Calendarul gradinarului vesel (19)
Raspunsuri - Pagina 20
gogosel spune:
Vreau sa cumpar rasad de canna.Stiti de unde?Am pus in pamant dar pesemne ca au fost seci,ca nu au rasarit
zuzi.simona spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gogosel Vreau sa cumpar rasad de canna.Stiti de unde?Am pus in pamant dar pesemne ca au fost seci,ca nu au rasarit |
ai incercat sa scoti una? la mine au dat destul de greu dar m-am invatat de anul trecut cand nu mi-au rasarit mai toate si anul asta am cumparat doar ce aveau deja lastar/mugure dat (se vedea in punga) dar si asa 2 bulbi nu au facut nimic, nici nu mai stiu ce erau, am dat de ei intregi cand am rasadit altele...
gradina
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)
lbelciug spune:
MadalinaM, interesant ce zici apropo de udat rosiile, o sa-i transmit si sotului dar parca vad ca nu am cu cine sa ma inteleg (e f constiicios la cap. udat ).
Zusi, s-ar putea sa fie paianjen (nu se vede nici un purice), l-au ciupit pe sot f rau, cateva zile a fost ametit cu stari de rau. O sa intreb si de acaricid. Merci.
valentina, spor la refacutul gardului! De ce trebuie refacut, era vechi, din lemn cumva?
Olympia, pe unde esti?
B.nica, cum te-ai gandit sa procedezi cu salcia energetica: cumparat, plantat, recoltat - cum se fac aceste lucruri?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
valentinag spune:
Liviana, da, era facut acum 20 de ani de tataie saracu, Dumnezeu sa-l ierte, si trebuie schimbat!Acum facem doar o parte ca nu am bani de tot!
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
lbelciug spune:
Valentina, sa fie cu spor refacerea lui atunci!
Am pus cateva poze cu gradina, nu f recente totusi:
https://picasaweb.google.com/liviana75/IunieIulie2011#5626178972432906082
b.nica spune:
Am gasit un site pe care il citesc la concurenta cu o carte de suflet(Isemnarile zilnice ale Reginei Maria care se refera la constructia Balcicului si a gradinilor ei impresionante de acolo si pe care le-am vizitat si care m-au fascinat).
Site-ul este f. interesant dar nu stiu daca pot pune aici adresa cu "blogspot.com" in coada.
Daca am voie vi-l dau cu placere ca merita.
Edit.Acolo am aflat printre alte lucruri interesante si despre Masanobu Fukuoka,un personaj deosebit.Dati un search ca sa vedeti ce m-a surprins.
b.nica spune:
Pentru ca am pomenit de Regina Maria trebuie sa va spun ca ma amuz uneori incercand sa mi-o imaginez printre noi acum si postand de zor despre minunatiile din gradinile ei!
Cine i-a citit macar un volum din jurnalul ei stie bine despre ce vorbesc!
Categoric ne intrece in pasiunea si inspiratia cu care isi decora gradinile din Cotroceni,Bran,Adunatii Copaceni,Scrovistea(langa mine!)si nu in ultimul rand,Balcicul.
adita spune:
am fost zilele trecute la tara si imi arata tata ca rosiile lui ingrijite, copilite, udate, nu dau atata rod cat ale vecinei care nu le-a facut nimic, nimic. le-a udat cand a pus rasadurile si gata. nu le-a pus araci, nu le copileste, dar sunt pline de rosii. pana la urma o fi ceva adevar si in teoriile astea japoneze cu do-nothing farming
mamica de cinci copilasi :Nicolae (15 oct. 2009) , Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
lbelciug spune:
Adita, n-ai de unde sa stii ce-a facut vecina. Poate ca are pamantul mai gras ca al tatalui tau sau poate le pun periodic ingrasamant (de gainat cu apa).
olympia spune:
Salut, gradinaresele! Eu am tot cules la visisne, zmeura, coacaze si mama face dulceturi. Nu stiu ce am ca nu ma simt deloc bine. Alternanta soarelui fierbinte cu ploile zilnice imi da ameteli la propriu. In rest am cules fasolea si bibilesc rosiile, cam fara elan marturisesc.