Dovlecei de sept-oct2009**13**

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Danuta1979 spune:

ioana, poze nu ai facut sa ne pui si noua pe FB?
Asta cu sunetul am sesizat-o si eu peste tot. Si ieri la carrefour orhideea era un minispectacol pt copii dar sonorul si microfounul erau asa de insuportabil de tari incat am plecat repede. Asta ne intrebam si noi...cione are de castigat de pun sonorul asa de tare...Dar cam peste tot la spectacolele de copii am sesizat aceeasi problema. Probabil ca organizatorii au probleme cu auzul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Salutare fetelor.

Danuta si eu ma gandeam la viermisori la Rares,acum cand ma jucam in parc cu Paul. Si Paul a avut o perioad,daca va amintiti ,cand spuneam eu ca plange in somn,se trezea si plangea tare, si el nici nu duce mana la locul ce il doare,deci habar nu aveam de ce urla. Pentru ca efectiv erau urlete,nu plans . Si dupa ce i-am facut tratamentul pentru viermisori ( i-am dat vermigal ,doua doze ,la diferenta de 10 zile) , si bilutele homeopatice care pe langa ca sunt remediul lui pentru stari de neliniste,este si impotriva viermilor intestinali,deci potriveala.Remediul se numeste CINA si noi am avut CH30. Dupa asta si-a revenit . Un examen coproparazitologic cred ca ar fi foarte bun,ar putea fi rezolvarea la o mare paarte din problemutele lui. De la durerea de burtica poate fi si nervos, neascultator,intors pe dos tot timpul.

Noi am fost in parc,ne-am plimbat mne-am jucat cu nisip ci cum a inceput sa arda soarele mai tare,pe la 11.15 am intrat in casa,ca deja Paul se inrosea pe maini.
Eu am ramas cu un fix, ma uit foarte atent la reactiile insotitorilor copiilor din parc,la reactiile lor cand copilasii fac trasnai. Am ramas tare neplacut surprinsa sa vad ca o bunica practic nu si-a lasat nepotul sa se joace cu nisip pentru ca tot veneau copiii langa el,si jucandu-se cu lopatelele a aruncat cu nisip intr-un copilas. A fost pur intamplator,nu cum facea Paul,intentionat,sa puna si el nisip pe galetusele/lopatelele/masinutele celorlalti copii,si l-a luat la palme peste ambele manute,de nu mai stia daca sa se joace sau nu copilasul.Nici nu mai punea mana pe jucarii .
Paul s-a jucat tare frumos cu un baietel fix cu o luna mai mare decat el, au facut schimb de jucarii pentru nisip,fiecare s-a jucat cu ale celuilalt,si asta ma face sa ma gandesc ca fiind de aceeasi varsta s-au inteles altfel. Si-au facut "pa" la plecare,chiar daca Paul a plecat bocind de la nisip. Daca era umbra am mai fi stat ,dar deja se inrosise. Si tot drumul i-am spus ca papam,facem nani,si venim inapoi. Am spus pa la toate chestiile din parc, il pupa pe taicasu' si ii dadea palme de suparare ca mergem acasa,nu s-a potolit din plans si plangea cu lacrimi asa mari ca imi venea si mie sa plang,dar nu m-am mai simtit frustrata, ci l-am mangaiat in continuare si i-am vorbit bland. Printre lacrimi si suspine totusi colabora si spunea pa la toata lumea, si vorbea pe limba lui pe ton de cearta. Eu ma bucur ca nu am mai simtit furie si frustrare acnd a plans,sunt pe drumul cel bun.

Va pupic, merg sa fac o varza cu carnita pentru diseara. Baietii se baga la nani.

Ajutati trandafirasul Raisa sa infloreasca
Lali de Paul ( 01.10.2009)! si 26+

Bazar DC , Ajutor umanitar , www.culoricuviata.blogspot.com/" target="_blank">Culori cu viata -bijuterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

uite ca vroiam sa va arat cubul de lemn pe care i l-am luat lui carol www.jucariata.ro/centru-joaca-lemn-p-567.html" target="_blank"> asta e numai ca am dat pe el 60 de lei ca era reducerea de 40$ la jucarii de care zicea si Dana

Mergi la inceput

dana, n-am facut fotografii ca n-am putut sa-l tin pe Carol intr-un loc si nici nu puteam sa-l scap din ochi, asa de multa lume era.

Mergi la inceput

Lali, hai ca m-ai facut sa rad:))
La noi e vreme naspa si pana acum o ora am stat cu lumina aprinsa...atat era de intunecat si abia de 15 min s-a mai deschis cerul. ..Dar e inca totul us si astept sa iasa soarele sa se mai usuce..desi slabe sanse..Si tu te plangi de soare:))

Lali, esti pe drumul cel bun. Ideea e sa ii sapui cu cateva minute ca urmeaza sa pleci...apoi sa-i spui iarasi...sa il faci sa spuna papa cand vrei sa plecati. Daca plange mai lasa-l un minut dar sa priceapa ca sunteti pe picior de plecare..si apoi incet incet il iei. O sa vezi ca va fi bine. A mea de ceva timp pleaca linistita de la locurile de joaca dupa ce aplic metodele de mai sus.

A mea de vreo 2 luni a inceput sa se transforme incet incet intr-o fetita care intelege si care devine cumintica. Va dati seama...au inceput mamicile/bunicile/bonele sa imi spuna in parc "ce fetita cuminte si ascultatoare aveti..". Cu mici exceptii chiar ne intelegem. Si doar cu voce blanda si cu calm si cu explicatii...

Cu bunicile/mamicile/bonele care altoiesc copiii sau ii educa in stilul "smuls"...ce sa mai zic ca vad zilnic astfel de exemplare. Imi pare rau de copilasi si incerc sa-mi tin copilul departe de ele..ca sa nu vada violente..copii altoiti sau urlete si tipete. E inca mica si acum se formeaza si vreau sa evit sa vada violente si sa si le insuseasca. E inca mica ca sa inteleaga astfel de atitudini

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kemsy spune:

Hristos a inaltat!!

ioana, foarte fain cubul!!Eu i-am luat o chitara, un camion de plastic si niste animale din cauciuc. Si slip, ca sa mergem la piscina
danuta, ce distractie va asteapta la mare!!! Pai la asa fetita fotomodel trebuie sa-i iei hainute multe

Si la mine se mai trezeste L urland, dar ma gandesc sa nu fie si de la masele, la el asa s-au manifestat toti dintisorii. Desi are un kk de culoare ciudata, inchisa. Cred ca o sun pe pediatra

O zi buna!!

Gianina, mamica lui Loris Stefan, o mandrete de baiat (2 oct 2009)

Raisa are nevoie de noi

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Kemsy poate i-ai dat sa pape ceva bogat in fier de are kk inchis la culoare. Noi asa patim de la spanac, salata . Lui Paul nu mai are de mult timp ce sa ii iasa,ca are dantura completa, si culmea ca dupa dozele de vermigal ar fi trebuit sa iasa ceva in pampers dar nimic. Asa ca nu sunt sigura ca au fost viermisori,dar oricum dupa ce i-am dat s-a linistit. La noi cand au iesit dintisori/maselute s-a lasat cu simtome de enterocolita de fiecare data,si noroc ca am doctorita destupata la minte si ma baga doar pe regim cu el si chamomilla pentru durerea de dintisori,si treceam cu bine peste perioada de eruptie. Daca era dupa nasa la sot,care e pediatru in Mangalia,i-as fifacut tratament pentru enterocolita de fiecare data.Chiar imi aduc aminte ca vara trecuta,cand ii ieseau primele maselute, eram la soacra si a sunat-o sa o intrebe ce sa ii dam pana ajungem la dr-ta noastra,si imediat spunea de enterol si antibiotic neaparat,ca a facut enterocolita de la apa de mare. Nu i-am dar atunci decat debridat ,mancarica de regim si chamomilla,cum stiam eu,si l-am pus pe picioare in cateva zile.

Hai ca m-am intins.

Ce face Loris?
Ioana interesant cubul .

Ajutati trandafirasul Raisa sa infloreasca
Lali de Paul ( 01.10.2009)! si 26+

Bazar DC , Ajutor umanitar , www.culoricuviata.blogspot.com/" target="_blank">Culori cu viata -bijuterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Monikus, stiu ca in momente ca astea nimeni nu te poate ajuta cu nimic, doar cu incurajari si sustinere. Referitor la bani, pentru noi mai mult ca sigur ca va fi al 3 an fara concediu. Ultimul concediu l-am avut cand era Matei de 8 luni. De atunci, singurele ieri au fost la soacra-mea la Pitesti (nu mare, nu munte, nimic). Desi si eu si sotul avem 2 salarii destul de ok, ne omoara rata la banca de 15 milioane lunar si salariul bonei de 11 milioane, plus gradi, plus casco, plus cheltuielile casei.
Sunt trista ca tot aman inscriere lui Matei la inot din lipsa de bani.

Referitor la problema lui Rares, eu cred ca ori are paraziti intestinali, ori a capatat intre timp o intoleranta la ceva (am inteles ca astea apar si din senin, nu neaparat de la introducerea alimentului respectiv). Sincer, pediatra mea te-ar sfatui cu siguranta sa-l bagi pe lapte fara lactoza o perioada (ca sa vezi daca nu cumva e o intoleranta la lactoza) si te-ar trimite sa-i duci probe de scaun la policlinica cu plata Victor Babes (e un centru f modern si se pare cu un laborator performant). Dar, fir-ar sa fie totul se leaga de bani.
Am o prietena care a dus kk la analiza de 9 ori. De abia a 9-a oara a iesit giardia.
Pentru rezolvarea iritatiilor sau a altor pb de piele, iti pot recomanda o dermatoloaga extraordinara de la policlinica Victor Gomoiu. Daca iei trimitere de la medicul de familie, nu platesti nimic (noi asa am fost si nu am dat nici o spaga, nimic). Ideea e ca pe la varsta de 6 luni Maria a facut o iritatie super super urata la pasarica si fundulet, iritatie care incepea sa avanseze pe pulpite intre picioare. Dupa n creme preparate in farmacie +crema de la Mustela, aceasta dna dr ne-a facut bine in vreo 3 zile cu o crema preparata de dumneaei care costa doar 9 lei. Noi o avem acum in casa si o folosim la cea mai mica urma de iritatie.

Mergi la inceput

Adevarat s-a Inaltat!

Mergi la inceput

Adevarat s-a inaltat!

Am fost in parc...frumos...soare...dar ff putini copii azi...lucru care i-a displacut Alexandrei. Oricum, s-a jucat pana a obosit si am venit acasa, i-am dat tzitzi si a adormit:)

Roxy, dermatoloaga ta e de retinut. E si pt. oameni mari? Daca am vreodata nevoie tie iti cer detalii:)

Fetelor, v-am auzit cu vacantele. Uitati ceva convenabil la pret in Mamaia (hotelul e curat si camerele destul de spatioase cu mobilier decent - eu de regula cand stau mult acolo stau):
Linkul e mai jos. Pe scurt intre 24 iunie si 1 iulie pret 258 lei/persoana 7 nopti fara mese. Pt. mese sunt la butoaie, langa bazar autoserviri cu mancare mereu proaspata si accesibila ca pret. Eu zic ca e accesibil si la sf lui iunie e cald si vremea ar trebui sa fie ok.

http://www.viaromania.eu/sejur.cfm/11863-hotel_ambasador_mamaia-platesti_5_nopti_si_stai_7camera_dubla_cu_vedere_la_lac.html

Mergi la inceput