Profesor care loveste si jigneste

Profesor care loveste si jigneste | Autor: isabela

Link direct la acest mesaj

Sincera sa fiu nu credeam, ca mai este posibil, ca in zilele de azi, profesorul, care mai este si diriginte, este capabil sa aplice cate o palma elevilor. Epitetele de genul: tampit, cretin si altele asemanatoarea erau deja obisnuite, dar aseara a venit fiica-mea de la scoala (cls a VI-a) si a povestit ca profesoara de romana s-a suparat foarte tare ca nici unul din elevi nu ar fi avut tema completa. Fiica-mea spune ca, la ora trecuta, nu le-a mentionat sa rezolve si acel ceva pe care profesoara sustine ca l-a cerut.
Uneia din fete i-a aplicat o palma, alteia i-a rupt caietul si a numit-o "javra".

M-am bucurat asa mult, cand l-a inceputul clasei a cincea am aflat ca va avea diriginta o profesoara de romana, cotata ca fiind foarte buna.
Profesional, n-am ce reprosa, dar pedagogic egal cu zero. Intotdeauna le reproseaza ca este sluga lor, ca pentru banii pe care-i primeste nu ar trebui sa-i invete nimic, ca multi dintre ei au bani, la scoala, mai multi decat are ea in buzunar. Si, dupa cate poveste fiica-mea , se pare ca ii favorizeaza la note si la teze, pe copiii cu care face meditatie. In fine, am trecut peste acest aspect, si i-am spus fetei sa nu-mi vina cu chestii din astea, sa invete ea foarte bine, sa stie totul si nu va avea cum sa primeasca note mici.

Dar intamplarea de aseara m-a revoltat pur si simplu.
Indignata si revoltata sunt, si nu stiu cum sa procedez si unde sa merg pentru ca cineva sa afle aceasta situatie, dar fara a-i face rau copilului meu.
M-am gandit sa merg la director, dar asta probabil ca-mi va afecta copilul, care si asa este speriat si nu mai vrea sa mearga la orele de romana. Copila mi-a spus ca, probabil, daca ar fi intrebati de cineva daca asa s-a intamplat, nu ar recunoaste, de teama ca le va fi mai rau dupa aceea la orele ei.
Din pacate, stiu ce inseamna sa-ti fie teama sa mergi la scoala din cauza unui profesor. Am avut o invatatoare pentru care bataia era un mod de educatie. Am si acum imaginea, dupa 30 ani, colegilor batuti si tarati de par in clasa. Nu vrea ca si fiica-mea sa cunoasca aceasta teama.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

din pacate nu prea vei putea face nimic sub protectia anonimatului.
poate nu stiu, o discutie cu doamna, sau un mail frumos scris la care sa rumege indelung. s-ar putea sa se calmeze.
dar, daca adaugati si ca nu propriul copil a fost agresat, nu veti avea mari sanse.

viata la catedra nu e usoara, dar nu sunt vinovati copiii pentru situatia de tot rahatul in care au ajuns cadrele didactice.

is schimb, din experienta celui care are salariul cat telefonul mobil al elevului, imi permit sa spun ca e vina parintilor pentru lipsa totala de respect pe care elevii de azi o au fata de persoana de la catedra, care, de bine de rau, e acolo si se straduieste sa ii (mai) invete ceva.

Cristina
Atelierul de creatie www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursuri in desfasurare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui isabela
Intotdeauna le reproseaza ca este sluga lor, ca pentru banii pe care-i primeste nu ar trebui sa-i invete nimic, ca multi dintre ei au bani, la scoala, mai multi decat are ea in buzunar.

Cei care debiteaza asa ceva in fata elevilor sau studentilor, si din pacate sunt multi, NU MERITA onoarea de a fi numiti profesori.

Un profesor, oricat de grea i-ar fi viata, din momentul in care a pasit pragul clasei pana cand se termina ora, este OBLIGAT MORAL sa fie dascal si nimic altceva. Daca nu este in stare sa-si indeplineasca misiunea de dascal, pe care a ales-o de buna voie, sa plece naibii pe camp, pe santier, la multinationala, la banca, in televiziune, unde crede ca poate munci mai bine. Dar sa-si bata joc de copiii care nu au nicio vina pentru situatia personala este inadmisibil!

Este adevarat ca majoritatea cadrelor didactice o duc destul de greu. Au tot dreptul sa protesteze, sa militeze in afara orelor. Se accepta chiar si dreptul la greva, cu riscul ca procesul de invatamant sa fie perturbat. Nu-i un capat de tara, se pot recupera orele.

Dar sa intre un profesor in clasa si sa spuna nu va predau mai mult pentru ca nu sunt platit cum trebuie, sau variatiuni pe tema asta, este nesimitire absoluta. Indiferent cate diplome, grade, doctorate, ani vechime, olimpiade, pile, functii sau masterate are un cadru didactic, in fata elevului el trebuie sa se comporte ca un DASCAL.

Pentru ca indiferent de guverne, politica, sindicate, salarii, criza, si cate si mai cate pe lumea asta, menirea unui DASCAL este de a-i EDUCA pe copii.

Ce-ar fi ca un chirurg, dupa ce a introdus 3 stenturi din 4 sa-si dea jos manusile si sa paraseasca sala spunand ca i s-a redus salariul cu 25% si el si-a terminat treaba pentru cele 3/4 din leafa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Fetita mea nu este, inca, la scoala. Dar, atunci cand am avut probleme cu 2 educatoare agresive, am facut reclamatie la directoare, si, s-a rezolvat, fara sa existe repercursiuni, ulterioare, asupra copilului.
In locul tau, as discuta, intai, cu profesoara in cauza si, daca nu se schimba nimic in comportamentul ei, mergi la director. Daca nici atunci nu inceteaza, faci reclamatie la Inspectorat. Iti garantez ca o sanctiune si o tinichea de coada tot va avea.
Mie nu imi este teama sa lupt cu dinozaurii din invatamant, care ne traumatizeaza copiii. Daca vor respect, atunci sa respecte.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

incredibil ce povestesti !

cred ca daca-i spuneam sotzului asa ceva, se ducea si o dadea pe profesoara de toti peretii

Ingrid si Cristi 8 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Isabela, sfatul meu sincer este sa muti fata. Dupa alti doi ani va avea sufletul ciuntit de o profesoara defecta. Nu o schimbi la varsta asta, nu vei atrage pe nimeni de partea ta, vei fi uimita cand parintii celor jigniti nu vor lua atitudine, ba mai mult, te vor marginaliza daca intreprinzi ceva. Nici nu-ti poti imagina cum uneori binele este atat de aproape... Stii povestea noastra cred...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isabela spune:

La inspectorat, m-am gandit si eu, dar inspectoarea, pe limba romana, este o fosta eleva a profesoarei , care are copilul in clasa cu fiica-mea, elevul preferat al profesoarei, elev care chiar si atunci cand nu-si face temele nu primeste nici o observatie.

Si da, am fost uimita cum parintii copiilor loviti nu au avut nici un cuvant de spus.

Probabil,profesoara in cauza nu se va schimba, mai ales ca se apropie de pensie. Am inceput sa ma gandesc serios la a-mi muta copilul la alta scoala, desi fiica-mea nu prea vrea. E normal, are prieteni aici, iar unii profesori sunt chiar super de treaba.

Dupa ce ca si asa este o materie grea, daca nici profesorul nu se face placut, este si mai greu.

Acum , dupa ora de literatura, pe care au avut-o mi-a spus ca azi nu a lovit pe nimeni, dar ca a corectat temele si i-ar fi certat pe cei care nu au comentat bine doina respectiva. Data trecuta le-a spus ca nu merita o profesoara asa buna ca ea, ca o sa aduca studentii sa tina orele. Bietii copiii abia asteptau asta. Dar n-au acest noroc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

incredibil !

isabela, fetita ta nu are telefon mobil ? nu poate filma pe ascuns cand se dezlantuie profesoara, apoi sa trimiteti imaginile la orice post de televiziune national ? chiar astazi administratorii forumului au fost contactati de cineva de la ProTv pentru realizarea unui reportaj pe tema adoptiei. asadar, cu ajutorul forumului, vei putea face demersurile astfel incat imaginile filmate sa devina subiectul unui reportaj la ora de maxima audienta a stirilor.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Daca eleva acestei profesoare a ajuns deja inspectoare, insemna ca profa e destul de invirsta, nu? Adesea cei asa de invirsta nu se mai pot adapta la schimbarea de comportament mult mai liberala a elevilor sau adaptare la timpurile moderne. Ceea ce nu e o scuza la palme pt teme nefacute ci doar explica frustul acumulat intr-un om, care se simte acuma nerespectat.

Daca as fii in locul tau as alege urmaotrii pasi:
1. vorbit cu profesoara si spus clar ca la prima palma care mai cade in clasa, vei folosii pasul doi, trei si eventual patru. Ca deasemenea nu accepti asa limbaj, mai ales din partea cuiva care preda limba romana.
2. vorbit cu directorul scolii
3. vorbit cu inspectorul general (daca cel de resort e influentat prin prisma relatiei personale).
4. reclamatie la un ziar - doar daca nu se schimba nimic

In nici un caz nu imi place treaba cu filmatul pe ascuns. O fapta josnica nu explica combaterea cu alta (nu la nivelul asta, pt fapte mai grave ar fii intr-adevar o solutie, dar acolo unde ai nevoie de dovezi pt politie sau judecatorie). Pusul public la stilpul infamiei... mda, poate aduce satisfactii unora, daca scopul e sa se razbune ... Personal cred ca nu ar corecta nimic ci doar ar aduce mai mare incrincenarea din partea scolii, ba chair posibil si schimbarea climei intre elevi. Eventual un film poate folosii sa dovedesti in fata directorului sau a inspectorului.

Da-i o sansa sa isi revizuaisca comportamentul, daca nu merge, atunci trece la pasi mai drastici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

aschiutza, din pacate filmarea e printre putinele metode care da rezultate garantate, in sensul sanctionarii profesorului respectiv; in caz contrar, fara dovezi si ceva valva (sau macar amenintarea ca imaginile vor fi facute publice), se vor acoperii unii pe altii, il vor lua pe "nu" in brate, o sa fie cuvantul copiilor impotriva cuvantului profesoarei. cine crezi ca ar avea castig de cauza, fara dovezi imbatabile ?
exact asa s-a intamplat acum cateva luni, cu o educatoare de la o gradinita din Bucuresti. pana nu a fost filmata/inregistrata de unul dintre parinti, nu s-a reusit concedierea ei, chiar daca parintii stiau ca abuzeaza verbal si fizic copilasii, chiar daca reclamasera acest lucru la directoarea gradinitei. pana nu a aparut reportajul la stiri, nu s-au miscat lucrurile, nici din partea conducerii gradinitei, nici din partea inspectoratului scolar.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

nu poate filma pe ascuns cand se dezlantuie profesoara, apoi sa trimiteti imaginile la orice post de televiziune national ?

din cate stiu e ilegal, noi am semnat in acest sens la prima sedinta cu parintii. este in regulament ca elevii nu au voie sa fotografieze si sa filmeze in clase.

in cazuri de genul ai doua sanse. ori risti singur, cu mari sanse sa ti-o iei, ca doar suntem in romania, unde nu invinge adevarul si dreptatea, sau sa faca front comun toti parintii, si mai aveti o sansa.

Cristina
Atelierul de creatie www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursuri in desfasurare

Mergi la inceput