Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010(30)
Raspunsuri - Pagina 16
adipapazi spune:
vikibel, bine ai venit!
sugu, very nice carutzu! de la ce firma e? asa avea j lopez in filmul ala in care facea gemeni prin inseminare.
sashenk, de acord cu tine! asa zice si barbatu meu, ca decat mama cu lapte si nebuna, mai bine fara lapte si sanatoasa la cap.
[b]raluca, letzy[b], vreau sa aud vesti bune.
si pt mine FB este horror.raman fidea pe forum.
am fct pauza 2 zile, am alergat ca o dementa: joi am fct echo eu, secretii, papanicolau etc,kineto, fructe, legume, curat, parc, no time for forum, azi tot zi aglomerata, maine ma duc la un simpozion, ce mai, trec zilele super rpd.
papam mai bine fructele cu miresul nostru, i-am cantarit azi si au 7800 el, 7850 ea.
am fct vaccinul de 6l, am schimbat nan ha 1 in nan 2, de sapt viitoare bag iaurt si galbenushul de ou.
va pup pe toate. am amri emotii maine: o prietena de-a mea de la fiv ungaria face testul de sarcina din sange, dupa vreo 3 sarcini extrauterine, 3 fivuri si 2 embriotransferuri cu embrioni congelati. sper sa fie bine!
ral_eli spune:
heidy esti o fericita ca adoarme bebe singur!!!. esti o mama buna!al meu doarme la san, si numai asa. cateodata e aproape adormit si se gandeste sa mai protesteze un pic si atunci il ia tasu pe umar si ii canta usor si adoarme
tare as vrea sa gases o metoda sa=l culc fara san, dar nu reusesc sa experimentez nici o metoda ca el adoamr la supt. imi mai pun o speranta in diversificare, poate atunci nu o sa mai fie asa fomist si se va culca si el altfel cantat, iubit, leganat
off, eu tare imi doresc sa dorm in pat cu bebe dar nu poate el :( am incercat de mai multe ori sa-l pun in pat cu noi dar el crede ca ne jucam sau daca il pun adormit in pat tresare la orice miscare de-a noastra si nu-l pot chinui asa si il pun in patutul lui.
mami de Robert Petru
heidy spune:
Neatza!!!
Deci cafea caci sunt zombiiiiii!!!!
S-a trezit la 2 si la 5 dimineata pt papa si apoi la 6.30 definitiv... Abia acum s-a linistit si cred ca mai doarme inca 1 h dar mie mi-a zburat somnul cu bolta asa .. precum arunca el suzeta. Deci cafea ..
adipapazi felicitari pt bebeii grasuni .. Esti tare simpatica cand povestesti despre diversificare .. Am sa te "sun" cand o sa am probleme cu Tudor sa imi zici si mie cateva trucuri de pacalit miresul
Fericita mamica de Tudor Andrei POZE
Ramo_P spune:
Neata fetelor,
va dau eu cafeluta, portie dubla ca eu nu beau, chiar daca ar trebui pt ca am tensiunea 10 cu 6
si Alexoiu are doua treziri, prima a fost la 02.30, a doua nu stiu dar l-am gasit in pat langa mine, deci clar a afost si a doua
Fetele am nevoie de ajutorul vostru. Am vazut acum pe okazii.ro un carucior, doar ca persoana respectiva nu vrea sa se complice cu transportul i se pare prea greu, de aceea daca o sa fie totul ok, as vrea sa virez banuti pe cardul uneia dintre voi (sa vad prima oara in ce parte a Bucurestiului) si sa mi-l trimiteti prin posta la Sibiu. As vrea sa stiu, inainte de a intra prea mult in discutii, daca aveti vreuna mai mult timp... Va multumesc anticipat :*
inacat spune:
Salutare barlog.
am reusit sa mai intru si eu pe forum (pe FB imi este greu de urmarit.
si mie imi intra multe mail-uri cu mesajele de pe FB si am debifat - oare trebuiau sa fie bifate? - toate casutele de la notificari si tot intra).
Pe forum incerc sa intru sambata cand sunt acasa si doarme pustiul. Acum chiar si-a depasit cele 50-60 minute de somnic (doarme de 2 ore) si astept sa se trezeasca sa-i dau marul ras.
[purple] Mami de ursulet acvatic (26.11.2010)
eea_farcau spune:
Buna dimineata!!!
Cafea pt mamicii, laptic pt bebici si ceva mai cu alcool pt taticii facem cinste de ziua noastra . are 5 luni
va invitam si la ceva dulce Savarina si prajiturica cu branza cine pofteste e invitat pe FB sa fac ochii....
O zi minunata va dorim !!!
inacat spune:
sugubina super carutul. Sa-l folositi cu placere.
ralucaspm, curaj si multa sanatate ursuletului.
Si cum diversificarea este la ordinea zilei, manzul meu invatat cat de cat sa manance cu lingurita. Uneori deschide gurita, mesteca si inghite foarte bine, alteori suge ce e in lingurita si cand incepe sa se sature sau se plictiseste, scuipa. Daca insist incepe sa planga asa ca renunt, ca sa nu-i fac vre-un reflex nedorit de refuz sau sa se sperie.
Uneori ii dau si lingurita si si-o baga in gurita. Eu doar il mai ajut sa lase in gura ce e in lungurita. Am avut experienta cu lingurita ca i-o varasem in gurita, el a dat din manuta si a lovit peste mana mea si lingurita la lovit in gingii si a plans si cand a vazut iar lingurita a plans si si-a strans buzele sa nu i-o pot baga in gura. L-am lasat in ziua aceea in pace si a doua zi am incercat iar, dar nu a vrut sa manance. Ia-m dat lingurita doar sa se joace cu ea si in a 3-a zi a acceptat sa manance.
Si noi tot in scoica mancam momentan. O sa incerc sa-l pun in scaun cand va sta mai bine in fundulet.
inacat spune:
ral-eli cum il mai porti in wrap? adica in ce pozitie?
manzul meu nu prea mai vrea sa stea cu fata la mine (ca vrea sa vada lumea), iar cand il pun cu fata la lume se apleaca foarte mult si trebuie sa-l tin bine si imi tine am mainile ocupate.
Si tot legat de papa, intr-o zi, doua vreau sa incep sa-i dau legume (noi acum mergem dimineata cu mar si seara cu cereale). In rest LM la bibe. Momentan diversificarea la noi e doar ca sa invete sa manance cu lingurita si sa testeze gusturi noi, nu sa se sature la o masa. Oricum manzul meu mananca si LM putin, ca de aceea era sa-mi pierd laptele.
Spuneti-mi, va rog, trebuie sa-i dau intai supa de legume si dupa alte cateva zile legumele pasate? A! Poate sunt eu chiauna , dar ce este cartoful dulce? De unde il iau?
Am vazut ca vorbiti si de tocanita. Care e reteta? E cu bucatele mai mari de legume?
Voi preparati mancarea cam cat stiti ca mananca picii sau mai multa? Se poate pastra la frigider sau se poate congela piureul si dat mai tarziu (a doua zi)?
inacat spune:
si ultima intrebare,
pentru cele care se mulg si dau LM la bibe.
eu pana acum tineam dupa muls, 1-2 ore lapticul in camera si il dadeam la urmatoarea masa, dar vor veni caldurile si nu mai pot sa-l las asa. Il voi pune la frigider. Intrebarea e cand plecam de acasa , in parc sa zicem, cum pot sa-l pastrez la o temperatura optima in biberon.
Cu laptele praf ar fi mai simplu ca il prepari pe loc si apa calda o iei intr-un termos..., dar eu vreau sa-i dau LM cat pot, chiar daca nu direct din san.
Asta ma doare cel mai rau, dar am intrat pe linia de plutire, ca am fost depresiva vre-o luna, cu crize de plans la fiecare muls, cu consiliere in alaptare ca nu ma mai puteam controla, cand ma intreba cineva ce face manzul eu incepeam sa-i zic ca nu mai suge si pufneam in plans. Acum ma mai apuca doar cand sunt si foarte obosita - noi ne trezim ca bebelusii noaptea la 2-3 ore. Chiar daca ar dormi manzul eu tot m-as trezi sa ma mulg la 4-5 ore).
Hai ca m-am intins. Nu scriu cu saptamanile, dar si cand ma apuca...
heidy spune:
inacat buna dimineata!!
Am sa incerc sa iti raspund sau sa imi spun parerea ....
Legat de purtatul bebelusului in wrap eu stiu ca nu este deloc indicat sa il tii cu fata spre lume pentru ca nu se mai respecta pozitia corecta. Ai putea incerca o legatura pe sold (gasesti pe youtube filmulete): http://www. youtube.com/watch?v=s7VjSVbzZXA&NR=1
Cred ca pozitia aceasta este corecta si in felul acesta si bebe vede mai mult iar tu ai iarasi mainile libere. Tu faci cum crezi ... nu da cu pietre te rog.
Legat de LM exista gentute termoizolante in care ai putea transporta laptele (il scoti din frigider, il incalzesti - poate un pic mai mult si il iei in gentuta). Ce zici? Ar merge asa?
Cartoful dulce.. si eu m-am intrebat, dar cum noi inca nu am inceput diversificarea .. nu am pus efectiv intrebarea pe forum.. as vrea si eu sa aflu daca sunt fetele pe receptie :).
Tocanita minune ... din cate am citit-o pe la fete ... pun pe foc in putina apa (cat sa le acopere un pic asa) legumele taiate mai mici sau date pe razatoare - morcov, albitura, dovlecel, pastai de fasole, ardei ce consideri tu - si dupa ce se calesc asa putin in apa se da la cuptor. Cand este gata se paseaza si se da lui bb.
Fetele care fac tocanita sa ma corecteze daca am uitat/gresit ceva..
Nu stiu sa iti raspund legat de congelatul piure-ului din pacate. Cred ca se poate face mai mult si pastra pt a doua zi .. (cel de legume fierte/aburite si nu de fructe caci fructele oxideaza extrem de repede) insa nu stiu daca isi pastreaza propietatile prin congelare.
Legat de FB am vazut ca ai iesit din grup voit sau din greseala? Ca sa nu mai primesti notificari trebuie sa debifezi casutele dar trebuia sa ii dai si Save Changes. Ai salvat schimbarile si tot primesti notificari? Ar fi ciudat pentru ca eu am debifat pe acolo si nu mai primesc.
Iti urez tie si tuturor fetelor un weekend minunat!
Fericita mamica de Tudor Andrei POZE