Greu de adormit: 2 baieti
Cel mare are 5 ani, cel mic 1,8.Sunt foarte energici, de ex azi nu a dormit nici unul la pranz, abia am reusit sa ii pun in pat, bine, cel mare era obosit de la karate, a picat rupt,cel mic nu.Chiar daca am fost afara sa ne plimbam, chit ca s-a aruncat pe jos de oboseala si in leagan in parc era sa adoarma, la ora 21 se mai zbenguie prin pat cu bibe in mana.Bineinteles ca a coborit sa vina la noi( eu ii citesc lui Andreas in camera in care adoarme bebe) de dormit dorm separat.
As avea nevoie de sfaturi, nu reusesc sa ii linistesc, casa e plina de tipete( ale mele si ale lor) cel mare nu mai are desene e pedepsit, ca nu ma asculta cu spalatul pe miini, descaltatul etc, cel mic isi sparge toata ziua capul si se arunca din patutul de lemn, deci in general e circ zi lumina la noi.Am nevoie de disciplina urgent ca nu ii mai trimt la gradi ci la armata direct!
Pe bebe mic de ex nu il pot hrani la masa, nu sta, incepe sa tipe, ma loveste cu picioarele, distractia lui preferata este sa arunce oalele din bucatarie pe gresie si ii plac foarte mult zgomotele puternice.
help
Raspunsuri
roli25 spune:
Da, e greu! Si la noi a fost o perioada mai grea, dar a trecut.
O idee ar fi sa il culci intai pe cel mic si apoi sa ii citesti celui mare. E normal sa vina si el, daca vede ca te ocupi de fratior.
Sau sa ii citeasca sotul, fara sa vada piciul si tu sa te ocupi de el.
Pe cel mare nu a reusit sa-l disciplineze gradi?
La noi s-au vazut rezultate de cand cu gradi.
madyrizi spune:
buna,
si eu am 2 baieti. e intr-adevar greu, dar nu e diferit prea mult fata de 1f+1b sau 2 fetite.
la mine e o idee mai usor pt. ca cel mare are 8 ani, dar cand se intalnesc orgoliile celor doi nu se mai tine cont de varsta. cel mic are 1,6 luni... greu de comunicat cu el.
eu ii pedepsesc pe amandoi, nu pedeapsa corporala. cel mare nu are voie anumite lucruri care ii plac pe o anumita perioada: calculator, TV, roboti, cartile cu animale... depinde de ce e pasionat in perioada pedepsei.
cel mic are parte de stat la colt, pe scaunel, 1-2 minute sau nu mergem in parc daca e ceva mai rau. in functie de gravitatea situatiei. intelege f. bine ce are voie si ce nu pt. ca spune "nu oie", asa ca face prostioare pt. ca se distreaza
.
indiferent de decizia pe care o iei, trebuie sa tii cont ca tu esti parintele si nu prietenul lor (inca), trebuie sa participati ambii parinti la disciplina si trebuie sa fii ferma pe pozitie. urlete, plansete si rugaminti... pot fi foarte convingatoare si daca cedezi toata munca e pierduta.
o fi bine, n-o fi... la noi functioneaza si nu urlam prin casa unii la altii, ne descurcam cu amandoi si n-am avut plangeri nici de la prieteni sau rude.
Mami
de
www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
NOUTATI IN ALBUM
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii
PT. ANDREI SI ALTI COPII
anya spune:
Si eu am doi baieti. Diferenta intre ei e de 2 ani si 9 luni. Ei dorm in aceeasi camera (de cand s-a nascut cel mic), in paturi suprapuse. In perioada in care au avut diferenta intre orele de somn a fost cam greu. Pe cel mare (care nu vroia sa doarma de dupamiaza) il puneam sa stea cuminte pana il adorm pe praslea. De multe ori cand ma ridicam de langa cel mic, sforaia si celalalt
. Seara, dupa baie, direct in pat, pupici si noapte buna! Uneori mai discuta intre ei dar adorm destul de repede (am grija sa fie obositi).
Din cate inteleg cel mare e la gradinita. Nu doarme acolo? Cred ca ar fi varianta cea mai buna, astfel incat tu sa te poti ocupa doar de cel mic.
Roxxy80 spune:
Eu am un baietel de 3 ani si jumatate si o fetita de 1 an si 7 luni. Ai mei dorm in aceeasi camera de 2 saptamani. Pana acum dormeam seaparat: sotul cu baiatul si eu cu fetita (deci era usor pt ca fiecare isi culca copilul din dotare
). Stiu ca metoda mea nu e cea mai buna dar eu ii culc in felul urmator. Baiatelul sta langa mine in patul mare din camera lor si pe fetita o pun pe picioare (o legan f f usor, aproape deloc). In timpul asta le spun vreo 2 povesti. Nu adoarme niciunul, dar se linistesc. Daca ea este agitata ii dau sa bea lapticul pe picioare (de fel ei isi beau lapticul inainte de a intra in dormitor). Povestile le spun folosind o voce mai inceata, cumva sa-i atrag la somn
. Dupa ce le termin, Matei stie ca trebuie sa faca nani si nu mai spune nimic. Maria mai ramane vreo 2-3 minute pe picioare si pe urma o pun in patut (cam semiadormita). Ies usor din camera si gata. Sunt si nopti cand Maria incepe sa planga la scurt timp dupa ce ies din camera si o iau de la capat: pus pe picioare 2-3 minute, eventual cantat cu cea mai joasa voce posibila.
oanap85 spune:
angelli cred ca asa sunt toti ,cand stau la un loc sunt mai obraznici decat cand stau separati ...al meu cel mare are 4 ani jumate si cel mic face 2 ,stau tot timpul impreuna, al meu ala mic il copie intru totul pe cel mare desi el mai cumintel...la amiaza vin si spun "gata la culcare "si ii dau suzi celui mic si doarme, cu cel mare ma multumesc ca sta in pat ..seara la 9 jumate ii pun in pat le sting becul ma pun intre ei si le spun o poveste 2,3 pana adoarme unul dintre ei ca pe urma celalalt sta linistit si adoarme in sfarsit.ai mei cred ca sau obisnuit cu programul stiu ca oricat protesteaza nu se scumba nimic...vin de cateva ori la ei ferm asa hotarata si ma uit urat la ei
si se urca in pat fara sa mai zic nimic.
angelli spune:
Ce bine ca am primit idei, va multumesc.De citit am sa incerc sa le citesc la amandoi dar cel mic nu sta linistit, trebuie sa intrerup totul si sa il cobor de pe orice obiect pe care se catara(mobila perdea, scaune)sau rontaie cu placere cartea pe care o citim.
Cel mic e mai greu de obosit seara, Andreas merge la nani el se mai zbenguie in pat(adica imi arata cateva modalitati de escaladare a grilajului de la patut)
De pedepsit nu prea il pot pedepsi, nu intelege.
Andreas nu doarme la gradi, nu am gasit loc.La ora 12 merg cu Nicholas de manuta pana la gradi(e foarte aproape)il luam pe cel mare,acasa pranzul si circul cu somunl de amiaza.Cel mare nu mai doarme, mai nou si cel mic e greu de adormit.Ar trebui sa il trezesc mai dimineata pe la 7 macar si sa il plimb pe jos, o ora doua.Asta imi ia din timpul de gatit si curatenie de dimineata.Asa ca va trebui sa le fac noaptea, dupa ce stau intinsa o ora pana adoarme cel mic sa ma ridic si sa incep sa gospodaresc prin casa, pe la ora 23.Ajutor am, sotul ii ia pe amndoi si ii duce la bunica lor, la curte, din cand in cand, pt cateva ore.
Poate radeti de mine dar eu credeam ca trebuie un orar ceva ca la armata, ca sa mearga.
Oricum ma bucur ca ma intelegeti