Lipsa de ambitie?!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

aici e buba. a discutat cu colegii si se pare ca este singura din clasa careia parintii inca ii mai controleaza temele.

discuta cu ea si roag-o sa-ti spuna cum ar prefera ea sa procedati, eventual acorda-i un interval de timp (1 saptamana, sa zicem), in care nu-i mai verificati temele, faceti un armistitiu, mergeti pe incredere absoluta de ambele parti, cine stie, s-ar putea tocmai faptul ca o investiti cu atata incredere o va ambitiona sa scrie cat mai frumos si sa-si faca perfect toate temele, astfel incat sa va demonstreze faptul ca poate si singura, nu e musai s-o verificati atat. n-am retinut, cati ani are fetita ta ?

cred ca s-au suprapus mai multe probleme, nemultumiri si frustrari in sufletul fetitei tale, iar chestia cu tema scrisa urat a fost picatura care a umplut paharul, a rabufnit si a spus tot ce gandeste...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Are 7 ani, e clasa I.
Asa ca eu nu cred ca la varsta asta pe ceilalti copii nu-i verifica parintii la teme! Cu siguranta exista si parinti dezinteresati, dar nu cred ca toti sunt asa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemora spune:

Micky, tu vrei ca toata ambitia pe care nu ati avut-o voi cand trebuia s-o aiba acum biata fetita de 7 ani?
dupa ce ca invatamantul romanesc e o cretinie menita sa scoata cretini pe banda rulanta, vrei sa scrie un rand in plus? ca sa ce? crezi ca asta e solutia pentru Harvard? da cu inteligenta emotionala ce facem? nu uita de ea, in primul rand trebuie sa fie fericita in pielea ei, ca sa-i foloseasca cu adevarat Harvard-ul.
iar replica fetei este minunata. isi afirma independenta, e de bine!

Perlutele mele: Karolina Maria (10.06.2007) si Eszter Maia(14.05.09)

Niciodata nu mai poti fi atat de aproape de un copil ca atunci cand l-ai alaptat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

inseamna ca a "inventat" acest argument tocmai pentru ca nu-i place sa fie controlata la teme. nici eu nu cred ca parintii colegilor ei de clasa chiar nu-i verifica sau nu-i ajuta la teme.
practic pana acum nu a stiut ce inseamna asta, o resimte ca pe o modalitate de control/supunere/lipsa de incredere in fortele ei si se revolta. si pana la urma temele sunt rodul muncii ei, ar vrea s-o laudati si sa fie/fiti mandra/mandri de ceea ce poate sa faca singurica, insa munca ei nu e apreciata la adevarata valoare, ii minimalizati eforturile si realizarile, vreti sa faca "ca voi", nu "ca ea". pana la urma e un biet copil de 7 ani, la scoala i se spune ce sa faca/invete, acasa la fel, toata lumea ii da comenzi, ea trebuie sa le execute fie ca-i place sau nu. si replicile pe care ti le da, cu toate ca par deplasate pentru varsta ei, sunt convinsa ca le-a mai auzit pe undeva...nu stiu de unde poate inventa de unul singur, un copil de 7 ani, faza "nu trebuie sa va dau socoteala pentru asta"...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:
dupa ce ca invatamantul romanesc e o cretinie menita sa scoata cretini pe banda rulanta,

Aloo, ia vezi ca si perlutele tale tot pe banda rulanta vor iesi daca nu va relocati intre timp...

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Nu cred ca nu-i place ca e controlata la teme. Cred ca nu i-a placut ca ati insistat cu intrebarile ca sa aflati de ce a scris asa dupa ce v-a aratat temele. Altfel ar fi facut la fel de fiecare data cand ai controlat-o la teme sau cand ai stat langa ea in timp ce facea temele.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

nemora, eu una am fost ambitioasa cand am fost mica, fie-mea nu e nici pe sfert la fel de ambitioasa ca mine. Cat despre Harvard, departe de mine gandul asta, n-am de gand sa scot un doctor docent din ea, din contra, o sa fiu alaturi de ea indiferent ce va alege sa faca in viata. Mie chiar mi se pare ca sunt foooarte ingaduitoare cu ea, cel putin comparand cum au fost parintii mei cu mine.

Si independenta asta n-ar trebui sa vina la pachet si cu niste responsabilitati?! Pentru ca la ea independenta e doar acolo unde are ceva de castigat, in rest dependenta cat cuprinde!

Androix, neuronul meu stingher someaza momentan, n-am rea priceput ce-i cu relocarea!

Mergi la inceput

sorry, am priceput dupa ce-ai reeditat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Mickyyy eu cred ca rabufnirea copilului a venit ca raspuns la preocuparea ta excesiva cu scrisul. Copilul statuse toata ziua departe de casa si familie, inca nu s-a adaptat la situatia asta, si acasa in loc de regasire calda si iubitoare cu familia, e luat la rost si interogat indelung pentru calitatea scrisului...
Cat timp ai intrebat-o cum s-a simtit acolo, ce a facut peste zi, cum ii e si cat timp ai discutat pe marginea temelor?

Iar incercarea de santaj, absolut imatura, e de tot plansul. Nu despre asta era vorba.

La urma urmei caietul chiar e al ei si raspunderea, ca si urmarile, vor fi tot ale ei pentru cum scrie. Dar nu ar fi ajuns sa se lupte pentru asta, daca nu se simtea surclasata ca importanta, de amaratul de caiet.

Copilul are nevoie de sustinere si caldura, are nevoie sa fie iubit pentru cine e, si nevoile astea sunt pur si simplu de baza. Abia dupa ce le adresezi, tu, ca parinte, te apuci sa verifici si temele si scrisul. Nu ca sa o critici si ca sa o judeci, ci ca sa o ajuti. Ma indoiesc ca se va mai opune.

Nu vad nici o lipsa de ambitie la fetita ta. Cred ca v-ar fi cu mult mai bine tuturor, daca ati incerca sa o acceptati asa cum e, nu sa-i cautati lipsuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Mickyyy, copilul meu e clasa a 3-a. Intotdeauna m-am uitat pe temele lui, poate anul asta nu chiar in fiecare zi, dar sigur o data la doua zile.. si chiar mi se parea ca o fac discret :). Acum cateva saptamani mi-a spus foarte revoltat sa nu-i mai controlez temele, ca sunt ale lui, si daca il controlez inseamna ca nu am incredere ca le face bine. In fine, a fost o discutie lunga si usor iritata de amble parti.
Pana la urma a ramas ca in continuare ma voi uita pe temele lui,nu tot timpul :)), ca semn al preocuparii mele pentru toate activitatile lui, ca se poate uneori sa mai greseasca (din oboseala...nu ca ii sta mintea numai la joaca care e de fapt adevarul), si ca o privire suplimentara nu strica niciodata (aci m-am folosit si de serviciul meu unde el stie ca mai multi oameni se uita pe aceleasi documente si aplicatii de multe ori pana la varianta finala).

Si pe mine m-a surprins reactia, mai ales ca a fost brusca si foarte virulenta. A venit si intr-o perioada cand noi tot insistam pe responsabilitatea propriilor actiuni, decizii, etc..poate a fost o reactie.

Mergi la inceput