Obiective turistice-taxa de intrare

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Citat:

barbat fiind, e suficient sa te infasori oarecum sa nu ti se vada picioarele, nu e necesar sa faci sine stie ce inginerii, deci pt orice persoana care poate pleca la plimbare e fff simplu sa isi puna panza aia de jur imprejur. e mai usor decat sa se urce in masina, de ex.




Come on,nu era vorba despre orice barbat,nu era vorba de obraznicie in intamplarea traita de noi,si mergand pe linia exemplului tau,barbatul acela nu urca in 5secunde in masina,precum nici fusta(era fusta,nu carpa pe cordon pe care o infasurai rapid in jurul taliei) nu a putut-o imbraca in 5 secunde.
Din punctul meu de vedere,intamplarile despre care am povestit eu au fost relatate si discutate,eu le-am explicat cui a fost interesat,am inteles ce era de inteles si mi-am reformat unele idei si cu certitudine ma voi opri aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

sorry, nu ai zis ca-s mari, ai zis ca sunt.
enfin, rectific, in sensul ca spun asa:


JuliaSM, chiar sa ti se neacceptabile taxele de intrare din Ro ... e absolut ridicol. cred ca sunt cele mai mici taxe pe care le-am vazut.
si, da, bisericile au un dress code. si asa cum te informezi despre asta cand mergi la resto sau in orientul mijlociu, asa tb sa faci si la biserici. e absolut elementar. probabil ca ar trebui sa tratam si noi cu mult respect si institutiile asa, romanesti cum sunt ele si pe cei care lucreaza in ele, si atunci totul va parea mai simplu.
barbat fiind, e suficient sa te infasori oarecum sa nu ti se vada picioarele, nu e necesar sa faci sine stie ce inginerii, deci pt orice persoana care poate pleca la plimbare e fff simplu sa isi puna panza aia de jur imprejur. e mai usor decat sa se urce in masina, de ex.

in plus, obiectivele pe care le-ai adus in discutie chiar ar trebui sa aiba taxe mari pentru ca sunt deosebite, spune-mi tu unde mai este un cimitir ca cel de la sapanta.
nu mai spun de manastirile din nordul moldovei care sunt in patrimoniu unesco.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Eu nu inteleg ce legatura este un parc de distractii si un muzeu? Comparam 2 lucruri care nu au absolut nimic in comun.
De asemenea de ce comparati taxele platite la obiectivele turistice in Romania cu taxele platite in alte tari si sa ne "multumim" ca ale noastre sunt extrem de mici. Poate sunt mici pentru unii, pentru altii sunt inaccesibile. Sunt copii de la tara care chiar nu au bani sa dea pe muzee si alte obiective culturale. Ei nu au dreptul sa le vada ? Nu ma refer aici la parcuri de distractii, cum am spus acelea sunt cu totul altceva.
Repet, aceste obiective nu sunt nici pe departe intretinute din banii de pe biletul de intrare. Daca ar fi asa as da mai cu placere. Dar cand platesc biletul de intrare si gropile sunt cat casa ( vezi Cheile Dambovicioarei unde s-a pus taxa ), unde e plin de sticle de plastic si totul arata jalnic , nu s-a facut absolut nimic nou, din contra , atunci pentru ce sa platesc ? Pentru ce platesc taxa la cheile Gradistei ? Totul e natural, nu e nimic facut de om acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lo_li_Ta

Si eu nu inteleg intrebarea topicului de fapt. Problema e ca sunt taxe, sau ca sunt prea mari?


Te indemn sa citesti postarile lui Formalhauti si ale lui en_kvinna,in urma carora mi s-a limpezit si mie opinia si mi-am explicat personal unele mici revolte cu privire la subiectul deschis,motiv pentru care le zic un "Saru'mana!" sincer si o ca si-au luat timp si au scris aici. In postarile lor gasesti,direct sau printre randuri,raspuns la toate intrebarile pe care mi le-ai adresat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

In legatura cu "sub-subiectul" legat de piscina.

Noi mergem in Bucuresti la World Class. Am vazut uneori un copil in apa cu unul dintre parinti in timp ce celalalt parinte (sau o bunica) statea pe marginea piscinei, pe un sezlong, ce-i drept, in haine de strada si cu "botosei" de plastic peste incaltaminte. Marturisesc ca nu am intrebat (dar prima data cand ma duc, intreb!) dar intotdeauna am fost convinsa ca persoana imbracata nu plateste intrarea. Desi foloseste un sezlong si "botosei" (care chiar se arunca...)

Nu este vorba decat de aceeasi idee (World Class sunt suedezi la origine): da-mi bani (multi) dar apoi esti "clientul nostru - stapanul nostru" si tot ce dorim este sa te simti bine. Adica adultul plateste, dar e gratis pentru copii sub 12 ani. Primesti prosoape. Ti se da cheia de la un vestiar dar poti cere doua vestiare (sunt destul de mici). Sunt sigura ca, daca ar fi romani, ar spune "ai platit un bilet, ai fix un vestiar. De ce ceri mai mult, obraznicule?" Si, in general, se incearca sa ti se ofere cat mai mult din ceea ce ti-ai dori. (Sunt convinsa ca exista niste limite...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Cineva scria despre dorinta romanului de a plati cat mai putin, eventual de a avea totul gratis. De fapt, este o lupta mai mult sau mai putin constienta cu sistemul.

Am scris o gramada la subiectul asta fiindca eu personal chiar am o problema. Chiar am o problema pe care nu o pot numi "inconstienta" din moment ce o constientizez, dar nu o pot invinge. Totul a inceput dupa ce am fost prima data la mare, in Spania. Pana atunci facusem o gramada de excursii in Romania, fusesem de multe ori la mare, dar si in Delta si in tot felul de locuri extraordinare din Romania, unele mai cunoscute, altele mai putin cunoscute. Ma documentasem inainte cu mai multe luni si asa gasisem obiective turistice cum ar fi "muzeul" trovantilor de undeva din Oltenia, culele, tot de acolo (este vorba despre "locuinte fortificate"), un aven (pestera verticala) in muntii Rodnei si....cate si mai cate. Au fost pesteri in care am intrat "cu pile" si....unele lucruri nici nu le pot spune pe forum. (Ilegalitati pe care in alta parte nu ar fi fost nevoie sa le fac...Asa, doar ca un exemplu, cum ar fi sa spargi un lacat ca sa intri intr-o pestera. De fapt, nu l-am spart, am avut doar intentia, cand a incercat sotul meu sa o faca a constatat ca lacatul era deja spart si pus la loc "de forma". L-am lasat tot asa. Dupa ce am vizitat. Ca o precizare: cu o zi inainte discutasem cu cel care avea in grija pestera, ca ne intalnim acolo la ora...Eram in vestul tarii, departe de casa, nu ajunsesem usor acolo. Pestera se viziteaza legal desi unii cred ca poate nu ar trebui.)

Au fost excursii minunate, extrem de instructive pentru copii.

Nu le mai pot face. Acum am "next generation", copiii cei mici nu erau aici, nu au vazut toate aceste lucruri si s-ar putea sa nu le vada. Fiindca mama lor are o problema psihica: nu mai vrea.

Stiu, pare simplu, nu trebuie sa spun decat "vreau". Dar nu vreau. As vrea sa vreau. Dar nu pot.

Am fost la mare in Spania si am invatat ca un concediu poate fi si altfel. Am invatat ca un concediu poate fi cu adevarat relaxant. Imi place sa ma documentez (un pic) dar am invatat ca nu sunt obligata sa o fac. Nu trebuie decat sa intind mana, sa iau un teanc de prospecte si aflu tot ce se poate vizita. Si apoi nu trebuie sa spun decat "asta vreau, asta nu vreau". Nu trebuie sa caut, toate "vin la mine".

Si iata ca atunci cand planificam concediile (si banii, fireste) eu vorbesc despre Romania, caut pe net...Dar ma prefac. Ma prefac si fata de mine. Nu vreau in Romania si pana la urma ajung la concluzia ca "mai bine in Spania" (pentru vara asta am avut un mic succes, m-am desprins de Spania, m-am "apropiat" un pic, merg in Italia).

As vrea sa pot gandi altfel pentru copiii mei cei mici. Si nu reusesc.

As vrea sa-i duc macar un week-end in vara asta la Vidraru, pe Transfagarasan.

As vrea sa pot sa nu ma imprumut si anul asta ca sa plec la Disneyland si apoi sa platesc multe luni in sir si sa nu mai pot merge nicaieri. Dar psihicul meu lucreaza pentru Disneyland indiferent de pret (adica niciun week-end de plimbat in Romania....)

Da, eu am o problema. Si turismul romanesc are una fiindca multi gandesc ca mine, simt ca mine. Oamenilor le place sa fie rasfatati, sa fie lucrurile simple, sa nu se osteneasca. In Spania "concediu" inseamna altceva decat in Romania si da dependentasau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Noi am fost asta-vara in Bucovina si taxele de intrare la manastiri mi s-au parut mici si f ok, chiar scria ca sunt folosite pentru restaurare. Apoi multe manastiri aveau si un mic muzeu, la care nu se mai platea taxa de intrare, dar care sigur necesita niste costuri de intretinere, macar de curatenie, si tot era nevoie.

Cu alta ocazie am fost indignata de bariera pusa pe drumul spre lacul Sf Ana si de taxa care ni s-a cerut. Chiar l-am intrebat pe taxator de la ce firma sunt si de cand e lacul lor. Dar...curatenia in jurul lacului era perfecta, am vazut cel putin 4 oameni, care asta faceau, strangeau hartiile.

Nu inseamna ca n-am intalnit taxe mari si nejustificate, la Targoviste, unde era doar turnul de vizitat, restul complexului era in restaurare, ni s-a cerut o taxa uriasa foto. Si cel mai recent si chiar hilar mi s-a parut, cand am vrut sa vizitam cimitirul evreiesc din Buzau, maaaare obiectiv turistic, ne-a cerut taxa 10 lei/pers, inclusiv pentru copil. Cimitirul era in stare jalnica, am intrebat daca au vreun pliant, vreun ghid, vreo informatie de oferit despre istoria locului, au dat din umeri ceva de genul, "nu stim, nu ne intereseaza"



blog

asteptandu-l pe Filip (august 2011)

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Fomalhauti, sa vedem daca ghicesc: era Pestera Meziad si vroiai la lilieci? Patanii de genul asta am avut si eu. Ziceai de Transfagarasan - evita-l vara. E plin de pet-uri, fum de mititei si grataragii pe orice colt de serpentina! In schimb am sost in vacanta asta amarata de dinainte de Pasti. Joia - nu era aglomeratie. Am urcat dispre Sibiu, cu telecabina noi si inca o familie. Sus era soare si liniste si...doar turisti straini. Am vizitat biserica de gheata (gratis) si hotelul de gheata (contra cost dar n-am regretat banii ) si bonus: pe langa cabana a trecut o ursoaica cu doi pui.

In rest, ai dreptate. Dupa ce anul trecut am ales Franta, cu DL, Paris si Valea Loarei anul asta socotes fiecare euroi sa incerc sa ajung in Barcelona. Nu am regretat nici-un cent - din cei dati pe la muzee sau parcuri. In schimb am regretat ca am acceptat sa merg cateva zile la Mamaia (si nici macar n-am platit eu hotelul!). La noi in tara e foarte frumos daca reusesc sa evit zonele turistice in perioadele de vacante.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Anya, esti tare! Era Meziad.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Citat:
citat din mesajul lui Fomalhauti

Revenind la Romania, mie mi se pare ca nu esti tratat cu respect in calitate de turist (si nu numai). Ideea de baza pare sa fie "Da-l incolo ca i-ajunge."



Off topic: Cu asta sunt absolut de acord. Dupa mai multi ani de mers la ski in afara ne-am zis "hai sa mergem un WE la Predeal". Am dat cam aceiasi bani pe care-i dadeam si in strainatate pe partii mici, cu pietre si iarba, aglomerate, tunurile stateau de decor, instalatii (unele) antediluviene si cel mai mult m-au enervat indivizii care manipulau instalatiile. Marlani si sictiriti.

Din partea mea, turismul romanesc n-are decat sa dea faliment. O sa ma mai duc la munte sau la mare in Romania cand si daca se va vedea o imbunatatire vizibila a serviciilor. Poate Elena Udrea sa inventeze 15 frunze si logo-uri, degeaba daca nu ai infrastructura, oferta interesanta din punct de vedere calitate/pret si servicii pe masura. Nu vad de ce m-as intoare din concediu un car de nervi si in plus pe banii mei.

On topic: mi se pare normal ca orice obiectiv de interes turistic (manastire, muzeu, par dendrologic...) sa aiba o taxa de intrare. Nici Efesul, nici casa fecioarei Maria nu mi s-au parut extraordinare la turci (mai mult mi-a placut la Pamukkale) si totusi taxele nu erau chiar 2 lei.

Mergi la inceput