Situatie speciala! Rugam ajutor!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

OanaP, eu nu i-as da carne la 7 luni. Si nu fiindca noi suntem vegetarieni, ci fiindca mi se pare mult prea repede, avand in vedere problemele expuse de tatal copilului. Plus ca organismul lui a fost traumatizat de toate porcariile alea facute.

Si noi am avut probleme cu mancarea, desi nu asa de devreme, pentru parinti poate fi extrem de stresant si de frustrant. Chiar si ieri, Daria mea, 2 ani si 4 luni acum, a vrut numai lapte. Nimic altceva.

Nico_Eugen, ati mers pe aceeasi formula de cand ati inceput cu formula?

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

NOU - colectia de martie!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalala13 spune:

groaznic

intrebare: de ce a stat 3 saptamani in spital copilul dupa nastere? doar pentru ca nu manca? cat a luat in greutate in acele 3 saptamani?

cand ati fost prima oara ca vomita luase ceva in greutate?

cum ati stat 3 saptamani in spital?? si apoi 3 luni tot acolo si au facut atatea lucruri groaznice? eu luam copilul si fugeam in alta parte.

mentionez ca si eu am nascut prematur iar copilul nu putea sa respire, a stat intubat 4 zile, 10 zile la terapie intensiva si dupa 14 zile de la nastere am fost acasa. si am avut si noi reflux si am incercat sa nu-i dam nici un medicament in afar de debridat pentru asta. aa, si am incercat cu lapte special antireflux. si a mers. tot dadea afara dar lua sin in greutate , iar dupa 4 -5 luni dupa ce am inceput diversificarea a inceput sa nu mai dea decat foarte rar. gasiti un medic bun, e imposibil sa se intample asa ceva. cred ca este si speriat sarcautul acum..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corni9 spune:

Eugen, imi pare rau despre cele intamplate, sper totusi sa te pot ajuta cu ceva.

Eu am trecut printr-o situatie, nu asa de dificila totusi cu bebele meu. De la 3 luni pana la 6 nu a luat in greutate decat 100 gr pe luna.
Am fost super disperata, si daca la inceput ii dadeam si san si biberon (biberonul nu il accepta aproape deloc), din cauza stresului ca nu lua in greutate (eu neavand suficient lapte), mi s-a dus si lactatia. Astfel incat pe la 5 luni am renuntat complet la san. Dar tot nu vroia sa manance la biberon, decat foarte rar (cand era foarte flamand, si foarte putin - cu 90 gr se satura in cel mai fericit caz).
Am inceput si diversificarea si tot nu lua in greutate.
Lapte ii dadeam NAN HA1.

Apoi am fost la o doctora si mi-a spus ca are reflux gastric (imicam vomita dupa fiecare masa, chiar daca il tineam la ragait). Mai are si dermatita atopica, deci nu puteam sa-i dau chiar orice fel de lapte praf.

Acea doctorita ne-a trecut pe un lapte mai special, si uite ca acum intr-o saptamana mi-a luat 300 gr (nu stiu cum se poate acest lucru, dar eu sunt super fericita)
Laptele se numeste Nestle Althera si nu se prea gaseste in farmacii pentru ca e cam scump. Este special conceput pentru copii cu probleme de malnutritie si alergii. Eu il comand de pe internet.
Iti sugerez sa-l intrebi pe doctorul tau daca poti sa-i dai asa ceva pentru ca este extrem de bun. Bebele meu de atunci imi cere tot la 3 ore lapte (asta cand nu ii dau masa de piure). Eu ma temeam ca o sa-l refuze, dar desi prima zi l-a gustat mai cu neincredere, a doua zi l-a vrut foarte bine.

Sanatate multa va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

imi pare rau ca aveti pb cu bebele, insa sa stiti ca si noi am avut pb mari de alimentatie cu fetita, de la nastere pana la 3 luni ea nu a baut mai mult de 20-30 ml la o masa, si nu avea mai mult de 3 mese pe zi, eram cel putin eu disperata, am fost la 3-4 pediatrii, la nutritionist, la gastroenterolog, analize, de sange, de scaun, de urina (avea E. Coli, infectie urinara masiva)...antibiotice cu seringa, urlete la vederea biberonului

asa am ajuns sa asteptam sa adoarma si numai atunci dupa ce cadea in somn adanc ii dadeam laptele, lapte HN, pt ca avea si intoleranta la lactoza, il cumparam de aici si din Germania, si dupa 6 luni de baut numai HN, am trecut pe lapte special ce se gasea doar in Germania, un fel de continuare a HN-ului. Din asta a baut pana la 2 ani. Acum are 4 anisori si ne-a ajutat Dumnezeu sa ajungem cumva la linia de plutire. Inca mananca pasirat unele mancari la pranz, insa per total multumim lui Dumnezeu e in grafic cu toate.

un mic sfat imi permit: incercati pe cat posibil sa evitati spitalizarile, gasiti un medic pediatru privat, dar bun, care sa va trateze copilul si ambulator cand e cazul, si spitalul sa ramana doar ca ultima solutie.

un medic de 70 de ani la care am ajuns cu fetita, nefrolog, ne-a spus asa: "Doamna, copilul nu moare de foame, are instincte, stati linistita, nu-l hraniti cu forta, hraniti-l mai bine in somn daca altfel nu vrea, insa fara stres, lasati-i interval mare intre mese si lasati-l asa 3-4 zile, va bea laptele cu siguranta in a 5-a in somn, sau treaz, dar va bea" si sa stiti ca asa a fost....n-o mai stresam ziua cu biberonul deloc, asteptam sa adoarma si i-l dadeam atunci, imediat ce simtea biberonul atingandu-i buzitele, se orienta spre el si sugea, de la 20 de ml, ajungea la 70-90 de ml. Noaptea o hraneam o singura data, ea nu se trezea deloc noaptea, dar ii dadeam eu biberonul la 7-8 ore de la ultima masa. Uff, a fost fff greu, aveam impresia ca o fortez, pt ca ea refuza mereu mancarea, si diversificarea a fost dificila. facem teatru de papusi la masa, avioane zburatoare, punem muzica, cantam, ea deschidea gurita. Regurgita uneori imediat ce adormea, jumatate din ce a mancat. Pana mi-am dat seama ca ii dadeam prea mult pt capacitatea buricii ei. Ii dadeam ca la carte, insa ea tolera mult mai putin, asa ca am ajustat hrana la 130-150 de grame si a fost bine asa. Pana acum un an a varsat aproape noapte de noapte, imediat ce adormea, se trezea plangand si varsa apoi se culca la loc. Asta daca manca putin mai mult sau sarea in pat inainte de culcare. Se presupune ca a fost o forma de reflux. A disparut, Slava Domnului, de la sine, dupa ceva tratament homeopatic. in plus am evitat sa-i incarc stomacelul.

si acum la 4 ani ea mai mult de 160-200 gr nu mananca la o masa de pranz. nu mananca 2 feluri. e mai selectiva spre deosebire de fratiorul ei. fiecare copil e unic si nu merge sa-l cresti dupa carte strict, trebuie cunoscut si respectate particularitatile, un medic bun face minuni zic eu. gasiti-l repede!
Ce sa mai zic, fiti tari, trebuie s-o scoateti la capat, gasiti un medic bun si poate scapati de spitalizarile astea care nu fac decat sa va aduca si mai multe probleme daca mediul e plin de bacterii
bafta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns housepocket480 spune:

Eugen te sfatuiesc din tot sufletul sa nu-l hraniti in somn pentru ca el va percepe ca asa e normal si greu o sa schimbati acest comportament. Iti spun din proprie exeperienta pentru ca Matei, baietelul meu, a mancat in somn de la 4 luni la 8 luni, chiar si diversificarea tot in somn s-a facut. NU ma pricep sa-ti spun medical de ce vomita tot baietelul vostru, dar cu siguranta este si o componenta comportamentala psiho-efectiva, mergand din spital in spital cu el. Matei a fost diagnosticat cu anorexie comportamentala la 8 luni de catre dr. Adrian Stanciu (un foarte bun doctor si om) dupa ce la 4 luni, in urma unei internari groaznice la Grigore Alexandrescu a fost scos de la laptele matern si fortat sa manance cu biberoanele de acolo morcov si mucilagiu de orez. Am iesit din spital mancand in somn si am continuat pana la 8 luni. Dr. Adrian Stanciu ne-a ajutat si ne-a facut sa intelegem ca problemele se vor agrava pe masura ce el va creste si ii va trebui gavaj. Dupa aceasta ne-am mobilizat in familie cu bunicile mai rabdatoare si mai cu experienta pentru ca psihic eu nu mai puteam sa vad ca la orice lingurita isi provoaca voma si ne-au trebuit aproape inca doi ani sa schimbam ce am stricat in patru luni cand am mancat in somn. Practic lui ii era frica de mancare si o percepea ca pe ceva daunator. Ca sa ntelegi, noi mancam pe ascuns ca daca vedea ca cineva mananca vomita el. Sau cand simtea miros de mancare, vomita instantaneu tot. Am mancat cu diverse metode de la uitatul pe geam (iti marturisesc ca eu ajunsesem sa merg eu jos sa-i fac cu mana ca sa ia 2 linguri de la bunica, aflata la etaj, in casa), pana am ajuns treptat la reclame, apoi la desene, deci mult timp nu a mancat constient. Desi nici asa nu e bine, era o evolutie semnificativa de la mancatul n somn. Si acum are doar cateva feluri de mancare accceptate, in rest nu il fortam.
Dar va trebuie mult calm si rabdare, si sa fiti inventivi de la o masa la alta.

Si mare incredere ca se va rezolva, pentru ca natura isi va urma cursul firesc. Ii va veni foame si va manca.
Apropos, apa bea? E foarte bine daca se hidrateaza. Si masa sa fie cat ma atractiva, lingurite cat mai multe, diverse, sa-si aleaga el, la fel farfuriile, canutele, etc.
Mult succes si sa ne ti la curent cu evolutia micutului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Mai, foarte bune multe dintre sfaturile voastre, da eu totusi inteleg ca aici copilul asta are ceva probleme medicale, nu e pur si simplu un copil care nu vrea sa manince (mult).
$,5 kg la 7 luni e foarte putin, mai ales ca nascut in luna a 8a, nu se poate considera ca e un prematur f mic.

Eu recomand mai degraba schimbarea medicului (nu pot face recomandari, fiind din alta zona a tarii, dar sincer va spun ca daca dispuneti de bani cred ca ar fi mai bine sa plecati prin tari straine), analize cpmplete care sa stabileasca starea de sanatate a copilului in prezent. Abia dupa ce stiti ca aveti un copil perfect sanatos, puteti trata anorexia.

Multa sanatate !

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Baietelul uni foarte bun prieten a a vut cam aceleasi simptome. Aufost purtati prin spitale in Arad, Timisoara, unde s-au lovit de f multe balbaieli, abia cand au ajuns in Bucuresti au fost corect diagnosticati si operati. Copilul avea stenoza pilorica.

http://acest topic este si pe site-ul Desprecopii/Colici-si-alte-tulburari-digestive-la-copii/stenoza-pilorica_228

Acum este f bine. Mai cereti un sfat sa vedeti daca este o problema fizica sau anorexie

Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalala13 spune:

neaparat sa schimbe medicul..si m-am tot gandit la cazul asta..niste prieteni de familie au operat copilul ca avea esofagul lipit si de aia vomita..

noi am fost multumiti de dr Draghicenoiu de la Matei Bals. Daca vrei nr de telefon sa-mi dai PM

Mergi la inceput