Calendarul gradinarului vesel (19)
Raspunsuri - Pagina 18
adita spune:
ma puteti ajuta si pe mine cu un sfat? vreau sa pun un pom intr-o zona in care n-ar fi bine daca si-ar intinde radacinile prea mult pe orizontala. in adancime n-au decat sa se lungeasca pana unde vor, dar am nevoie sa nu se lateasca prea tare radacinile.stiti cumva ce as putea pune in acest caz?multumesc
mamica de cinci copilasi :Nicolae (15 oct. 2009) , Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
zuzi.simona spune:
adita nu stiu ce copac ar corespunde cerintelor tale dar ex. dat de Olina87 (scuze) nu e ok, nucul are sistemul radicular bine dezvoltat, la maturitate poate ajunge la de cateva ori intindere pe orizontala mai mare decat coroana; in general copacii au radacina cel putin echivalenta cu marimea coroanei
iar despre captalan, ca nu stiam ce e ala , am citit ca e planta ierboasa
gradina
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)
Tala spune:
poate doar brad sa pui (si sa fie din cel crescut in ghiveci, care sa nu aiba taiata radacina pivotanta pt ca in acest caz si el tot pe orizontala isi dezvolta radacinile)
Mie mi-au inflorit daliile - nu e prea curand? aveam impresia ca abia toamna fac treaba asta - chiar mi se pare ca trece timpul repede rau.
Am facut o bancuta in curte, abia astept sa v-o arat..
olympia spune:
Tala, asteptam poze cu bancuta!
Eu am lucrat pana tarziu in gradina, am scos buruieni, am legat una-alta(zmeura, fasole, flori) si am mai mutat din plante. De fapt am divizat o tufa care nici macar nu stiu cum se numeste. Maine vreau sa adun si sa grupez zorelele rasarite aiurea si sa le pun un suport, sa vad daca-mi iese miscarea.
zuzi.simona spune:
eu acu vin de la vanatoarea de limacsi si am avut ceva treaba! de cand au inceput ploile hop si ei!
nu e devreme pt. dalii si la mine a inflorit una...
gradina
b.nica spune:
Nebunie in gradina mea!Mi-au inflorit crinii(imperialii,albii clasici si cei multicolori asiatici),se pregatesc gladiolele.
Dupa exuberanta bulboaselor acum urmeaza aceste frumuseti!
La tara am recolta grozava de afine f. mari "Patriot" si de zmeuri Williamette".
zuzi.simona spune:
Citat: |
citat din mesajul lui b.nica Nebunie in gradina mea!Mi-au inflorit crinii(imperialii,albii clasici si cei multicolori asiatici),se pregatesc gladiolele. Dupa exuberanta bulboaselor acum urmeaza aceste frumuseti! La tara am recolta grozava de afine f. mari "Patriot" si de zmeuri Williamette". |
nu credem pana nu vedem
gradina
lbelciug spune:
Hello!
Ne-am intors si noi de la mare, bronzati si frumosi, in ciuda peripetiilor avute.
MadalinaM, am vazut in multe curti clematis-ul, inflorit exact ca in poza indicata de tine pe 15 iunie. Super-frumoasa!
Din gradina am cules ieri cred ultima mazare si multe pastai galbene de fasole. Am gogonele si flori multe la rosii, flori la castraveti si dovlecei. Trandafirilor le merge bine, am 2 bucati roz. Rosiile erau culcate, au trebuit legate toate desi o mai facusem si inainte de concediu.
Tala, cred ca depinde si de soi. Ale mele nu au nici macar boboci, dar spre deosebire de anul trecut, acum stau langa gardul vecinului unde soare e mai putin. Voi nu plecati in concediu?
Apropo, am sunat-o pe d-na cu afterschoolul si se pare ca e tot privat desi foloseste spatiul din/de langa gradi de stat.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)