bebe de 9 luni care nu papa solide...si nici lapte
Raspunsuri - Pagina 2
anya spune:
Daca ii dai un colt de paine o tenteaza sa bage in gura si sa-l molfaie? (Baietii mei erau turbati dupa paine - baloseau coltucul pana il muiau. 3/4 ajundea pe jos, dar mai ramanea 1/4 si in gura)
lalala13 spune:
din ce ai descris tu mi se pare ca ii dai foarte des lapte..lasa-o sa i se faca foame, sau incearca sa o tentezi cu ceva, cu o farfurie mai colorata ca sa o atraga. plus ca are si la kg cat si la inaltime cat fiu-miu la 10 luni, asa ca subnutrita nu e. si daca ii dai solide nu ii da la 30 de minute lapte. poate doar ii e sete. incerca cu apa sau ceai.
de exemplu la ora 12 ar fi trebuit o mancare cu solide..zic si eu
Luna1 spune:
Dupa parerea mea ii dai prea mult lapte si ea a invatat ca daca nu mananca primeste lapte.
Aici mi s-a recomandat ca de la 9 luni pana la un an sa adaptez copilul la 3 mese principale pe zi cu doua gustari si doua biberoane de lapte (unul dimineata la trezire si altul seara inainte de somn).
E recomandat sa manance cam 800 ml LACTATE pe zi, ceea ce nu inseamna numai lapte, poate insemna si iaurt, branzica, etc.
Cum as proceda eu? I-as da biberonul de dimineata, apoi masa de cereale pe la 9 (ca am inteles ca se trezeste la 7). Intre 9 si 12 i-as mai da o gustare sub forma de bucatele de branzica sau un iaurtel, apoi masa de pranz legume etc in jur de ora 12-1. De sete se ofera apa dupa ce mananca. Apoi iarasi o gustare pe la 3 (poate chiar lapte, insa nu imediat dupa masa ca sa nu mai asocieze refuzul cu oferta de lapte) si iarasi cina din solide la 6. Pana cand se culca ii poti oferi iar gustari si apoi laptele de seara.
Cam asa am procedat eu. In plus aici se recomanda ca dupa un an copilul sa manance approximativ acelasi lucru ca toata familia, asta in cazul in care familia mananca sanatos, fara prajeli, excese de zahar/sare, fara mezeluri, etc.
Luna1 spune:
Rectific: se recomanda intre 500 si 600 ml lactate la 9 luni (inclusiv iaurturi si branzeturi)
Bee spune:
Pe mine practica pe cei trei mofturosi, m-a invatat ca ceea ce recomanda pediatrii e gandit: trecerea treptata spre 3 mese solide+ vreo 2 de lapte (hai 3 cu biberonul de pranz). A fost si este singura metoda sa-i hranesc (baietii inca beau lapte dimineata si seara). Bine, dar ca sa ajung la concluzia asta, am suferit mult cu fetita, care a mancat ceva (orice in afara de lapte) spre un an jumate.
Altceva, cand nu bea nici laptele, care inteleg ca-i place mult, e posibil sa faca vreo viroza. Ai mei asa pateau, refuzau laptele doar in caz de boala.
Mickey_Pooh spune:
Asta incerc sa fac, sa-i ofer solide cand ii este foame, doar ca niciodata nu mananca suficient cat sa nu mai fie nevoie si de ceva lapte. Ii dau si apa, si daca intr-adevar ii e "foame" de lapte o va refuza si atunci stiu ca n-am cu ce s-o mai pacalesc.
Poate voi sunteti mai creative ca mine, cum pot sa-i dau mancare fara lingurita? Piureuri, pilaf, supa, etc? Pentru ca daca nu se prezinta sub forma unui cubulet de 50x50 mm nu o va interesa.