Ajutor: dureri de burtica
Fetita mea de 6 ani si jumatate a facut ieri o data si azi, tot o data, scaun moale, ca o ciorba( a zis ea). O doare burta, nu are pofta de mancare si e slabita, sta in pat. Si amigdalele mi se par umflate. A mancat mancare de varza vineri la gradinita, iar ieri a mancat doua foi de varza acra, negatite. Ma mira starea ei, pt ca toata saptamana a mancat foarte bine, iar acum deodata nu vrea nimic. Nu face febra, nu vomita, desi de dimineata a avut senzatie de voma, dar nu a vomitat.
Sa fie o indigestie?
Ma gandesc ca daca era o diaree cu virus / bacteriana facea scaune moi dese, nu o singura data pe zi. Ce parere aveti?
Raspunsuri
Ramona2006 spune:
Sa fie o indigestie?
Daca e infectie, vor aparea si alte simptome, zic eu...
Cum a reactionat alta data cind a avut enterocolite?
Eu zic sa mai astepti si intre timp las-o sa manince ce vrea, insa mincaruri mai usoare si da-i sa bea, apa, limonada, ce-i place...
Sanatate multe!
Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa:
http://aloneinholyland.blogspot.com/
Fiquelle spune:
La enteroviroze face febra -mare- sau varsa, din cate tin eu minte.
Acum are o stare ciudata, in sensul ca se joaca, alearga, apoi brusc vrea sa stea in pat, a dormit de pranz-ea a cerut- lucru fff rar.
Si nu mananca nimic sau mai nimic.
Ramona2006 spune:
Of, saracuta...stiu ca e neplacut sa fii si tu in tensiune, asteptind sa vezi ce are....insa deocamdata nu poti face nimic decit sa mai astepti.
Poate trece de la sine, ceea ce ii dorim, evident.
Si la Maya mea, enterovirozele au venit mereu cu febra f. mare, diaree si voma.
Sincer, nu stiu ce alt sfat sa-ti dau decit sa vezi ce aduce ziua de miine...
Multa sanatate!
Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa:
http://aloneinholyland.blogspot.com/
Fiquelle spune:
Multumesc pentru raspunsuri, Ramona. Pana la urma am dat fuga la medic, nu suportam sa o vad asa. Cand am ajuns la dr avea 38 de grade, desi acasa nu avusese febra. A consultat-o si am primit medicamentatie pt enterocolita, homeopate. Deocamdata nu le-am gasit, ca duminica sunt inchise farmaciile acestea. A varsat spre seara si dua asta, si-a revenit, a mancat 2 banane, ea care toata ziua nu pusese nimic in gura.
Deci totusi tind sa cred ca a fost o indigestie.
mi_ro spune:
si fie-miu a venit de la gradi de 2 ori asa dupa ce le-au dat ciocolata cu lapte de la cutie. Nu sufar cutiile alea dar le dau la gradi si nu am ce face.
In cazuri de astea il tin o zi intreaga pe ceai de menta(incheaga) cu busuioc(antibacterian) si se rezolva cam in 2 zile. E obosita pentru ca pierde minerale si vitamine la asemenea scaun, voma si temperatura. Insa somnul ii face bine. Paine prajita si apa de loc. Numai amestecul ala de mai sus de ceai toata ziua. Budinca de orez cu branza de vaci dar nu in cantitate mare ci asa o portie mica si apoi dupa 2 ore daca mai vrea inca una. Mese mici si dese.
Multa sanatate!
Fiquelle spune:
Multumesc, Mihaela. Sanatate multa si puiutilor vostri.
Azi e bine, a vrut, a insistat sa mearga la gradinita. I-am dat la ea banane si covrigei, ca sa nu manance nimic de acolo.