro spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Lumi_Richard Si am uitat ca vroiam mult sa-i scriu Ancutzei- nu cred ca sunt fondate framantarile tale....Sabina e un copil perfect normal,ba chiar a evoluat mai repede decat multi alti fulgusori! Si,probabil datorita faptului ca e atat de preocupata sa faca lucruri noi, nu raspunde imediat ce o strigati. Pam-pam! |
Anca, mami de Sabina Ioana (03 nov 2009)
miany75 spune:
in primul rand ...va multumesc,gagix ptr. raspunsurile referitor la modul in care beau laptele puiutii vostri
Smaranditza ma bucur sa te 'revad' si mai mult ma bucur ca sunteti bine,iar motivul disparitiei tale e doar lipsa acuta de timp..ai grija de tine!!!
Lumi sa va fie de bine "luna de miere"; o meritati din plin dupa ce experiente ati avut!!!!
dankutza tin pumnii sa invingeti 'ovarele buclucase' in urmatoarea luna!!!
Ancutza lasa piticii in lumea lor!!! sabi e un copil perfect...david face la fel:uneori ma ignora cu desavarsire,alteori se intoarce si imi trage cate un zambet de ma topesc ,nu alta...iar,cand se joaca daca e absolut incantat de ce face sunt ca si inexistenta ptr.el si discutia poate continua... va fete frumoase!!
Licu ,legat de trici..pot sa-ti spun ca David are momente si momente:uneori nici nu vrea sa se dea jos,alteori refuza sa stea ,cand e plin de enrgie neconsumata..per ansamblu,eu zic ca n-a fost o investitie proasta...asa cum zici ,ma ajuta atunci cand e obosit sau cand trebuie sa ne deplasam rapid (mici cumparaturi)..in brate,nu prea l-am luat decat la scari (cand e ff.obosit si nu are chef); deci ,dpmv. e k...
ma bucur ca te-ai linistit in ceea ce o priveste pe Amalia
monis ceva impresii de la vizionare?!
asa e si david are zile cand nu il pot opri din plimbare,catarare pe topogan pe scari sau direct pe el si altele in care sta si admira te-miri-ce..are o pasiune ptr.papadii ..nu le lasa,frate nici cand urca scarile la topogan...
cred ca trimit asta si revin...ca prea e kilometric mesajul..
miany75 spune:
acu legat de ce povestesc lumi si ancutza sa va povestesc eu din experienta noastra: david cum ii ia cineva o jucarie ,cum se pune pe plans (daca ii e luata cu o miscare brusca) sau se uita nedumerit la ce se intampla...incerc eu sa-i explic ce si cum ...de regula,nu prea tine faza si se cam smiorcaie ; cunoscandu-mi copilul eu zic ca e putin prea sensibil si lucram in continuare la capitolul asta...
alta situatie: eram in parc ,David se da pe topogan,ajunge jos unde il "preia" prietena cu care eram...eu stau langa scari..vine un copil de vreo 6-7 ani in alergare si il ia pe sus..buuuf si plans,alerg repede ,il iau in brate ,il consolez si ii spun ca se mai intampla,ca baiatul n-a vrut etc...prietena mea il intreaba: ce-ai patit David? te-a rasturnat baiatul?...la care,el se uita cu o privire din aia de care ziceti voi (nu-mi venea sa cred ochilor ce vad),il identifica sus pe topogan si zice "ga-ben",indreptand degetul spre cel incriminat ...ma uit pe topogan,baiatul respectiv avea un tricou galben pe el ...am ramas paf...
deci nu stiu cat tine de educatie la varsta asta...cred ca mai degraba isi manifesta personalitatea in modurile in care stiu ei..parerea mea, of course..bineinteles ca sunt de acord cu faptul ca trebuie corijate 'iesirile" de genul asta,dar in timp si cu multa,multa rabdare...
cristina_boc spune:
Buna ziua si de la noi,
Dupa un weekend frumos, acum stam in casa, ca pe afara ploua.
Despre copiii mai rai/agresivi de prin parcuri, eu nu cred ca parintii ii educa in acest fel (Probabil sunt si exceptii). Sunt si la noi in parc de toate categoriile. La fel si parinti. Sunt copii care isi impart jucariile, altii care nu isi impart jucariile dar au impresia ca toate jucariile din nisip sunt ale lor, etc.
Dau un exemplu, un baiat de 2 ani jumate din parc, cu mama educatoare/ tatal habar n-am (este un copil foarte bine educat), ingrijit de bunica. Ne saluta foarte frumos, intreaba ce facem. Dar, cand este el pe topogan nu are voie sa urce alt copil, face un scandal si niste urlete.... Iar de obicei la nisip, smulge din manuta altor copii lucrurile. Sunt momente cand mai da si cu piciorul, Andrei stie........ Primeste intodeauna atentionari din partea insotitorului. Cu siguranta comportamentul lui nu vine de la parinti.
Un alt exemplu pe care l-as spune, si care pe mine m-a socat initial.
Eram la groapa de nisip, cand apare pe acolo si Darius ( 2 ani si ceva). Cu acest baietel ne-am mai jucat in nisip, si este in general insotit de bunic. Se apuca el de povestit ca: mama lui a murit..., si mama vitrega este plecata... a venit cu bunicul in parc... etc. M-am socat putin, pana cand o mamica (care il cunostea) l-a intrebat ca: ce tot zici tu acolo? Si atunci a spus ca s-a uitat la Alba-ca-zapada etc...... Cateodata aparentele inseala.
Noi suntem undeva pe la mijloc: Andrei vrea sa se joace cu jucariile altor copii, dar care sunt prin nisip, nu ia jucariile din mana altor copii. Nu-l intereseza de jucariile lui, se poate juca oricine, am impresia ca nici nu stie care sunt ale lui. In schimb este problema la returnatul jucariilor: nu da ce are in mana nici la schimb, se lasa cu plansete, aruncat de jucarii pe jos, etc.
Cristina , Andrei Cristian , 7 dec 2009
POZE
many_bani spune:
Dragele mele,
Va multumesc din suflet ca va ganditi la noi. Nu suntem in Buc. o sa revenim spre sfarsitul sapt. ca pe 23 merg la control si apoi vrem sa gandim o vacanta, nu stim unde, decat ca nu in tara. Nu imi arde de vacanta, sufletul meu este ciuntit, insa vrem sa incerca sa ne detasam putin de probleme, ca sunt asa apasatoare si dureroase, sper sa si reusim. Eu am citit cate ceva, dar cu iertare va spun ca mare lucru nu am retinut, inca nu ma pot aduna. Incerc sa ma incurajez ca viata este foarte frumoasa si in 3, nu numai in 4.
Tot sapt. viitoare merg sa inscriu piticul la gradi, tot ce era pana acum stabilit trebuie regandit.
Nu vreau sa intristez pe nimeni, m-am descarcat si eu un pic la voi.
Multi
miany75 spune:
si sa povestesc cu ce s-a indeletnicit puiul meu in w-e...si apoi,fug
am fost la ai mei la tara...s-a jucat o gramada la groapa de nisip facuta de bunicul...dupa care , a smotocit pestii prinsi de taica-su la balta...si a innebunit pisica vecinilor: a tras-o de coada, a luat-o n brate si a carat-o cativa metri , a pus-o pe scaun ,a dat-o jos ,a imbratisat-o, a calarit-o ( m-am distrat copios la faza asta ,ca el se tot aseza si pisica tusti de sub fundul lui) ...si pisica n-a zis nici "pas"...e obisnuita cu fetele vecinilor ; s-au distrat bine amandoi...de ce zic asta? ca la un moment dat pisica a plecat,dar a revenit la gard si tot mieuna sa o bage in seama...
ii plac tare mult animalele ...cred ca ii vom lua un catel ,pe care sa il tina ai mei acolo...sau un iepure-doi...vedem...
la cluj zici ca vine noaptea asa de tare s-a innorat.. asa ca dupa-masa zicem "pas" la plimbare...uuff
miany75 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui many_bani Dragile mele, Va multumesc din suflet ca va ganditi la noi. Nu suntem in Buc. o sa revenim spre sfarsitul sapt. ca pe 23 merg la control si apoi vrem sa gandim o vacanta, nu stim unde, decat ca nu in tara. Nu imi arde de vacanta, sufletul meu este ciuntit, insa vrem sa incerca sa ne detasam putin de probleme, ca sunt asa apasatoare si dureroase, sper sa si reusim. Eu am citit cate ceva, dar cu iertare va spun ca mare lucru nu am retinut, inca nu ma pot aduna. Incerc sa ma incurajez ca viata este foarte frumoasa si in 3, nu numai in 4. Tot sapt. viitoare merg sa inscriu piticul la gradi, tot ce era pana acum stabilit trebuie regandit. Nu vreau sa intristez pe nimeni, m-am descarcat si eu un pic la voi. Multi mami de Vlad (29.10.2009) Multumesc Doamne! |
...suntem impreuna la bine si la greu,nu?!
miany75 spune:
saptamana asta mi-am propus sa merg cu puiul la Gradina Botanica si prin centru (il si vedeam topaind prin mini-fantanile arteziene amenajate in centru)..dar ,vremea ne strica planurile...sper sa nu tina prea mult ploile , stiu ca sunt necesare,dar,deh ma enerveaza..