Jocuri educative
Am cautat prin tot forumul, probabil nu indeajuns de bine, pentru ca nu am gasit nici o sectiune dedicata Jocurilor educative, pe virste.
Dintotdeauna a fost o chestie la care ma ia durerea de cap: ce jocuri sa mai gasim, ce sa mai inventam, cum sa ii mai ocupam pe copiii nostri, fara a-i arunca in fata TVului, ca sa se "educe" singuri?
Acum fetita mea (25 de luni) nu se mai joaca cu NICI o jucarie/carte, nu mai vrea decit desenat, invatat lucruri noi; facem ceva joculete in engleza si as mai dori ceva sfaturi pentru un dvd ori un site pe net cu imagini diverse (animale, case, orase, etc, viata de zi cu zi) si pronunctie in engleza. Stici cumva unse gasim?
Raspunsuri
mylene spune:
Tot aici pe forum am aflat de http://www.poissonrouge.com/, poate il stii deja.
Fi' miu are 5 ani acum dar pe vremea cind avea virsta fetitei tale - poate putin mai mare, nu mai stiu exact - a invatat sa utilizeze mouse-ul/souris-ul pe site-ul asta...
Burtocika spune:
Eu consider ca e cam devreme sa-l bagi de la 2 ani pe calculator ...
Noi ne-am descurcat cu carticele, ii placea foarte mult sa-i citesc, pe fiecare imagine dezvoltam povesti, ii spuneam ce face fiecare si o distra teribil !
Irina (2006) si 26+ cu
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele
Ramona2006 spune:
Noua astea ne plac:
www.starfall.com/" target="_blank">http://www.starfall.com/
Asta e ptr copii mai marisori, dar puteti incerca:
www.boowakwala.com/kids/boowakwala-games.html" target="_blank">http://www.boowakwala.com/kids/boowakwala-games.html
Maya este mai marisoara decit fetita ta, daca imi amintesc ce mai foloseam noi cind avea doi ani, mai scriu.
Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa:
http://aloneinholyland.blogspot.com/
adra_bell spune:
Poisson rouge are si pronuntie in engleza, dar cred ca e micuta inca si nu o sa se descurce cu mouseul
Tot cu pronuntie in eng e si Baby Einstein, sunt episoade cu animale, viata la ferma, mijloace de transport, numarat.
Tipul ala de puzzle incastru, nu i-ar placea? A mea se juca la doi ani cu ele.
mici videoclipuri cu cantecele in engleza, se gasesc din belsug pe youtube
si carti, cat mai multe carti, noi avem o sumedenie, cu imagini simple, bilingve
blog
asteptandu-l pe Filip (august 2011)
The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world
JuliaSM spune:
La 2 ani si-un pic e cam devreme pentru multe activitati pe calculator,pana si monitorul(fie el si lcd si performant) e cam obositor pentru un copil,totusi.
Coordonarea ochi-mana(care s-ar realiza prin apasarea mouse-ului si urmarirea consecintei apasarii pe monitor,de apare sau se schimba ceva) se poate realiza mai placut prin diverse jucarii specifice varstei.Tot felul de jucarioare cauza-efect sunt acum in comert,si nu e musai sa fie brand(implicit scumpe),ca sa fie pe placul copiilor-desi din proprie experienta stiu ca,daca sunt de marca,sunt mai bine realizate,implicit mai durabile.
Spui ca la 25 de luni,fetita ta NU SE MAI JOACA cu niciun fel de jucarie...eu cred ca nici nu a apucat bine sa se joace inca! Abia acum descopera jucariile,cuburile,formele,animalutele(chiar si cele simple,banale,din plastic),culorile...
Fetita mea are 4 ani si-o luna,incep de-acum vad la ea un interes real pentru computer,unde cautam activitati care s-o invete ceva.Ea deja vorbeste foarte bine,retine cifrele,putem juca jocuri impreuna(cu plansa,zaruri,care implica o anume colaborare)...in timp ce baietelul,de 2 ani jumatate,se joaca cu placere cu jucarii din lemn,cuburi de construit,sine de tren,bile de insirat pe sfoara,nu mai spun de carticelele cartonate,care sunt in voga amandorura.
E mai usor cand sunt cel putin doi copii in familie,de varste apropiate,pentru ca interactioneaza mult impreuna si invata unul de la celalalt.
Eu n-am considerat niciodatajoaca copiilor drept o sarcina prea grea.Unde-am fost eu prin casa,au aparut si ei.S-au jucat cu legume,cu fructele,cu oale,cu paste...si cu jucariile mentionate mai sus.
chatonel spune:
Multumesc pentru siteuri si idei
Nu, nu vreau ca fata mea sa se joace singura la calculator, nu este asta ideea. Ideea e ca singurele lucruri pe care vrea sa le faca MOMENTAN sint jocuri educative in engleza (de aici) si as vrea idei noi; de ce? pt ca nu se mai joaca deloc cu jucariile ei (nici vechi si nici noi) si nici cu cartile nu mai are rabdare. Ieri am fost intr-o librarie, cu gindul sa ii cumpar altele, nu o interesa nimic inafara de a se agita pe-acolo.
Nu mai vrea nici la plimbare pe riu (avem linga noi un riu cu o padurice, acolo sint rate salbatice, lume care plimba ciinii si scoala veterinara cu o gramada de animale gen cai, vaci, oi).
O vad ca vrea "noutati", incearca tot ce nu a facut pina acum, se catara peste tot, intrece limitele ca sa vada ce se intimpla, se afirma.
JuliaSM spune:
Online ne jucam www.owlieboo.com/" target="_blank">aicisi www.lavacaconnie.com/connie_cast/home.htm" target="_blank">aici. :)
mcoca spune:
E vara, e cald, i-ai o trotineta. POate sa invete sa mearga pe bicicleta. Noi cand e cald, zburdam pe afara. Aseara am stat pana dupa 8 la groapa cu nisip, si am venit acasa ca purceii.
Daca tu vorbesti f bine engleza, incepe sa-i vorbesti in engleza. Coreleaza engleza cu o activitate ca sa-i fie mai usor ... Invata mlt mai usor asa decat din carti.
Vicky si Printzesone
oana_lex82 spune:
Aceeasi intrebare o adresam si eu cu ceva timp in urma..am un copil de 1 an...ce activitati sau jocuri/jucarii sa ii cumpar pt sa-i stimula imaginatia, vorbirea si de ce nu inteligenta??
lisssa_ana spune:
cel mai placut joc este cel in care este implicat si mama. Plastelina, desenul, pictura, etc...sunt doar cateva din activitatile pentru aceasta varsta.
Calcualtorul nu este indicat
Mama de Ana si 30+
Fashion