Pisica - ce tb sa stii?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

N-am citit ce s-a postat,presupun ca ai primit deja multe sfaturi utile...Si daca-i un el si daca-i o ea,e de preferat sa fie sterilizat(a).Daca-i motan isi marcheaza teritoriul,daca-i pisica vei fi bunica odata la 3-4 luni...ambii miauna cumplit cand sunt in calduri...oricum,nu e foarte bine...
Sterilizarea e mai simpla la motan...Canapeaua in mod cert nu scapa,desi poti incerca sa o salvezi,cumparandu-i "mobila" pentru pisici(kestiile alea cu mai multe niveluri,speciale pt. joaca/ascutit ghearele),pe care,din pacate,unele "persici" le ignora si continua sa-si ascuta ghearele pe tapet/canapea/parchet/usi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LidiaB spune:

Motanul nostru nu e castrat caci ni s-a spus ca e bine in jurul varstei de un an si desi are doar 10-11 luni ..a inceput mirosul urat al p... si cred ca a inceput marcatul.....Daca il castrez ACUM, are sa inceteze sau odata invatat sa marcheze va continua si dupa aceea? Sincer nu as vrea sa renunt la el, dar nici casa sa-mi miroase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

nu iti poate garanta nimeni reusita 100%, dar e singurul lucru pe care-l poti face. in unele cazuri (putine, dar nu stiu procentul) ramane cu obiceiul marcarii teritoriului, dar fara mirosul ala pregnant al motanilor necastrati. insa la cei mai multi castrarea rezolva problema - dar nu mai amana daca inca n-ai facut-o, nu se intampla nimic daca-i facuta la 10 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LittleAngel spune:

Ciupy al meu nu a marcat nicodata,si l-am castrat la 1 an,ca se cam dadea la mine,cand nu-i convenea ceva era nervos,m-a si muscat rau.Ne-am speriat si l=am castrat repede.Dupa..e la fel de suparat cand vrea el,dar nu mai musca tare,mai incet asa
Dar nu mi-a marcat nicodata prin casa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

lidia consulta-te cu un veterinar in legatura cu castrarea motanelului. Eu stiu ca nu se face mai devreme de un an. Eu am castrat un motanel la varsta de 10 luni si dupa un an a murit (adormit cu o injectie) pentru ca facuse o complicatie la tractul urinar datorita castrarii precoce. Ajunsese intr-un hal fara de hal, Nu mai era nici o sansa sa isi revina.
Celalat motan al meu care a trait 20 de ani, a fost tinut si el doar in casa, dar nu si-a marcat niciodata teritoriul, a fost castrat la varsta de 9 ani pentru ca era foarte agresiv cu strainii si medicul a considerat ca se va mai pootoli dupa castrare. Si asa a fost. A ramas agresiv doar cu mine. Din joaca se repezea si ma musca destul de rau, doar ca eu anticipam asta si stiam sa ma feresc de el.
Sper sa iei o decizie favorabila care sa nu-l coste pe motan sanatatea.

Mergi la inceput

Eu acum am doi motanei de vreo 6 luni pe care ii tin in curte si in primele 2 luni au facut doar la litiera pe veranda, insa de o vreme incoace fac pe unde apuca: prin pamantul dintre flori, pe sub brazi si, cel mai rau: in nisiparul fetelor mele. Asta ma scoate din sarite. Nisiparul a ajuns o imensa litiera. Noroc ca ele nu au mai vrut la nisip in ultimul timp. Banuiesc ca nu exista nici o solutie pentru asta, nu? Adica mi se pare aiurea sa pretinzi unei pisici tinuta exclusiv afara sa faca la litiera. As schimba nisipul integral in nisipar dar nu vad nici o solutie pentru a=l tine cumva acoperit fara ca matzele sa poata intra in el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Am vazut aici lazi de nisip pentru copii cu capac. Mai exista niste spray-uri si prafuri care gonesc cainii si pisicile si exista niste plante care se numesc catnip pe care le poti planta in jurul cutiei de nisip si nu se mai apropie pisicile.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

multumesc pentru raspuns, dar la noi nu cred ca se poate aplica asta pentru ca eu le-am facut nisipar cu gard de lemn si e destul de mare, practic e facut din busteni si umplut cu nisip. Probabil sa confectionam un capac. Pe la magazine am tot intrebat de spray dar, fara succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui Kariris

lidia consulta-te cu un veterinar in legatura cu castrarea motanelului. Eu stiu ca nu se face mai devreme de un an. Eu am castrat un motanel la varsta de 10 luni si dupa un an a murit (adormit cu o injectie) pentru ca facuse o complicatie la tractul urinar datorita castrarii precoce.

http://www.adoptiipisici.ro/varsta-optima-pentru-castrareasterilizarea-unui-pisoi/

nimic nu e batut in cuie, nu se poate spune ca 2 motani la varsta de un an sunt identici. dupa cum se vede in articolul din link, cei care sunt impotriva castrarii la varsta mica aduc drept argument necesitatea maturizarii complete inainte de castrare. ori motanul Lidiei pare matur, din moment ce a inceput sa marcheze deja.

si eu am motan castrat la 10 luni, desi inca nu incepuse sa marcheze (exact asta am vrut sa evit), deci se poate spune ca as mai fi putut astepta. acum are 6 ani si e perfect sanatos, n-a avut nicio problema renala - dar intotdeauna ale mele au primit mancare c ph control.

Mergi la inceput