Copil de 6 ani

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Am crezut ca numai eu sunt impotriva curentului .

Totusi o parte din vina cred ca ai si tu. Nu poti obliga un copil de 6 ani sa stea cuminte la masa 3 ore ascultand conversatia adultilor, dar parca nici nu il poti lasa sa bantuie prin restaurant ca la el acasa. Cum nepoliticos mi se pare gestul prietenei, la fel de nepoliticos mi se pare si alergatul pe sub mese, aruncatul de diverse peste mese si jucatul la intrerupatoare. Nu vreau sa spun ca copilul tau e nepoliticos ci ca nu este inca suficient de matur ca sa petreaca o seara la restaurant. Ori plecati imediat ce s-a terminat masa, ori il lasi acasa si enjoy si tu dinnerul, ori va duceti in locuri care au activitati pentru copii (loc de alergat, camera de joaca), ori ii iei de acasa ceva care sa-l tina pe scaun (jocuri video, colorat, scris, puzzle). Situatii de genul in care tu trebuie sa strigi la copil si el sa nu te asculte trebuie evitate, mai ales ca tu ii ceri lui ceva ce el nu poate sa inteleaga si le mai dai ocazia si celor din jur sa te judece.

Probabil ca fina ta te-a considerat suficient de prietena ca sa poata sa observe ca baiatul era de nestapanit si a considerat ca reactia ta nu a fost suficient de dura ... in general, sigur, nu e prea politicos sa faci remarci despre copiii altora dar intre prieteni de 13 ani, cateodata iti mai permiti ... asta asa ca sa ii gasim o scuza, per ansamblu, a fost nepoliticos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Da, fina a fost nepoliticoasa. Dar falfaitul luminilor e deosebit de enervant, iar tu trebuia sa intervii, nu sa ii zici doar o singura data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

Stunfita, finuta ta nu e diplomata deloc, nici macar nu o poti judeca, neavand copii nu are de unde stii cum e.

Eu as mai fi intervenit de fata cu Bogdan si as fi insistat sa isi gaseasca altceva de joaca.

Ar fi fost mai problematic daca era restaurantul plin, dar nu cred ca copiii ar fi avut acelasi comportament.

Oricum...e cel mai usor sa cataloghezi copilul altcuiva. Eu cu siguranta i-as spune ce am de spus, a dat dovada de rautate care poate aparea si de la faptul ca nu are copii.

Mama de Ana si 31+

Fashion

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Hai mai, ca nu s-o fi jucat ore intregi la intrerupatorul ala!
Noi chiar acum am venit de la o petrecere, un botez, la care am mers cu piticul. Din fericire locatia a fost superba, padurice de jur imprejur, joaca din belsug pe pici, cercetat gandacei, rame, melci, imprietenit cu catei localului...intra in restaurant doar pentru a manca. Nu numai ca nu a fost nimeni deranjat de prezenta lui, ba chiar au fost incantati de el. Plus ca si-a facut si o prietena... suparare mare cand au dus-o parintii acasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strunfita spune:

Deci, se pare ca nu se intelege, eu mi-am recunoscut vina si mi-am invatat lectia.
Nu am spus niciodata ca eu nu am gresit, dar avand in vedere ca nu eram intr-un resturant plin de persoane care ar putea fi deranjate de copii, mi-am "permis" si eu sa fiu mai relaxata, din pacate.
Deschisesem subiectul pentru a vedea daca e exagerat comportamentul lui Bogdan, daca se mai comporta si alti copii la 6 ani asa "bezmetic" ca si el. Pe mine asta ma ingrijora.

Corina, nu mergem foarte des la restaurant, in general mergem vara la o terasa daca chiar avem chef de iesit. Nu prea ne apucam sa mergem singuri la restaurant, doar daca e vreo ocazie de sarbatorit sau daca suntem invitati undeva.

Carmina + Andreea (21.05.2009) si Bogdan (04.02.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

io nici la varsta mea nu stau nemiscata 3 ore la restaurant, dar niste copii?? apreciez mult la nemti ca nu se streseaza ptr copii lor, atunci cand sunt in restaurant sau alte locuri in public. sa ne intelegem, apreciez faptul ca nu stau cu gura pe ei, gen: "nu te uita la stanga/dreapta lasa paharul, nu pune mana la gura cand mananci, nu sta sub masa, lasa joaca cu furculite, etc etc"

vad adesea copii la restaurant si mai mari si mai mici, simtindu-se in largul lor. am fost in diferite ocazii, unde copii se jucau pe jos, pe sub masa, alergau (mai usurel asa) sau pur si simplu isi gaseau de lucru cu ceva, fara ca vre-un adult sa se streseze sau sa fie deranjat de comportamentul copiilor. si mi se pare normal sa fie asa. sunt doar niste copii .

Am exact aceeasi parere. Si eu ma uit cu drag la copii nemtilor, olandezilor, etc., care nu sunt nici prost-crescuti, nu ii dernjeaza pe cei din jur, dar nici parintii nu stau cu ochii pe ei ca pe butelie ca sa faca exact ce isi imagineaza parintele ca trebuie facut la momentul respectiv. Adica si copilul invata ca la restaurant facem mai multa liniste ca sa nu ii deranjam pe cei din jur, dar si parintele si ceilalti adulti se relaxeaza si lasa copilul sa fie copil. Solutia de mijloc este cea mai buna. Chiar atat de rigizi am ajuns si in timpul nostru liber, incat sa consideram ca un copil trebuie sa stea nemiscat pe scaun timp de 3 ore ca sa ne simtim bine?

Ca un corolar, noi mergem cu copilul saptamanal la restaurant, sambata de sambata, si asta de cand avea copilul o luna, o luna si un pic. N-am mers mai devreme pentru ca am avut eu probleme la nastere si nu puteam sa stau pe scaun. Dar de la 2 saptamani dupa ce am nascut, veneau prietenii la noi sambata seara cu pizza, etc. In restaurante nu se fumeaza, si in plus am avut noroc ca bebelina s-a nascut vara si mergeam mult la terase. Am avut intr-adevar o perioada, pe la 3-4 luni, in care a prins frica de straini, si ni s-a intamplat sa trebuiasca sa plecam din restaurant pentru ca plangea. Asta e, binele copilului e mai presus de toate, am plecat, am facut pauza o saptamana, si apoi am mai facut o incercare. Apoi am descoperit ca sta cuminte, foarte interesata si bine-dispusa daca sta in wrap. Am avut vreo 2 luni in care mergeam la restaurant si o tineam in wrap cat mancam si eram amandoua super-fericite. Acum sta in carucior si cat mancam noi isi face de lucru cu bucatele de mancare pe care le luam de acasa, bea apa, dupa care trece din brate in brate pe la toti prietenii. Dupa mine copii ar trebui sa faca parte integranta din viata adultilor, si pentru noi asta a fost ceva natural, din moment ce bebelina a fost alaptata la cerere. Dar recunosc ca in Romania am fost surprinsa cata lume s-a mirat ca o iau cu mine si ca nu o las cu bunica. Ba chiar multa lume comenta cu ton de repros "nu poti sa o lasi 2-3 ore cu mama ta?" atunci cand cautam o cofetarie/restaurant in care sa nu se fumeze.

Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Matzaila_81 spune:

Eu nu am copil, prietenele mele insa au...toate Sunt de toate varstele, mai cuminti si mai nazdravani. Am trecut prin momente in care imi venea sa-i strang de gat si momente in care nu i-as mai fi lasat din brate, nu mi-am permis insa sa le vorbesc asa de copii lor.
Daca de exemplu ma suparau du ceva, ma duceam eu la ei si le spuneam frumos daca pot sa faca altceva pentru ca actiunea lor e putin deranjanta dupa care un pupic, o mangaiere si nu au fost nici ei suparati si nici prietenele mele si nici eu stresata.
Cred ca totul tine de echilibru. Daca ar fi venit la tine si ti-ar fi spus frumos ca cel mic o deranjeaza putin ar fi fost ok. Sa faca insa asemenea afirmatii rautacioase insa nu era cazul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

nu stiu ce tot atatea dileme.
poate copilul o fi sarit calul, e discutabil, insa e sigur ca fina s-a dovedit cel putin lipsita de tact si prost-crescuta, asta e indiscutabil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

strunfita, cum a fost la botez? :D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

da' ce, a si fost botezul?

Mergi la inceput