Obiective turistice-taxa de intrare

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ymca spune:

en_kvinna, nu sunt de acord. sunt locuri cu flexibilitate maxima si locuri unde nu se poate. daca americanul mergea si el la Sf Petru in aceeasi tinuta ar fi trb sa se comporte exact ca la Voronet. si nu stiu cati oameni ar fi comentat si ar fi avut experiente ratate. si tot explica ca da, persoanele cu dizabilitati au drepturi si acestea includ un acces facil la toate obiectivele, suport de orice natura acolo unde sistemul nu-i ajuta (pentru ca in tara noastra aceste facilitati cam lipsesc). dar, in intamplarea cu pricina, cea povestita, faptul ca nu i s-a adus aminte ca are o dizabilitate, si ca a fost integrat in atmosfera de acolo laolalta cu ceilalti mie mi se pare un mare plus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Inteleg ca femeilor li se impune o anume tinuta vestimentara,nu am nimic de comentat despre asta.Sunt curioasa daca la Roma,la intrarea in Sf.Petru se cere si barbatilor sa aiba pantalon lung,iar celor ce au pantalon scurt li se ofera totusi o varianta,fie ea si platita? E pura curiozitate,informativ vorbind.

Androix,nu interpreta,cand am scris ca nu ma astept sa fiu la unison cu interlocutorii mei nu am spus ca imi asum constient rolul de gica-contra,ci ca nu ma astept sa fie toti de acord cu mine,desi,uite,unii chiar au fost.Stiu ca si tu ai inteles ce am vrut a spune,dar pretinzi ca nu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui ymca
La Vulcanii Noroiosi am platit 4 RON! Adica nu-mi pot inchipui ca exista o taxa mai mica de atat.

Mica? Uriasa as zice.
Am intrat in muzee din Romania unde taxa este ... 1 leu. Un leu! Pai muzeele acelea nu-si scot banii nici macar pentru salariul portarului, daramite intretinere, restaurare, ghizi.

Taxele trebuie sa existe si percepute TUTUROR celor care calca pragul obiectivului vizitat. Valoarea taxei ar trebui corelata cu fluxul dorit de turisti. Este indicat ca in locurile critice, gen pesteri cu ecosistem sensibil, interioare vechi de biserici, acestea sa fie destul de mari pentru a limita traficul.

Bineinteles, nicio taxa fara bilet.

In ce priveste manastirile si cimitirul de la Sapanta taxele sunt justificate si nicidecum nu sunt mari. Din contra!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Am recitit si ai dreptate, Julia

Dar in rest...

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymca spune:

JuliaSM, da si barbatilor li se cere acest lucru. Si de cativa ani au impus in tot Vaticanul acelasi cod. Adica in trecut solicitarea era ca doar in biserica sa fie lumea acoperita, iar acum si in oras.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns en_kvinna spune:

Citat:
nu i s-a adus aminte ca are o dizabilitate

Crezi? Adica omul are semipareza cu mana si piciorul imobilizat, nu se poate apleca sa se imbrace singur, nu-si poate indoi f usor genunchiul, si in public trebuie imbracat de o alta persoana sau cel putin ajutat. Si mai ales cu fusta. Tu crezi ca asta nu i-a amintit de suferinta sa? Io cred ca da, mai mult decat ar fi sperat. Greseala sa a fost ca a mers in pantaloni scurti, trebuia avertizat de codul vestimentar acceptat.

Mergi la inceput

Caz in care vine mi-ar apartine,ca si gazda,insa eu pana in acel moment nu ma confruntasem cu o asemenea situatie.Intamplator oi fi fost de fiecare data imbracata regulamentar si nu am sesizat aspectul asta la altii,pur si simplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Mama mea nu are voie pe nici un fel de "ride" gen Disneyland...are "acte la mina" ca nu se poate da in nimic (probleme foarte grave de coloana vertebrala)...totusi in orice parc de distractii a platit bilet intreg chit ca nu a beneficiat de NIMIC (in afara faptului ca s-a bucurat sa se uite la nepoti cum se zbenguie). Idem orice alta persoana cu handicap.

Am vazut la orice biserica renumita (Londra, Paris, Montreal, New Orleans, etc) un mic magazinas cu suveniruri (rosary, medalioane, etc)...chiar nu vad rostul circoteli.
Am inteles punctul de vedere ca nu ti se da bon sau ca serviciile nu sint pe masura asteptarilor...in timp se vor cerne dar intrare pe gratis, mai rar!

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Ocebine,intreb si eu... suna aiurea,dar curiozitatea,de! (tot aia care a omorat pisica...): a intrebat mama ta vreodata de reducere sau gratuitate in cazul ei,specific?Sau doar ati presupus,vazand ca nu e mentionat nicaieri la vedere,ca nu este alt tarif special pentru asemenea situatii?
De fapt,nici nu era cazul de asemenea intrebari...Disneyland,Prater si alte parcuri de distractie de genul sunt o incantare si pentru privire,poti face poze cu personaje,chestii din decorurile speciale,nu e musai sa-ti zdruncini nervii si coloana pe-acolo.In plus,la acele jocuri,carusele,trenulete samd se plateste extra pentru fiecare,daca bine imi amintesc eu.Deci biletul initial pentru intrare e strict ca sa intri in parc,apoi alegi tu ce si cum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Am intrrebat, sigur (intrebarea moarte n-are). Nu exista reduceri sau gratuitati.

Sa mai spun ca un copil este considerat adult incepind cu 9 ani la Disneyland???

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput