Prietene la bine si la greu - 118
Raspunsuri - Pagina 18
dana n. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ionelamaria Mneatza ? E pentru toata lumea... Eu sunt chioara de somn. Printu meu m-a trezit la 7 si asta e grav... mai ales ca devine obicei. Macar 8 vreau si eu.... asa as mai dormi........ Vremea la iasi e cam urata... sper sa se mai indrepte sa putem sta mult afara... la soare... ca asa... ne fugareste reoede in casa Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 15+ |
Neata!
Noi de la 6 suntem treziti si ce as mai dormi...
Dana, mami fericita de David (2 noiembrie 2009) si 11+
monis5 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui dana n.
Neata! Noi de la 6 suntem treziti si ce as mai dormi... Dana, mami fericita de David (2 noiembrie 2009) si 11+ |
ce semnaturi in tandem aveti
Noi avem trezirea la 6.30 invariabil. Cand doarme pana la 7 (f rar) e sarbatoare mare
Monis si piticutzul Santiago (02.11.2009)
many_bani spune:
Dozz, intrebai de dif. triker-smart trike. pai mie principoala dif. mi se pare manerul. LA smart manerul este articulat (nu stiu exact termenul)si poti sa-l pliezi, ceea ce faciliteaza depozitarea, transportul. Eu am masina cu porbagaj mare spre foarte mare si ieri abia am reusit sa strecor trici in porbagaj, ma intreb cum face Gabitza cu doua. La smart imi mai place sezutul, fiabilitatea. Triker-ul are (nu stiu daca si smart)sezutul reglabil a.i. sa poata ajunge copilul la pedale/suport picioare. Tati a reglat a.i. Vlad ajunge la pedale, nu pedaleaza dar incearca sa prinda pasul. La triker imi mai place ca centurile sunt in 5 puncte ceea ce nu incorseteaza copilul, zic eu. Cam astea imi vin acum in cap
mami de Vlad (29.10.2009) si 13+
Multumesc Doamne!
laura - andreea spune:
Buna dimineata dragelor! Nu pot decat sa va pup pe toate, sarbatoritelor sa le ofer floricele multe, multe, gravidutzelor sa le urez sarcina cat mai usoara si bebei sanatosi si frumosi (indiferent de sex ) si sa va spun ca ma bucur nespus ca reusesc si eu sa va mai scriu cateva randuri.
Dankutza, in primul rand condoleantze si scuze pt ca nu am raspuns pm-ului - din pacate l-am vazut cand eram deja in Ro. Il pastrez pt data viatoare (mijlocul lui august). Pupici pt Pinky mergareatza
Noi suntem bine, sanatosi cu totii (Doamne ajuta), gargaritza noastra din ce in ce mai activa, un picutz cam rasfatata (lucram intens la capitolul asta), mancacioasa si pusa numai pe duca. Deja sta program plin la gradi, merge foarte bine, o iau dupa-amiaza murdara din cap pana in picioare insa fericita. O sa incerc sa pun niste poze cat mai curand.
Ca tot s-a discutat de gradinitza va pot spune cam ce consider eu important(mai este putin si am deja un an de experientza):
- compozitia grupei ca varsta - este important sa fie de varste diferite pentru ca asa invata si evolueaza cel mai usor
- nr educatoarelor si comportamentul - aici ma refer mai mult la atitudinea lor fatza de copii si ceea ce fac: este important ca cineva sa fie mai bland, cineva un pic mai autoritar care sa explice reguli si sa le repete si atentia lor vis-a-vis de fiecare copil (sa tina cont daca de ex un copil a avut o noapte agitata sau a avut un scaun ciudat etc
- compozitia meniului: la gradi unde merge Giulia din pacate toti copiii primesc aceeasi mancare indiferent de varsta
- strictetzea in privintza acceptarii copiilor bolnavi
Cam asta imi vine in minte acum. In privintza activitatilor nu m-as stresa prea tare pt ca sunt relativ micutzi si ceva activitati pt varsta lor sunt sigura ca se fac. In ceea ce priveste curatzenia eu as fi atenta la vesela, locul unde sunt schimbati si cum sunt schimbati.
Mai revin cu cate ceva despre meniuri.
poze
dienutze spune:
Neata si de la noi!
Vad ca aveti puisori matinali rau. Noi stam inca bine. Culcarea la 9-9.20, trezirea la 8-8.30. Nicio trezire noaptea de cand am intarcat-o! (la un an si 4 luni pt ca devenise ff greu noaptea, se trezea de...nenumarate ori, maxim la o ora! era un mare chin)
O multime de flori fetelor care dau sfaturi
Chiar eram in dubii mari cu lapticul, nu stiam daca ii dau prea mult, caci pedi a noastra nu e normala si nu mi-a zis nimic despre alimentatie.
Natalia bea un bibe la trezire si unul la culcare. La inceput cel de seara si cu 3 masuri de cereale, apoi treptat am scos cerealele ca e cam pufoasa, are 12,7 kg la 83 cm.
Laura, referitor la gradi, pe la noi nu prea ai cum sa vezi calitatea educatoarelor decat in mom in care incepe puiul activitatea. Cand intri in vizita, tu ca parinte, toate sunt lapte si miere.
Mie mi-a placut pe unde am fost ca nu urla niciun pici, si erau destui.
Grupa de pici este de maxim 3 ani, deci nu interactioneaza cu cei mari, din pacate, poate doar in curte la joca.
Ce m-a socat oarecum....toate, dar toate! sunt fff tinere! Nu cred ca avea vreuna 25 de ani!
Poate ca au pretentii salariale mici?! Zau ca nu inteleg. Si am inteles ca e practica des intalnita in bucuresti.
Despre copilasii bolnavi, cred ca e valabil pt toate gradi parti, sta acasa 4 zile apoi ii administreaza ele tratamentul.
Mai spuneti, fetelor, daca aveti idei de intrebari pt gradi!
Licurici, te inteleg ca esti bulversata, si noi am stiut pret de 2-3 sapt ca e baiat, apoi ca e fetita. Se vor aseza toate gandurile in timp, iar cand vei tine in brate mandrete de baiat sanatos o sa iti zici ca esti cea mai norocoasa mamica! Pupici!
Monis am bagat 2 poze noi pe contul comun.
Danuta, am dat pe mess de veste. pupici.
Acum fug la culcat pitica.
Pup tare toate fetele si puii!
Sa aveti o zi frumoasa!
laura - andreea spune:
Apropos de ce mai mananca donsoara noastra, schimbarile nu sunt radicale insa perseveram
La micul dejun primeste de obicei iaurt cu cereale: amestec de hrisca, amaranth, ovaz si fulgi de cocos sau branza (mozzarella) sau cascaval cu legume gen ardei gras, rosii, castravete, ridichie, masline, paine cu unt, sunca de curcan(am gasit una perfect curata care costa o avere insa primeste de trei ori maxim pe saptamana sau mai rar). Din pacate ou nu mai primeste pt ca face iritatie la funduletz de la el.
Pranz: ciorba (cand este acasa) acrita cu bors si legume diverse si carne de cocos/gaina, piureuri combinatii de legume luate cate n cu carne de vita, peste, curcan sau/si pui, cartofi dulci taiati felii si facuti la cuptor. Ca legume mananca tot ce se poate mai putin cartofi normali, nu prea ii agreeaza. Tocanitza din morcov, ardei, zuchini si praz fara sau cu carne, salata gen rucola sau alte buruieni, ceapa verde, stevie, spanac...
Fructele le mananca in diverse feluri: banana in bucatzi, marul numai piure: aburit sau cu crud cu mango, kiwi bucati, piersica din compot tot bucatzi....
Am marele noroc sa gasesc niste biscuiti super curati si fara zahar si din diverse fainuri si pe care ii mananca foarte bine. In rest mai testeaza de pe la noi din farfurie, roade oase si bea multa apa.
Hrisca nu i-am dat gatita iar quinoa doar de cateva ori amestecata cu ficat de pui sau curcan, fenicul, marar si sos de rosii.
Condimente iuti evident ca nu primeste in schimb ierburi proaspete si uscate la discretie.
poze
laura - andreea spune:
Dienutze, aici este o perioada de acomodare cand de obicei te duci cu copchilul si stai cu el o ora, doua timp de cel putin o saptamana, depinde cum te intelegi cu educatoarele. Nu stiu cum ar fi sa duci copilul direct si sa-l lasi acolo si sa pleci, pt ca nu cunoaste pe nimeni si s-ar simti tare speriat. In felul asta eu am vazut cam cum se comporta fetele (si aici sunt multe tinerele - important este ce stiu sa faca, varsta este irelevanta zic eu)!
Asta cu lapte si miere se practica peste tot insa tb sa trecem peste chestia asta si sa gandim ca se poarta frumos cu ei (eu imi dau seama de cum le zambeste si se cere la ele in bratze).
Editez: aici nu au voie sa le dea medicamente copilului sau sa le dea cu creme din farmacie. Stiu ca pare ciudat insa pana la urma nu cred ca este asa rau.
poze
gabitza35 spune:
Monis,exact programul asta de mancat lapte il are Eva de multe luni (cred ca din iulie anul trecut),mai putin laptele din timpul zilei. Dragos in schimb avea( cred ca suntem pe drumul cel bun ) programul 21-2-6. Diferenta fata de Iuli este ca,amandoi dupa laptele de la 5-6 mai dorm olecuta,pana la 7-8... s-au cam dus vremurile in care se trezea Eva la 9....
Acu'.poate noi mai adormim pt ca servim Lp cu bibe,culcati in patut... adormim in timp ce-l bem....
Eva in continuare refuza oul "brut" sub orice forma,dar se pare ca incepe sa accepte branza/ cascaval. Cascavalul e bun deocamdata daca-l musca direct din rotita, felia e cah...sper sa devenim totusi o domnisoara si sa nu mai mancam ca dacii. Bine macar ca a inceput Dragos sa pape ou,pana acum a mancat azi- omleta si acum cateva zile - ochi romanesc.Oul fiert il refuza in continuare,voi incerca sa-i fac unul mai cleios spre moale,poate e ok asa.
Pentru ca nu am absolut niciun chef sa calc,m-am apucat de montat trici ...mai am,deocamdata am pus doar rotile la una din ele
Many,masina mea e genul break/combi cum i s-o spune...sper sa incapa cumva... le remorcam daca nu
mami de gemenasi
poze
strumfy_12 spune:
Salutare!!!
Iar e vreme naspa la noi... nici macar o raza de soare...
Gabitza vreau si eu detalii despre cerealele "minune" care i le dai lui Dragos de nu e mai trezeste pentru mancare. Si te rog zi-mi si orele si aprox cantitatile care le mananca...
Care ati fost anul trecut la mare in tara imi puteti spune mai multe detalii(prefer Eforie nord dar dak ati fost super multumite de locul unde ati fost..s-ar putea sa ma reorientez)
Cred ca atat sunt lasata sa scriu... se foieste deja...Va pupik
Mami fericita de strumfita
gabitza35 spune:
Strumfy,cerealele lui Dragos sunt www.milupa.ro/produs_detalii.php?id=51" target="_blank"> de la Milupa si mai e o varianta cu banane dela 1 an jumatate
Ii dau cerealele la 20, cantitati nu stiu sa zic,fac la ochi,sa zic cam 8 masuri(pt 2 mucosi) si pun Lv pana se face destul de grosut,asa ca un terci,gris.La 21 ii dau Lp 210 ml (nu prea mai bea tot din el,dar nu i-am modificat cantitatea pana acum, cred ca 180 ml sunt suficienti)
Dupa ce ne stabilizam la un program de somn "normal" o sa incep sa i le scot...poate ramane setat pe somn all night si fara ele...
mami de gemenasi
poze