Lipsa de ambitie?!

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Chatonel piramida aia chiar contine si ce povestesti tu. Studiaz-o putin daca esti interesata.

Salariul este o recompensa, primita fix contra muncii prestate.
Si catelul presteaza o munca ca sa-i dai tu acadeaua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

mey, sigur ca vroiam si io sa fiu desteapta si frumoasa
culmea-i ca de suferit a suferit si frate-meu (mai mic) ca lui toti profii ii ziceau la scoala: da, ai stiut, iti dau 10, da parca tot mai lipseste ceva, tot nu esti asa bun ca sora-ta

pisigri, lumina aia din ochii lor sa stii ca spune totul despre binele copilului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Agnes, foarte tare faza cu fratele, necajit si el :)). Rid, dar nu e risul meu. Iar ma ia cu fiori pe spate ca de la ce spun eu, la ce intelege/interpreteaza fiica-mea s-ar putea sa fie cale lunga.
mai incolo, nau acuma...

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Pisigri, relax !
Nu e vorba de nici o interpretare, tu iti iubesti copila si ea simte asta, acum si pe viitor. Din pacate nu asa a fost in cazul meu si nici fratele meu nu a avut beneficii, chiar daca el a fost clar preferatul. Nu vreau sa intru in amanunte total off topic.

Prin exemplul meu am vrut numai sa subliniez ce a spus Roxana despre motivatia exterioara si interioara si limita uneori fragila dintre ele. Aparent s-ar zice ca eu eram motivata interior ca doar nu ma obliga nimeni sa rezolv gazeta cu orele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Citat:
citat din mesajul lui rrox3

Chatonel piramida aia chiar contine si ce povestesti tu. Studiaz-o putin daca esti interesata.

Salariul este o recompensa, primita fix contra muncii prestate.
Si catelul presteaza o munca ca sa-i dai tu acadeaua.

Roxana, Maria (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

pai ne cunoastem cu piramida ceea, rrox dar nu ma asteptam sa aiba cineva ideea sa o aplice unui copil

iar pentru plata si rasplata, vezi tu in dex explicatiile, nu e vb de nuanta ci chiar de diferenta: plata e ceva care este datorat, rasplata este o recompensa.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui pisigri
Rid, dar nu e risul meu. Iar ma ia cu fiori pe spate ca de la ce spun eu, la ce intelege/interpreteaza fiica-mea s-ar putea sa fie cale lunga.
mai incolo, nau acuma...

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

pai sa stii... de-asta e bine sa gindesti cuvintele inainte de a le spune, si sa fii moderata ... ca si cum ai vb cu cineva pe care nu stii cum sa il iei.
dar, de fapt, de ce te streseaza asa de tare asta? tot din cauza copiilor captivi?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui chatonel

pai ne cunoastem cu piramida ceea, rrox dar nu ma asteptam sa aiba cineva ideea sa o aplice unui copil

iar pentru plata si rasplata, vezi tu in dex explicatiile, nu e vb de nuanta ci chiar de diferenta: plata e ceva care este datorat, rasplata este o recompensa.

ok, si aici ne cunoastem cu dex-ul Raman la parerea mea: salariul este o forma de recompensa.

Piramida reflecta nevoile umane, nu inteleg mirarea ca e aplicata si copiilor umani.

Mergi la inceput

pai copiii umani nu au nevoie decit de prima treapta a lui maslow ca sa fie ok. Restul ii va interesa cind nu vor mai fi copii.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui chatonel

pai copiii umani nu au nevoie decit de prima treapta a lui maslow ca sa fie ok. Restul ii va interesa cind nu vor mai fi copii.

Famille Dragoon, mami de Izia, 23 mars 2009

Toulouse, la ville rose

Asta nu e deloc adevarat. Prima treapta, daca-mi aduc eu bine aminte, e doar cu nevoile fiziologice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

accept92 fara sufocari si alte istericale in mod cert avem alte valori si alta educatie si alta lume in care traim. N-are sens sa discutam la nesfarsit ca o grupa avansata/honor class presupune nu doar ceva inzestrare naturala ci si munca. De fapt cand a fost scoasa a fost scoasa nu pentru ca nu stia ci pentru ca le facea prea incet si ramanea in urma. Deci munca lipsea. In plus este este absolut nerealist sa crezi ca intr-o societate civilizata poti ajunge sa faci ceva fara munca.

Temele obligatorii aici se primesc luni si trebuiesc date vineri dimineata. Restul de doua zile si jumatate sunt dedicate sportului si altor activitati. Ea le termina luni intr-o ora. Miercuri si marti au altceva de facut pe amiaza. Temele optionale se primesc miercurea deci le ramane joi la amiaza sa le faca o parte singuri o parte cu noi. Asa se cere. Pentru unele teme trebuie sa semnez ca le-am facut si le-am explicat. E alegerea lor de vor sa piarda o ora de joaca pentru ceva optional. De pomana le-as spune eu sa faca. Motivatia si ambitia de a face bine ceva trebuie sa fie a lor. Singura chestie buna e ca societatea te ajuta. A fi in honor class e ceva dorit si nu ajungi acolo decat pe merit.

Mergi la inceput