Dovlecei de sept-oct2009**13**
Raspunsuri - Pagina 15
Danuta1979 spune:
Roxy, asa fac si eu cu a mea...Daca impinge sau vrea sa loveasca alt copil...ii spun serios ca e rusine si ii arat degetul aratator..si ii spun ca trebuie sa iubeasca copilul...sa facem "mai mai" si eventual sa dea pupici si intelege. La fel cand trage de jucariile din mana altui copil...
Daca vad ca alt copil imi loveste fetita, il invat la fel sa-i faca "mai mai" fetitei mele, sa o iubeasca etc...si daca vad ca nu am cu cine...imi trag copilul mai in colo, sa interactioneze cu alti copii mai putin agresivi. De ,multe ori mamicile/insotitoarele copilului violent intervin si isi cearta copiii dar din pacate am patit sa ii si bata pt. ca mi-au impins fetita lucru care m-a facut sa ma simt mizerabil...Eu chiar nu suport sa vad copii loviti sau palme peste maini, picioare, fata fund sau alte violente...ma doare sufletul...Sunt si insotitoare care nu reactioneaza cand copii lor devin agresivi dar si insotitoare care incearca sa-si educe copilul cu vorba buna, asa cum e si normal. Fiecare cum a priceput cum sta treaba cu educatia...
Danuta1979 spune:
Roxy, uite, s-a culcat acum 30 de minute..f devreme dar daca acum i-a fost somn...Semn bun, inseamna ca a fost doar un episod cel cu nesomnul de ieri...
Sper sa-si regleze zilele urmatoare din nou somnul pe la 14-15...ca sa ne incadram bine cu iesirile la aer in parc:)
Lali_mete spune:
Buna dovleceilor
!
Ah ce imi place cand deschid forumul si am doua pagini de citit
!
Noi am patit-o cu primitul loviturilor de la copilasi mai mari din pacate , care desi sunt maricei par mai posesivi cu lucrurile sau locul lor de joaca decat astia mici. Am patit-o si cu impinsul,si cu palme peste ochi
.Cum reactionez? In primul rand nu imi permit sa cert copilul altuia,cum nici altuia nu permit sa ridice tonul la copilul meu,sau sa ii arate semnul de " na-na" . La fel nu las pe nimeni sa faca gestul de "na-na" bancilor din parc daca se loveste Paul de ele,pentru ca asa a invatat sa loveasca toate lucrurile,pentru ca la vcina mea locuieste si o mamaie de 83 de ani care a fost ingrijitoare la cresa,si care ma face sa ma gandesc ca din cauza ei o gramada de oameni azi maturi isi bat copiii
. Nu mai zic ce metode horor povesteste de invatat la olita,invatat sa manace singuri,sa adoarma singuri
.Hai ca am deviat de la subiect
.
Deci nu cert copilul,ci il intreb pe un ton cat mai prietenos de ce l-a lovit,ca e micut si nu intelege si nu poate sa vorbeasca asa cum face el,cae e copilas mare
. De cele mai multe ori se impaca copilasii imediat
,ca al meu crede ca s-a jucat cu el
. Daca loveste al meu,il pun sa faca mai-mai,si ii fac si eu copilasului mai-mai,si imi cer scuze de la cei care il insotesc, si de la copilas daca e maricel si intelege. S-a intamplat rar sa loveasca Paul,si de cele mai multe ori s-a intamplat cand a vazut copilasi cu bratele goale,ca pe mine ma pliciuie pe picioare
, cred ca ii place sunetul.Face asta can se joaca,si razand,semn ca nu vrea sa provoace durere. Cand face acele crizute de care spuneam eu zilele trecute,se schimba povestea
.
Ioana tu intrebai daca e normal sa doarma Carol atatea ore
. Pai Paul atata doarme zilnic
,intre 3si4 ore ,iar noaptea 9-10 ore. Cum se trezeste cere mancare,asa cum cere si Carol,insistent,si mancare consistenta,nu lapte si atat
.
Va pupic,revin.
Ajutati trandafirasul Raisa sa infloreasca
Lali
de Paul ( 01.10.2009)! si
25+
Bazar DC , Ajutor umanitar , www.culoricuviata.blogspot.com/" target="_blank">Culori cu viata -bijuterii
Lali_mete spune:
Danuta mi-ar placea tare mult,sper sa nu fiu plecata pe la socri exact cand vii,mi-ar parea tare rau sa te ratez
. Mai,cam bate vantul , dar vad ca toata lumea prin parc e in pantaloni scurti si tricou. Asa ca e de bine. In iunie sigur e mai cald ,apa e mai calda si merge si de balaceala si pentru frigurosi ca mine
.
Lali
25+
Bazar DC , Ajutor umanitar , www.culoricuviata.blogspot.com/" target="_blank">Culori cu viata -bijuterii
Ioanna81 spune:
buna 
Lali, si Carol doarme mult ziua dar niciodata mai mult de 3 ore. ieri a dormit 4. ideea e ca el seamana cu mine. cu cat se trezeste mai tarziu dupa masa cu atat adorme mai tarziu seara.
apropo de copii agresivi prin parcuri noi am patit-o de doua ori. prima data CArol era prea mic si nu a priceput ce a patit. a venit o fetita la el si l-a impins. tatal fetitei a certat-o, eu am intrebat-o de ce l-a impins? i-am explicat ca nu este frumos si ca nici ei nu i-ar placea sa fie impinsa de alti copii, pe CArol l-a durut la bascheti! a doua oara o alta fetita (fetitele astea) l-a impins din nou. aceeasi poveste, eu am dojenit-o, maica-sa a dojenit-o, Carol i-a intors spatele si a plecat.
deocamdata e prematur sa pot spune cum va reactiona in situatii din astea. cateodata imi doresc ca atunci cand va fi mai mare sa riposetze si el(stiu ca nu este o atitudine snatoasa dar eu nu cred in sintagma: intoarce si obrazul celalalt!) deocamdata copilul meu aplica tactica ignorantei si autoapararii in sensul ca isi ia jucariile si pleaca de la locul incidentului![]()
kemsy spune:
Salutare!
ioanna zambesc cand te aud vorbind de Carol si imi vine in minte poza aia de pe FB in care el fuge de rupe.
Se pare ca acum aplica proverbul:fuga-i rusinoasa dar e sanatoasa!!
Si la noi s-a stabilizat programul de somn, L doarme de la 13 la 15-16.00.![]()
Cu reactia la bataie/impins, etc...as spune copilului ca nu se face si i-as arata sa mangaie. As reactiona asa cum as vrea sa reactioneze parintele unui copil pe care L l-ar "ataca"
. Realitatea e ca pana acum doar L a fost "agresorul"
la toate!
Gianina, mamica lui Loris Stefan, o mandrete de baiat (2 oct 2009) 
Raisa are nevoie de noi 
kemsy spune:
Neata!![]()
Cine doreste o 

Am un pitic pe creieras de aceea vreau sa va intreb de la prima ora
Mai sunt dovlecei care nu au mersul foarte sigur? L inca se impiedica mult, cade, mai ales cand incepe sa mearga ca balerina
sau alearga repezit.Stiu copilasi de varsta lui care sunt foarte siguri la mers. 
O zi buna!!
Gianina, mamica lui Loris Stefan, o mandrete de baiat (2 oct 2009) 
Raisa are nevoie de noi 
Lali_mete spune:
Neatza!
Kemsy saru' mana de cafea,delicioasa sa stii
!
Cu mersul,Paul e destul de sigur,dar se impiedica daca il incalt cu o anumita pereche de tenesi,sau daca are papuci in picioare,nu sandale/pantofi/tenesi. Plus ca nu e atent la denivelari si se impiedica si dacae o dala din trotuar mai iesita in afara sau mai"ingropata". Iar cand alearga zici ca e dezmembrat
, alearga cu mainile pe sus/in buzunare ,face "pa" la oameni in timp ce fuge,si nu se uita unde calca,asa ca mai ia si contact cu asfaltul din cand in cand. Momentan nu avem si julituri la activ( decat una la frunte de demult, cand abea incepea sa mearga) ,dar vanatai avem dstule
, mai ales pe tibii
.
Lali
25+
Lali_mete spune:
Va pupic,ma bag langa Paul ca a adormit singurel si azi.
Sa il pap eu de pui scump ca de 3 zile imi paa singurel cu lingurita, da din ce in ce mai putin pe el,si are cred ca vre-o luna de cand adoarme singur la pranz si uneori si seara,fara sa ma asez langa el. Pentru unii e tarziu sa faca astea la un an si 7 luni
,dar el pana acum manca ori cu mana,ori numai daca il hraneam eu,si acum de 3 zile papa cu lingurita,si de vre-o saptamana si ceva cu furculita de oameni mari
. A mai avut el tentative,dar nu prea ajungea nimic la gurita cu ustensile
.Era mai sigur cu mana.
Lali
25+
laura78nico spune:
Buna!
Aseara nu am mai reusit sa intru. Ramona a fos5t in excursie, a fost ok si mai vrea ceea ce pe mine ma bucura enorm.
Referitor la tema cu batutul am surprins un baietel culmea, coleg de gradi si vecin de bloc ca a lovit-o pe Ramona pt ca nu a vrut sa-i dea o creanga cu care se juca ea.Bunica lui nu a fost pe faza. Cert este ca Ramona a incremenit si urcand scarile la bloc zicea ca nu se mai joaca niciodata cu el. Eu l-am pus sa-i ceara iertare si sa fie din nou prieteni, dar ce ma doare este ca Ramona este o fire tare timida si nu cred ca va riposta vreodata( cu exceptia lui Mihaita pe el l-a batut
)In schimb Mihaita are antrenament cu Ramona si deja a inceput sa riposteze si la ea![]()
Azi m-am intalnit cu Monica si Rares in Herastrau este adevarat ca pentru putin timp, dar a fost ok. Bineinteles Mihaita si Rares nu au interactionat unul cu altul, dar poate pe viitor...
Kemsy si Mihaita mai are momente cand se impiedica, dar de ce vorbesc de ei sa-i vezi picioarele Ramonei...este plina de vanatai bine ea nu se uita pe unde merge
Fug ca mai am ceva de facut prin casa si revin.
Laura, mamica implinita de Mihai Dragos 14.10.2009 si Ramona Cristiana 20.03.2007