Copilasi de Iulie - August 2004 * 71

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Draga de ea, sa-ti traiasca Cristal!!

eu stau cu o bere'n fata pc ului si m-a lovit ideea de a face sapun de casa just for fun, sa vad ce iese, ati incercat careva? Chimistele... ceva sfaturi? Un tabel cu indici de saponificare si cantitati de NaOH cine-mi da si mie please...

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

buna dimineata doamnelor!
Cristal felicitari!!! stiu ca ma repet dar asa imi creste inima cand zici de Maria.. parca-i a mea imi aduc aminte de copilarie. sper ca ai ajuns ok acasa, fara peripetii!
Andries hehe, vezi ca era un subiect si pe aici cu sapunul de casa. il caut daca nu il gasesti.
noi am fost pe plaja in ambele zile ale week end-ului, ne-am bucurat in sfarsit de cald si soare. ceva mostre aici
o zi frumoasa tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Mneatza
Cristal, felicitari Mariei
Rox, asa ne bagi in boli ce frumosi sunteti

Andries, te rog sa pui pe lista Daria+Giulia si Nico+Patrick, tot produs iulie 2004, pe saptijpe, ea e profa de sport si ar sta dupa turma Sunt heppy rrrau

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

Campanie speciala, pentru steluta de mare, DAVID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristalina spune:

Neata :))

Si eu pe lista pentru cadoul lui Bradutz!

Multumim pentru felicitari! Mie mi-a cerscut pipota la maxim! O sa ii fac un filmulet ca sa il pun pe net sa ne ascultati, acum cat sunt cantecele proaspete...:)

Ne-am gandit cateva mamici sa cautam un student la pictura ca sa vina sa faca ore cu copiii...:)))
Asta cu mazgaleala sigur le-ar placea!

Am ajuns acasa fara peripetii (colegei mele i s-a facut rau pe avion dar asta nu se pune) si acum ma uit la poze...multe rau!

Roxana, sunteti niste frumosi!

Andries tu vrei sa stai sa mesteci in soda caustica si in osanza de porc?! Trebuie inainte sa te duci la cules petale de trandafiri si flori de liliac, margaritar...pentru esente...

Eu am de dat raport de faza poimaine, trebuie sa pregatesc prezentarea asa ca nu am prea mult timp de relash.
O saptamana exceptionala sa avem!

Mergi la inceput

Andries, in cazul in care ai vorbit serios...
Iti trebuie grasimi si hidroxid de sodiu plus esente. Ar trebui sa ai si glicerina, procentele le stabilesti in functie de ce vrei sa iasa...(pentru un sapun bun evident ca nu e asa simplu, totul sta in exercitiu )
http://www.mahalo.com/how-to-make-your-own-soap-recipe/
http://www.making-soaps.com/

Editez pentru ca am uitat sa zic...Cel mai periculos este ca nu tot hidroxidul de sodiu sa faca reactie si apoi sa arda pielea (ca daca iese sapunul mai prost nu cred ca e o mare tragedie ) Asa ca ai grija ca tot NaOh sa reactioneze. In rest...spor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Felicitari Mariucai!!! Bravo! Pupici, Cristal!
Puneti-ma si pe mine pe lista pentru cadoul lui Bradut - sa vedem cum facem cu banii..
Kim - super e cuierul (ti-am zis ca si eu am la fel, doar ca al meu e mai mare) - l-ati facut pina la urma la komandor?
Andries - ti-a iesit sapunul???
Roxana, super, te invidiez...
Si noi am stat weekendul asta la soare (ziceai ca nu am mai vazut soare de 1000 de ani! ) - copiii sunt bronzati pe fata, git, manutze (deh, ca tractoristii...), dar a fost super - ieri i-am scos afara in curte de la 9.30 si i-am mai bagat inapoi pe la 7 - i-am spalat, iar Tudor a cazut lat - s-a mai trezit de dimineata...
am pus citeva poze...

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Deocamdata mi-a iesit un sapunel de glicerina cu (,) catel care miroase a ciocolata, l-am cumparat de la targul anticarilor pentru Mircea (lui i-a placut foarte mult si de atunci se spala de dragul catelului si ...mirosului) Pret:10 ron.

Nu vreau sapun de rufe (din ala cu untura de porc) ci sapun de maini/fata si stiu ca se pot face cantitati mai mici. Problema mea este ca nu gasesc un tabel de incredere cu gramajele, exact ce a spus Cristal, sa fiu sigura ca-mi reactioneaza toata soda. Probabil ca voi face discount la soda si o sa-mi iasa un pic mai cremos? Cel putin asa sper. Va tin la curent. Am 4 l de ulei pe care nu il pot folosi la mancare si nici nu vreau sa il arunc, deci trebuie sa il fac sapun.

Daria, ok, il includem si pe patrick.

Eu in week end am fost asistent de antrenor, sofer la copii, bucatar, ospatar... si mi-a iesit sufletul si am si o febra musculara de numa' ...dar m-am bronzat, am alergat... continui asa 2 luni si o sa am iar niste super picioare

Acum revin la sapun. NaOH cu ce mai reactioneaza ? Am inteles ca trebuie sa evit Al, ce alte elemente trebuie sa mai evit? As vrea sa fac un sapun aerat (cu bule in el, cum e ciocolata aerata), cum as putea sa fac asta?

Andries

Mergi la inceput

Faci sapunul in vas de inox.
Il intaresti cu barbotare si ies bule.

Mergi la inceput

Gabi, e demential Tudor cu pisica...
Ce frumos e la voi in gradina...ma repet, vreau sa merg desculta pe iarba!
(John de cateva saptamani cauta oferte de case si bucatzi de pamant prin zona ...noi trebuie sa ne punem centrala si sa renovam prin apartament, ar fi fost o schema sa ne mutam la casa direct...)

Mergi la inceput

E un moment foarte bun sa cauti casa de cumparat. De exemplu in satul meu, o cunostinta si-a luat casa la cheie cu 120 mii euro, aceeasi casa care era anuntata la 200 mii euro in 2008. Si la 120 mii euro cu toate finisajele incluse (dar nu cine stie ce lux iti inchipui) au aproape 200 mp utili si o curte totala de 400 si ceva, cam cat am si eu in curte.

Totusi mi-ai dat o super idee cu barbotarea aia, esti geniala

Andries

Mergi la inceput