Biroul micului scolar
Nu stiu daca postez unde trebuie dar am nevoie de un sfat. Cum ati ales primul birou/masa de scris a copilului, care au fost criteriile voastre, daca v-a multumit alegerea facuta...
trbuie sa fie un birou reglabil care sa aiba suprafata de scris inclinata, o suprafata generoasa, sertar si dulapior, dintr-un material placut si durabil... ce parere aveti?
Nu am prea gasit decat in reviste asa ceva, e drept ca am cautat doar pe net si in Ikea.
Multumesc anticipat pt ajutor.
Raspunsuri
michelle-usa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ina1976 Nu stiu daca postez unde trebuie dar am nevoie de un sfat. Cum ati ales primul birou/masa de scris a copilului, care au fost criteriile voastre, daca v-a multumit alegerea facuta... trbuie sa fie un birou reglabil care sa aiba suprafata de scris inclinata, o suprafata generoasa, sertar si dulapior, dintr-un material placut si durabil... ce parere aveti? Nu am prea gasit decat in reviste asa ceva, e drept ca am cautat doar pe net si in Ikea. Multumesc anticipat pt ajutor. mami INA si bb Teo |
parerea mea e ca treb sa tii cont de urmatoarele ;
1.in primii ani de scoala nu stie sa aiba grija de mobilier,multi copii strica repede suprafata biroului.deci ori cumperi ceva ieftin si nu-ti pasa, ori cumperi unul solid.
2.treb sa aiba cel putin 2 sertare pentru creioane si crafts
3.treb sa aibe multe etajere pentru carti, caiete dar sa fie la un nivel unde copilul sa ajunga.
4.te-ai gindit sa il foloseasca si ca birou pentru calculator, daca da...atunci trebuie sa fie spatios, sa aibe loc si de keyboard si pentru scris temele.
5.Nu cred ca trebuie sa fie inclinat pentru ca e greu sa faca crafts si alte activitati neccesare la scoala.
6. atentie la scaunul care il cumperi ca e important sa aiba o postura corecta la scris.
7. ai grija unde asezi biroul in camera incat sa vina lumina din partea stinga (daca scrie cu dreapta)
Noi avem pentru el un birou frumos si solid dar baietelul nostru toata clasa 1 a scris pe masa din dining room.
Camera lui fiind un pic cam departe de unde stam noi de obicei dupa amiaza, a fost mai bine asa pentru toata lumea.
Astfel il pot supraveghea si raspunde la unele intrebari dar il las singur sa-si faca temele iar eu doar corectez sau intervin la probleme grele.
michelle
Darria spune:
Pe langa cele enumerate de Michelle as spune ca importanta este si inaltimea biroului. Copilul nu trebuie sa stea cu picioarele suspendate pt. o pozitie buna a corpului.
Noi am luat un birou de adult(am preferat o suprafata de lucru mai mare). Acasa am vazut ca nu ajungea cu picioarele pe parchet asa ca i-am pus un scaunel sub birou.
Fania spune:
Noi am facut unul de comanda si iti recomand acelasi lucru. Il are si in prezent si este cls. a IV-a, doar ca intre timp l-am modificat pentru ca am modificat si camera (au disparut din jucarii si au aparut cartile si a trebuit sa renuntam la operele create de mine pe pereti ca nu mai cadreaza cu varsta, deh), il poti vedea aici: http://s218.photobucket.com/albums/cc189/Stefania1007/Poze%20Noi/?action=view¤t=f5ae.jpg
Am mai cumparat unul pentru ca statea dupa scoala la bunica lui insa s-a dovedit a fi o mare pacaleala, l-am reparat pana acum de 3 ori.
Reglarea inaltimii o rezolvi cu un scaun de birou si intr-adevar articolul asta l-am schimbat de 3 ori pana acum.
[poze]
ina1976 spune:
Multumesc pentru raspunsuri. Scrie cu mana dreapta si ma gandeam sa punem biroul spre fereastra, sa bata lumina din fata dar va fi nevoie si de lumina artificiala asa ca vom apela si la o lampade birou ma gandesc... totusi tb sa iau in considerare si varianta in care fereastra e in stanga biroului desi l-ar posta pe linia fereastra-usa.
Renunt la varianta inclinata, e mai buna pentru vedere (stiu ca sora mea a avut aceasta recomandare de la oftalmolog) dar cum nu avem probleme...
Mi-a placut biroul din fotografia ta, Fania, as fi interesata daca a fost facut in Bucuresti.
Daca mai aveti informatii concrete (magazinul x, atelieruly) sau poze va multumesc anticipat.
Fania spune:
Noi am facut toata mobila din camera lui la aceeasi persoana, nu stiu insa daca mai am nr. de telefon, intre timp mai lucram cu cei de aici: http://www.mobilarbr.ro/mobila-camera-tineret.htm si daca vrei iti pot da mai multe detalii pe pm.
Eu sincer prefer varianta de a lucra cu cineva care ulterior mai poate fi solicitat de a regla, usi,sertare, de a face reparatii.
[poze]