Parinteala nepavloviana(4)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui mcoca
Autorul satirizeaza societatea de azi, in care extremele sunt la mare cinste, unde daca copilul nu e imparat inseamna ca nu-l iubesti, etc, etc.

Vicky si Printzesone

Daca mama si tata sunt imparati (ceea ce nu ma indoiesc ca e titlul in legatura cu care trage din greu fiecare din cei doi sa nu cumva sa si-l piarda ), nu vad de ce nu ar fi si copilul imparat.
Oricum, se pare ca nu ai sesizat nuantele (atat de evident agresive, grobiene si primitive) articolului.

In aceeasi ordine de idei, nu cred ca va ajunge vreodata omenirea la stadiul in care sa nu existe parinti care sa nu tinda sa asupreasca (fiecare dupa cat il lasa inima si curelele...) pe unii care le sunt inferiori prin ceva (in cazul propriilor copii: varsta, experienta, dimensiuni fizice si, cel mai important!!!!, dependenta totala de ei, parintii).
A domina e inscris in codul genetic al omului. Daca nu poti domina pe nimeni, macar pe copchil sa-l domini, ce naiba, doar n-o sa traiesti degeaba pe pamantu' asta .

Mergi la inceput

Matzaila, bun venit!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Matzaila_81 spune:

Denizel, bine te-am gasit
Vezi ca te citesc de ceva timp si cand o sa am bebe al meu o sa vin pe capul tau cu multe intrebari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Eu nu am vazut unde zice autoarea sa fie batuti si asupriti copiii, sa nu fie iubiti, sa fie lasati sa planga samd.
Spunea numai ca fara limite nu e bine. Un copil are nevoie de limite ca sa fie fericit. El trebuie sa stie ca se poate baza pe tine. Daca tu, ca parinte, il lasi numai de capul lui, si ii lauzi orice bazaconie, de unde sa tie ala mic ce e bine si ce e rau???

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

eu daca vreau satira, mai bine ma duc si citesc dl goe, sau vizita, sau bubico, n-o citesc pe madam asta care nici condei n-are.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

Citat:
Daca tu, ca parinte, il lasi numai de capul lui, si ii lauzi orice bazaconie, de unde sa tie ala mic ce e bine si ce e rau???

Pai, cum de unde?
La 2-3 ani deja are propriul liber arbitru si stie deja ce-i bine si ce-i rau. Cum nu te prinzi?...

Mergi la inceput

Bai, nu se poate!!! Iar incepem cu "tandrete si neminimalizarea + ridiculizarea nevoilor unui copil = lipsa a limitelor si lasarea copilului de capul lui si laudarea oricarei tampenii pe care o face"?

A mai observat cineva ca Anca74 rade de se prapadeste de cate ori scrie la subiecte de genul asta? O fi ras nervos? :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

Denizel, fata babei, prea esti incrancenata la subiectele astea... Ia-o mai usor. Incercam doar sa te calc un pic pe nervi. Vad ca functioneaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Citat:

Voi chiar ati citit articolul? Si daca da, l-ati citit in intregime? Autorul satirizeaza societatea de azi, in care extremele sunt la mare cinste, unde daca copilul nu e imparat inseamna ca nu-l iubesti, etc, etc.

Vicky si Printzesone

Io l-am citit cap coada (nu am reusit sa citesc comentariile insa, ca eram deja oripilata la maxim, nu mai avea ce pa pe spinare sa mi se ridice...).
Si mi s-a parut ca exista si niste fraze (poate una, poate doua maaaxim) care pot fi luate ca satira.
Restul denota superficialitate si lipsa de respect.
Si o spun cu maxima sinceritate, ma regasesc in autoare, pe mine, cea dinainte de a avea copil.

Acum, ca am, spun in gura mare: si eu eram penibila pe vremea aia, si doamna asta cu pretentii de pisicolog este poate si mai penibila, in prezent.

Mai infioratoare decit articolul este reactia publicului...

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

S-a ridicat problema la clubul scutecelor.
Le spunem sau nu copiilor nostri poezii de genul "M-a batut mamica/c-a mincat pisica/toata fripturica/ si m-am dus la scoala/cu burtica goala"?
Le citim sau nu Scufita Rosie in care lupului ii este taiata burta cu foarfecele, umpluta cu pietre si cusuta la loc?
Copiii nostri - e vorba de copii in jurul virstei de 2 ani - chiar ramin traumatizati dupa povesti de-astea?
E chiar asa nasol ca in multe povesti exista o mashtera?

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput