Fulgusorii de nov.dec2009 in luna florilor{9}

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

neatza prietenele sufletului meu.in aceasta zi minunata de luni,inca minunata,as vrea sa va multumesc ca faceti parte(intr-un fel) din viatza mea.veti fi mereu suflet din sufletul meu.imi pare asa rau ca o parte din fete au renuntat/nu mai au timp de forumit deloc.[:-(]

sa aveti o saptamana ca sufletele voastre si o zi cu soare-n amintiri si-n succese!

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

'neata si de la mine...si eu ma gandesc la Magda si la Rares...si sunt tare trista ca trebuie inca sa treaca prin iadul asta de boala..
Sper din toata inima sa va intoarceti acasa cat mai repede si victoriosi!!!

Eu azi nu ma simt deloc bine dar sper sa-mi revin cat de curand pot...
Ieri am fost si noi la gratar, a fost super, ce a fost de capul lui Flavius a venit acasa ca un de murdar, dar era asa de fericit

Maine imi voi lua si eu calculatorul acasa, abia astept

De vineri pana duminica nu suntem pe aici, am inchiriat o cabana, mergem sa ne simtim bine...abia astept, sper sa fie vreme buna ca vreau sa-l bagam pe junior la apa in piscina

in rest...nimic nou sub soare ...

Mamica de pui scump pe pamant si ingeras in ceruri
.....................................................................................................................
"Dacă lacrimile ar putea înălta o scară si amintirile o cărare, as urca în Rai si te-as aduce din nou acasă."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allexa06 spune:

Buna dimineata si de la mine ( pe la amiaza )
Dar eu sunt plecata de dimineata, acum am ajuns acasa, culcat repede strumful, mai am vreo ora la dispozitie si apoi ne apucam de strans/eliberat sufrageria, ca ne apucam de redecorat.Varuim...vreau un perete rosu.Tabloul pe care am inceput sa-l pictez s-ar asorta de minune.Abia astept sa vad cum va iesi.Caci am inceput sa ma sufoc in casa, vreau ceva nou, o schimbare

http://community.webshots.com/user/allexa06

Mergi la inceput

cateva articolase interesante de pe copilasul.com:

In aceasta perioada de viata, fiecare copil revendica sus si tare sa faca singur ceea ce in general se facea pentru el. Hranirea nu se abate de la aceasta regula. Daca pana acum va lasa sa tineti lingura, iata-l acum ca vrea s-o tina singur.
Bineinteles ca, nestiind s-o foloseasca, o tine invers, rastoarna continutul ei si il imprastie peste tot - este o adevarata catastrofa in bucatarie. Uneori, ca sa fie mai simplu, isi baga direct mainile in supa de legume si se murdareste.
Rezultatul este dezastruos si fiecare mama este tentata sa-l ajute si sa tina din nou lingura, ceea ce ar fi o eroare. Daca nu se antreneaza, cum va invata copilul sa manance singur? y3f455yo86qyu
Exista prea multi copii de doi ani care trebuie sa fie hraniti, doar pentru ca varsta cand doreau sa invete a trecut, fara sa li se fi dat posibilitatea sa o faca. A manca singur si a merge singur inseamna castigarea autonomiei in aceasta perioada.
> Pentru aceasta trebuie sa luati cateva masuri. in loc sa aveti o singura lingura, este mai practic sa aveti doua: una pe care sa incerce sa o foloseasca, dar care nu-i duce mare lucru la gura, si una pe care o tine adultul. Copilul este ocupat si se antreneaza cu lingura in timp ce este hranit.
O alta masura consta in a proteja masa si podeaua, apoi a lasa copilul sa se hraneasca singur. La alegere, puteti intinde o musama care se spala usor cu buretele sau un ziar pe care il veti arunca.
Pentru a proteja copilul, exista barbite din plastic care recupereaza hrana. Puteti de asemenea sa faceti un sort cu maneci, care se pune in fata, croit dintr-o folie de plastic sau din camasi vechi.
Nu va mai ramane decat sa-l lasati sa manance singur, incercand sa tineti lucrurile sub control. De-a lungul intregului an, copilul va avea tendinta sa se joace cu mancarea, asa cum ii place sa se joace cu nisipul, cu noroiul sau cu plastilina. Asta este. Daca va obisnuiti cu ideea si va pastrati calmul, veti vedea ca progresele sale vor fi rapide si ca, inainte de a implini doi ani, va manca foarte corect.
Ce importanta are daca putina hrana s-a imprastiat, iar copilul termina masa foarte murdar: scopul nu este de a-l invata bunele maniere - va veti ocupa de aceasta mai tarziu -ci de a-i crea pe de-o parte placerea de a veni la masa si pe de alta parte capacitatea de a se descurca singur cu mancarea.
Acestea fiind clare, nu sunteti obligat sa permiteti copilului sa rastoarne intentionat continutul farfuriei sale sau sa foloseasca piureul pentru a tencui peretii. Aveti dreptul sa spuneti „stop" si sa-i luati farfuria.
> Puteti de asemenea sa limitati stricaciunile alcatuind altfel meniurile. Pentru supa, exista putine solutii in afara de a i-o da groasa, sub forma de piure de legume.
Puteti totusi sa propuneti copilului o mancare alcatuita din bucatele mici, usor de mestecat si de inghitit, pe care le va putea lua singur sa le duca la gura. In acest caz, degetele pot, fara prea multe neplaceri, sa ia locul lingurii.
Hrana care poate fi data sub forma de bucatele este variata: legume crude (rosii, castraveti...) sau fierte (mazare, boabe de fasole, cartofi...), cereale (paste fainoase, orez, boabe de porumb, cereale pentru micul dejun), bucati de ficat sau de sunca, bucatele de peste, fructe decojite si taiate.

si link:http://www.copilasul.com/copilul-1-3-ani/12-14-luni/MASA--INCEPUTUL-AUTONOMIEI-BM-COM.php

Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

OBOSEALA DE LA CRESA

In curand, daca nu a facut-o deja, directoarea cresei va va avertiza ca bebelusul dumneavoastra va trece de acum in grupa „mijlocie", unde se gasesc copiii intre un an si aproximativ doi ani.
Schimbarea aceasta este importanta pentru dumneavoastra, atat pe plan simbolic -micutul dumneavoastra nu mai este de acum un bebelus - cat si pe plan practic: va sti sa se adapteze, el, care este inca atat de mic? u9g846uz39sxc
Trecerea este, de asemenea, foarte importanta pentru copil. In ciuda unei usoare nelinisti - normale, de altfel - el stie ca va descoperi noi activitati, un ritm de viata mai sustinut, posibilitati de actiune mai mari.
Adaptarea la aceste noi conditii de viata are loc cu atat mai bine, cu cat copilul schimba sectia in acelasi timp cu un grup mic de copii de varsta lui si cu personalul auxiliar de referinta (se numesc astfel persoanele care se ocupa in mod special de el).
Trecerea aceasta in „grupa mijlocie" se desfasoara in general fara probleme, dupa un timp de adaptare mai mult sau mai putin lung. Dar o problema va aparea in mod sigur in saptamanile si lunile care urmeaza: copilul este foarte obosit. Si exista trei motive speciale:
#9632; Nivelul activitatilor este mult mai sustinut, nivelul sonor si de agitatie mult mai ridicat. Copiii merg bine, alearga, se catara, se ciocnesc, se cearta etc. Se intelege de la sine ca la sfarsitul zilei pustiul dumneavoastra are „capul calendar".
#9632; Copilul nu mai are un pat accesibil in permanenta, ci va putea dormi numai in timpul siestei. Nu mai poate sa atipeasca putin dimineata.
Deseori, este amenajat in incapere un „colt de odihna" dar nu este usor sa adormi cand prietenii se agita si tipa in jurul tau. Or, unii copii, sosind la cresa de la ora sapte dimineata, sunt treziti in jurul orei sase...
#9632; Adaugati la aceasta zilele foarte lungi pe care le traiesc copiii in aceasta ambianta si veti avea o idee clara despre oboseala pe care o va resimti copilul in primele luni. De fapt, pana cand organismul lui se va obisnui, copilul va putea compensa absenta scurtelor reprize de somn printr-o lunga siesta la inceputul dupa-amiezii.
In cursul acestei faze, „exigentele sociale" suportate de copil respecta prea putin procesele biologice, ritmul natural.
Pot sa apara unele tulburari de comportament, datorita aceleiasi cauze: oboseala. Ziua, aceasta oboseala se manifesta prin pierderi de tonus, dificultati de atentie, tulburari usoare de comportament (de exemplu, iritabilitate), dificultatea de a manca la pranz (copilul adoarme pe scaun sau cade cu nasul in farfurie).
Seara, cand va regasiti copilul, oboseala lui se va manifesta cel mai adesea prin olansete si o iritabilitate foarte greu de stapanit. Educatoarea va va spune, probabil, despre copil, ca s-a jucat foarte bine si ca a alergat toata ziua (ceea ce este adevarat), iar dumneavoastra trebuie sa-i intelegeti lacrimile.
Nu fiti prea suparati: este vorba de o dovada de incredere. Cu dumneavoastra, in sfarsit, isi poate arata oboseala si se poate lasa in voia soartei. O data intorsi acasa, nu veti mai avea timp decat sa-i faceti baie si sa-i dati cina inainte de a-l pune in pat. Uneori, va adormi chiar inainte de aceasta.
> Situatia aceasta este frustranta, dar, in general, nu dureaza foarte multa vreme. Singura solutie consta in reducerea timpului petrecut la cresa, daca puteti face acest lucru. Copilul va trebui sa se poata trezi spontan dimineata (dovada ca a dormit bine) si seara sa aiba timp sa-si regaseasca parintii, casa, jucariile, fratii si surorile.
Daca puteti apela la un bunic, la o doica, la o alta persoana de incredere, pe scurt, la cineva care v-ar putea ajuta sa duceti copilul mai tarziu sau seara sa-l luati mai devreme de la cresa, faceti-o fara sa ezitati.
Daca nu, fiti atenti sa aiba o viata regulata si sa poata compensa lipsa de somn, noaptea si la sfarsit de saptamana.

link: http://www.copilasul.com/copilul-1-3-ani/12-14-luni/OBOSEALA-DE-LA-CRESA-BM-COM.php

Citat:

Mergi la inceput

http://www.copilasul.com/about/copilul1-2.php

asta e link-ul,...nu toate informatiile sunt asa starlucite..dar unele pot fi utile...legate de alimentatie,mediu,intractiune..etc...

Citat:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_driana spune:

zua buna,
magda va doresc drum bun si sa mergeti increzatori ca totul va iesi bine....micutul Rares ii un luptator care va invinge boala...sunt cu gandul la voi si multa multa putere si rabdare sa aveti
DD va ajuta si ii alaturi de voi

SANATATE RARES SI INCREDERE MAGDA

lady multu de articol
alexa spor la pictat si renovat...abia astept sa vad tabloul

eu azi i-am cumparat de pe un site cu lucruri pt copii la David o sapca cu protectie pt ceafa....ii tare draguta...dar daca era cu un picut picut mai mare nu ma suparam ...dar femeia nu o avea decat pe asta...am luat-o asa si am ,dres-o' eu putin...

Adriana, mamica pufarinului David

Mergi la inceput

fete..voi ce ati dat la copilasi pentru rosu in gat cu tuse umeda cu secretii?

multumesc mult.

am fost la farmacie si am lluat HUMEX.

mai am in casa Bronhexim Terapia si Sinupret!(tot secretolitice)

a avut niste muci..ieri a "gustat" niste inghetata..si cand se trezeste,dimineatza sau dupa somnulde pranz, cat siuneori prin somn,noaptea,tuseste!
am verificat gatul(cum verifica doctorul)..nu are puroi pe amigdale,ci doar rosu in gat!!

asa ca va rog din suflet,oricine ma citeste,orice informatie,sfat e bineprimit!

poate imi sugerati pediatrul..insa dau un car de bani la fiecare consultatie..plus ca o umple de medicamente scumpe(depasesc 50 lei/medicament) doar pentru un tratament de cateva zile, plus ca unele nu au nicio utilitate in tratamentul dat!

iar medicul de familie...e paralel

multumesc mult.

i-am administrat deja Humex.

Citat:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_driana spune:

lady noua pediatra, cand David a ,harait', ne-a dat Humex...eu i-am mai dat miere cu ridiche sau miere cu lamaie...
el cand mai are cate-un muculet, ii fac sirop de miere cu lamaie si ser in nas....cu atat il ,tratez' cand nu are alte simptome sau nu se inrautateste, daca se inrautateste atunci neaparat la pedi...
altceva nu stiu sa-ti spun...

p.s. eventual in lapticul cald pune-i 1-2 lingurite de miere, am inteles ca si laptele cald cu miere ajuta la gat...

Adriana, mamica pufarinului David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allexa06 spune:

Eu le dau remedii homeopate, siropele de prin farmacii sau antibiotic, doar daca e mai grav si nu fac fata astea.

http://community.webshots.com/user/allexa06

Mergi la inceput