Strumfi si prichindei de iulie-august 2011 (49)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxybarbu spune:

maria2mami - Felicitari pentru bebe ! Am si eu o intrebare daca nu sunt prea indiscreta, de ce nu nasti natural?

Ireth - si la noi este la fel cu camera lui bebe, momentan nu are decat coltisorul ei dar sper din suflet pana la anul sa aiba camera ei

Rammy - eu am cateva vergeturi pe coapse(acolo m-am ingrasat cel mai mult) dar cumnata mea nu a avut nimic pana prin saptamana 36 si pana a nascut avea niste vergeturi de toata frumusetea

Mamutz si eu mananc multe fructe, zilnic 1kg de capsuni si unul de struguri (care stiu ca ingrasa) plus 1-2 mere sau portocale

Traieste, Iubeste, Daruieste...
sunt cea mai fericita cu o ( Alexia Carla) de 32+
DPN 04.07.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Mihaela, eu NU as apela la verisoara, pentru ca daca nu-ti convine parerea ei (si sigur vei avea momente cand nu-ti va conveni), va fi greu sa-i explici de ce nu ai incredere in ea si sa-ti schimbi medicul.

De unde stii ca pediatrii la care ai apelat baga antibiotice la primul semn ?

Cel mai bine ar fi sa cauti un pediatru prin recomandarea altor mamici ... eu ti-as fi recomandat-o pe a noastra, care e super ok, dar din pacate nu mai ia copii, are foarte multi si a mai refuzat colegi pe care i-am trimis; abia am convins-o sa ne ia pe noi cu a l doilea ...

Irina (2006) si 26+ cu
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamutz spune:

Babyblue te manaca undeva? Abia astept sa vad mobila de bebe.
Eu in birou am facut si mini sala de sport, ce a incaput, ca avem multe aparate si sala de sport camera de bebe. Restul raman la fel. Am facut camera lui bebe galbena (mobila o sa fie alba cu un ursuloi galben).
Madybulancea sper ca ai scapat de raceala.
Ilida la multi ani! cu mare intarziere.
Adra ce tare e fetita ta.
Roxx 32 de s uau.
Ramyy f frumos. nume, sa il ocroteasca sf Constantin
Nici eu nu mancam carne pana prin luna 6.
Eu stiam ca dicarbocalmul nu e permis in sarcina.
Nu stiu cat or vrea baieteii sa stea in burtica, dar mie oricum mi-l scoate inainte de 40 de s. De fapt DNP dupa UM e 17.07, dar ecografica de la inceput e 11.07, ca mereu a fost mai maricel. si sunt deja programata la cezariana pe 10.07 dar e posibil sa fie si mai devreme putin. Ca tot am avut eu mereu un filing ca nasc pe 7.

Aseara se plangea sotul dr ca nu manac cat trebuie si dr mi-a luat apararea ca manac destul si sa manac lactatele degresate total, ca nu am nevoie de grasimi. Transaminazele au iesit perfect, colesterolul se apropie de prapastie si trigliceridele au sarit deja in ea.
Baby noi am zugravit acum cu vopsea din aia antimicrobiana cu ioni de argint si pt camera lui bebe i-a adaugat pigment. Si inainte de vopsit a spalat cu o substanta cu clor, cred ca e super dezinfectat.

Despre animalute, eu nu le+as da. Medicii nu recomanda sa dai animalul, ba din contra copii care cresc in preajma animalelor nu dezvolta alergii si sunt si mai prietenosi. Insa medicul veterinar recomada tunderea la zero a cainilor si pisicilor. Parul ingitit afecteaza, e chiar periculos pt ca nu se elimina si poate forma chisturi in organism. Mie mi-au zis sa tin copilul in primul an departe de iepuri, nu ca ar avea vreun microp ci din cauza parului, ca e foarte fin si pluteste mult in aer.

30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamutz spune:

Inreth pupam burtoiul. Toate burticile sunt frumoase dar imi e greu sa numesc pe fiecare.
Anaemi spor la treaba.
Eu inca nu am facut vergeturi si raportez 10kg+, eu speram la 10 pana la final, mai ales ca pana pe la 23 nu luasem decat vreo 3.

Mihaela V nu tin regim. Nu stiu de ce vi se pare voua ca tin regim. Manac cat pot de sanatos si variat, evit grasimile si chestiile care nu imi aduc niciun aport nutritiv, vezi dulciurile, si lucrurile care mi-ar putea pune copilul in pericol. Mie mi se pare ca sunt doar precauta si responsabila. Acum nu mai am voie fainoase si carbohidrati.
Si asa mancam si inainte deci nu am schimbat mai nimic.

30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyblue spune:

neatza fetelor.

eu sunt suparata, pt ca i am sunat pe cei cu mobila, care nonsalant mi-au zis ca nu vin azi, ci maine. m-au incurcat total, pentru ca asteptam niste prieteni sa ne ajute sa o montam si acum am trimis oamenii la plimbare...

in plus, aveam o intalnire importanta programata pt maine, tocmai pt ca azi acordasem toata ziua pt mobila.

ma scoate din minti neseriozitatea astea. ei au mai avut o comanda, au asteptat sa o termine si pe aia si sa o trimita prin acelasi curier, ca ei sa plateasca doar o data curierul, dar evident sa colecteze banii pe transport de la ambele comenzi.

mi se pare grotesc si tare imi e ca nici maine n o sa vina si tot asa, o sa ne trezim ca ne tot amana...uff ce nervi mi-am facut.

mamutz, nu stiu de ce ti au zis ca nu mananci destul, ca mie mi se pare super ok ce mananci tu.

ireth, pup burticutza!!

legat de vergeturi, eu am facut cateva pe sani, in partea laterala.

fetelor eu nu stiu ce sa va mai scriu acum, am asa o stare de proasta dispozitie, poate de la nor, sau de la statul in casa, sau de la mobila, n-am idee...o sa ma retrag ca sa nu va molipsesc si pe voi de starea mea. va pup.

_

25+ cu
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

babyblue data asta te inteleg perfect, pe mine ma scoate din sarite cand mi se dau planurile peste cap ... ma oftic de mor
MihaelaV sincera sa fiu nu prea stiu ce sa iti zic. adica, intr-adevar, daca nu iti place verisoara, va fi mai greu sa ii zici apoi ca renunti la ea - fiind rude, ma gandesc. pe de alta parte, spui ca e buna, e aproape de voi, deci are si ceva atuuri. eu as fi "smechera" mi-as alege un alt pediatru, dar i-as spune verisoarei ca nu vreau sa o aglomerez si mai mult, dar ca, oricum, ma vor ajuta f mult sfaturile ei la care voi apela periodic. pe de alta parte, nu stiu cum sunt platiti pediatrii ... daca e la numarul de copii inscrisi sau la nr. de consultatii sau cum ... - tot in ideea ca ea sa nu se supere si apoi sa nu mai fie dispusa sa te ajute.
vergeturi eu nu. inca nu. din cate stiu eu, pielea are o anumita elasticitate. de ex. la dani am avut 82kg cand am nascut, deci, teoretic, pielea mea rezista sa fie intinsa pana la acele dimensiuni. nu stiu cum sa va explic . momentan nici nu prea aveam de ce sa fac vergeturi, avand in vedere ca, in continuare, la 31 sapt, ne "laudam" cu acelasi nr. de kile puse, adica unul.
de mancat eu mananc ce imi trebuie. adica, de ex. am mancat lapte cu cereale vreo 3 sapt in continuu. asta imi trebuia si imi pria, asta am mancat. nu ma fortez sa mananc ce nu imi place/trebuie. duminica mi s-a facut pofta de ficat, am mancat ficat. acum mananc fasole verde cu muuuult usturoi (si-s la munca, nu stiu cum ma suporta colegele de birou ). lipsa mica de fe am si eu, dar nu ma stresez f tare. cu restul par sa stau destul de bine.
desi am citit tot, cam asta am retinut.

noi suntem binisor, pe bb il mai vedem abia martea viitoare, mi-e cam dor de el, sa vad masuratorile (stiti voi ca ultima data nu prea erau ok, ramasese cu o sapt in urma). bb misca, ceva de speriat, cu Dani nu am avut astfel de senzatii, imi muta toata burta in toate partile, isi scoate cate un picior/cot/genunchi prin pielea mea si e vizibil cu ochiul liber. nu stiu cum sa va spun ... daca fac mana calus tin, efectiv, in palma cate o bucatica de bb. si mi-e drag de mor ... v-ati prins, nu?

A! vroiam sa va mai zic ca mi-am facut o mica listuta, to-do-list si mi-am dat seama ca sunt tare in urma cu treburile ... am senzatia ca mai am un milion de lucruri de facut si prea putin timp. sper sa o scot la capat, mai ales ca m-am cam intors la munca cu program normal.

no cam atat de la Iasi. gasca.

Laura lui Daniel - 14.11.2006 si prichindel
Poze Daniel

Mamici din Iasi

Copilul iti ia tot ce ai avut, dar iti da ce n-ai avut niciodata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ireth spune:

Marti, trei ceasuri rele.
Si eu trebuia sa ma duc azi cu sotul sa semnez ceva la primarie, la un notar.
Prima faza: Alex nu isi gaseste buletinul
Faza doi: de fapt nu isi gaseste tot portofelul! permis, buletin, carduri.... (e destul de normal la Alex, e ATAT de aiurit....)
Faza trei: oricum a uitat banii acasa....

Si ma seaca de mor ca aveam si eu un anumit program. Stabilisem ceva cu gagica de la primarie, acum ioc. Si cine stie cand mai gaseste Alex buletinul, are obiceiul sa le piarda peste tot (inclusiv in masina de spalat...)
La fel ca si Babyblue, nu suport sa mi se dea programul peste cap!

27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxybarbu spune:

Oauuuuuuuuuuu Laura13 1 kg. ?????????? dar daca stai sa calculezi numai bebele care la 30 sapt are aprox 1,500 kg +placenta + lichidul rezulata ca nu te-ai ingrasat de loc de fapt chiar ai slabit, ce norocoase sunt unele
Si bebelusa mea isi scoate mebrele prin burtica mea, cred ca daca ma chinui un pic pot sa "o prind de manuta" cand se intinde , aseara batea palma cu tati

Ireth, imi pare rau ca ai avut asa o zi

Traieste, Iubeste, Daruieste...
sunt cea mai fericita cu o ( Alexia Carla) de 32+
DPN 04.07.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns v_florina spune:

Buna fetelor,

Intru si eu rapid, caci am mult de lucru zilele astea.

Referitor la anemie, dr meu mi-a spus ca unele valori sunt mai scazute la gravide. Hartia de rezultate pe care o obtinem noi de la clinica incadreaza niste valori minime si maxime pentru o persoana de xx ani (de ex 34 ani la mine, sex feminin) fara alte particularitati. Valorile respective nu sunt adaptate starii de gravidie, si de aici ne iese tuturor anemie. Eu am aceasta 'anemie' din luna 2 si nu mi s-au prescsis niciun fel de vitamine. Mi s-a spus ca valoarea este normala pentru o femeie insarcinata.

Arsuri - ma chinuiesc cu ele de vreo 3 luni. Sunt crunte si le suport asa. Am observat cam ce imi provoaca arsuri- paine, sucuri de fructe, ceai, mancat mai mult decat stomacul, miscari de aplecare, intoarcere in pat de pe o parte pe alta etc. Ma ajuta sa beau apa rece - eu oricum beau multa apa.

Eu ma confrunt si cu o durere in spate, in partea dreapta imediat langa coloana, cam pe la pozitia plamanului. Tind sa cred ca este de fapt un muschi, pt ca durerea este continua (fara junghiuri) si apare cand stau mai mult pe scaun sau in picioare. Ma lasa numai dupa noaptea de somn.

Am o intrebare pentru voi in general: v-ati gandit la sau ati inceput ceva exercitii prenatale? Aveti idee ce s-ar preta din luna 7, si eventual unde in Bucuresti? De luna viitoare vreau sa mixez inotul cu gimnastica prenatala si nu stiu spre ce sa ma orientez.

Multu si va doresc o zi frumoasa!
_
25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyblue spune:

laura, esti super la numarul de kg. sincer, nu stiu cum ai reusit, pe bune!!!!! esti de cartea recordurilor.
bafta la eco sa fie bine si sa dea dzeu sa nu mai auzi nimic rau!

Propunere:

Ce ati zice in acest week-end de o intalnire intre gravidutze??
e deja cald, e frumos afara, o terasika ceva......ce parere aveti?

_

25+ cu
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....

Mergi la inceput