LMA Miruna ! Floricele de liliac mai-iun ! (60)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

am gasit, in 2004 s-a introdus ROR-ul in schema obligatorie:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Vaccin

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aleesicoo spune:

Vivela, eu de schema obligatorie vb.
si acest vaccin se mai repeta la scoala
oricum fiecare face cum crede

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Onana spune:

Salutare!

La multi ani Dragos, sa fii sanatos si norocos, sa ai o viata senina!

Ce imi mai amintesc:

Cris, e super tare Sebi dansatorul, ce nazdravan simpatic ai tu acolo!

Vivela, tare si d cu samburii, Matei nici acum nu pune gura pe masline, la 3 ani, ca cica au samburi

Ale, sanatate Karinei, sa treaca repede bubitele!

Ioana (Artu) si mie imi place meniul Sabinei, bravo si multumim, o sa ma inspir si eu din retete.

Vero, si eu zic sa vorbesti cu pediatrul, (probabil ai si vorbit), sper ca te-ai linistit si ca e totul ok.

Mai era ceva?

Despre noi, ce sa zic, Tudor e ok, papa, kk, bolboroseste toata ziua de-ale lui, spune mama, tata, papa, dar nu sunt eu convinsa ca stie ce spune, merge tinut de manute, un hlizit si-un smecher, nu mai zic de capos si nu stiu cum o sa ne descurcam, daca nu facem numai ce vrea el.

Matei azi pentru prima oara s-a smiorcait ca mai vrea sa ramana la gradi. Nu mi-a venit sa cred. Zic, bine, vrei sa ramai sa mananci si tu de pranz cu copiii? Un DA din suflet. ok, vorbesc cu educatoarea (directoarea imi spusese ca este ok sa ramana la pranz oricand se simte el pregatit si vrea, sa nu-l fortam noi) insa mi se spune nu poate ramane, ca cica nu exista nicio portie de mancare comandata in plus Chiar m-au dezamagit, adica nu pot comanda macar o singura portie in plus? Si daca al meu, sa zicem, care nu mananca de obicei felul 1 vrea sa repete felul 2? I se va spune ca nu se poate! Chiar nu-mi vine sa cred ca se comanda dimineata fix numarul de portii raportat la cati copii sunt, nicio rezerva, nimic. In schimb, daca copilul absenteaza de la gradi o zi sau 10 zile, nu ti se restituie nimic din banii pe mancare, desi nu se comanda pt cei absenti, evident.
In fiecare zi am descoperit cate ceva rau la gradi, nu va mai povestesc cat mi-a luat sa reusesc sa achit taxa, ma duc cu banii cash, directoarea ca nu poate sa primeasca cash, ca nu are secretara si e coplesita, ca sa ma uit in ghidul parintilor sa vad acolo cum fac plata prin banca. Buuun, plec cu banii in buzunar sa citesc ce scrie in ghid. Aflu banca unde se poate plati prin depunere in numerar, merg acolo, cica nu se poate, ca numai d-na directoare poate sa depuna in numerar (o suna dar e de negasit), asta e plec si de abia azi am reusit sa merg la banca unde am eu cont sa fac plata prin virament. Ma rog, platesc prin banca, nu-i bai, insa de ce ma mai trimite la ghid daca ce-i scris acolo nu se aplica.
In fine, in toata povestea asta marele plus e ca lui Matei ii place, asta conteaza cel mai mult, insa cred ca e si pregatit la 3 ani, fata de anul trecut e o mare diferenta..

Cam astea de la noi..Va , sa aveti o zi frumoasa, ca daca ma uit pe geam pe mine ma apuca depresia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Onana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Vivela

eu n-am facut vaccinul ROR (care, btw, n-are nicio treaba cu rozeola, doar cu rubeola, rujeola si oreionul).
si nici sotul, care a facut oreion pe cale cat se poate de naturala in cls a 2-a. si nu o forma foarte usoara, ci cea "clasica", cu de toate.

n-am gasit date ref la anul introducerii ROR-ului in schema asa-zis obligatorie.

ce am auzit - dar inca nu am confirmari oficiale- este ca nu se mai gaseste vaccin anti-rujeolic, asa ca si daca a facut copilul rubeola inainte de varsta de 1 an, tot i se administreaza vaccinul ROR. . adica cica faptul ca a facut boala nu e un impediment pentru administrarea vaccinului.

asta ma convinge pe mine sa nu-i fac nimic lui damian. asta e, o sa dau cu subsemnatul cum ca nu vreau sa-i fac ror-ul si gata. poate mai tarziu, ma mai gandesc. dar la 1 an e exclus sa i-l administrez concomitent cu infanrixul (ce bomba de vaccinuri de-odata ).

De acord, am impresia ca "pe vremea noastra" nici nu exista acest ror, nici eu nu l-am facut, am facut in schimb bolile. Dr nostru ne-a spus ca asa cum sunt studii ca vaccinul ar putea cauza autism, de asemenea daca faci boala, (nu mai stiu care din cele 3) sunt studii cum ca exista riscul la maturitate sa faci scleroza multipla, dat fiind ca virusul se cantoneaza la nivel cerebral, daca nu vorbesc prostii (redau ce mi-a explicat dr). Asa ca eu una ma gandesc sa i-l fac, insa pe la 2 ani, nu mai devreme. Pana atunci ma mai si gandesc, mai trece si vaccinul de 1 an, mai trece si controversatul risc de autism, etc..Ce nu stiu eu este daca vaccinul asta are imunitate pe viata (ceea ce nu cred), deci probabil trebuie repetat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

sorana, vaccinul nu da imunitate pe viata, cred ca niciun vaccin nu da. se face rapel la 7 ani, dar cat tine efectul...habar n-am, cred ca doar cativa ani.
dintre toate bolile copilariei eu am facut doar rubeola, la 27 de ani.
acum, Dumnezeu cu mila, ca de la ceva tot trebuie sa ne vina si sfarsitul...

ref. la gradinita, ce aiurea organizare . cum naiba justifica preturile mari practicate daca nici macar o portie de mancare nu pot s-o ofere ocazional? daca unul din copii da cu cotul si-si varsa castronul cu ciorba? ramane nemancat??? uff...chiar e nasol, iti dai seama ce frustrare ar fi pe capul copilului, sa isi verse si ciorba pe el si sa ramana si nemancat. hai ca ma apuca indignarea daca ma gandesc mai mult .
pe de alta parte, ma bucur ca lui Matei ii place acolo, sper sa-i placa din ce in ce mai mult .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikolett2445 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Vivela

eu n-am facut vaccinul ROR (care, btw, n-are nicio treaba cu rozeola, doar cu rubeola, rujeola si oreionul).
si nici sotul, care a facut oreion pe cale cat se poate de naturala in cls a 2-a. si nu o forma foarte usoara, ci cea "clasica", cu de toate.

n-am gasit date ref la anul introducerii ROR-ului in schema asa-zis obligatorie.

ce am auzit - dar inca nu am confirmari oficiale- este ca nu se mai gaseste vaccin anti-rujeolic, asa ca si daca a facut copilul rubeola inainte de varsta de 1 an, tot i se administreaza vaccinul ROR. . adica cica faptul ca a facut boala nu e un impediment pentru administrarea vaccinului.

asta ma convinge pe mine sa nu-i fac nimic lui damian. asta e, o sa dau cu subsemnatul cum ca nu vreau sa-i fac ror-ul si gata. poate mai tarziu, ma mai gandesc. dar la 1 an e exclus sa i-l administrez concomitent cu infanrixul (ce bomba de vaccinuri de-odata ).

PARTIAL DE ACORD CU TINE
nu ii voi face Antoniei decat Pentaxim-ul la 13 luni

ror il voi face la 18 luni ,doctora mea deja a comentat

David mi-a facut rubeola la 13 luni, vaccinul Ror l-a facut la 24 luni ,eu am pe fisa medicala rubeola la 9 luni am stat relaxata in sarcina in privinta rubeolei aveam anticorpi

Fetita mi-ar conveni sa faca rubeola ,pana la vaccin anticorpi sunt mai siguri din boala decat din vaccin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikolett2445 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ioanact

Buna!

LA MULTI ANI, tuturor celor care poarta numele Sfintei Mare Mucenite Irina!

alessicoo sanatate multa!
nikolett2445 pfuu, acum am vazut ca esti din Pitesti (stiam ca e cineva de aici din Pitesti). Am vizitat de 1 Mai, Pitestiul.
Avem nasii de cununie si de botez al fetelor in Pitesti.
N-aveam nr de telefon sa ne fi intalnit.
Poate, cu alta ocazie.
Cordelia cresc bebelusii nostri, si nu ne dam seama cand trece timpul.
Cred ca toate am avut un moment melancolic atunci cand au implinit un an, si pt cei care vor implini.

ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
Blogul fetelor!
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!

tu ai venit in Pitesti,noi am fugit din Pitesti in weekend la plimbare,nu ca nu ar fi frumos orasul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dienutza spune:

Eu nu imi amintesc daca se facea pe vremea noastra vaccinul ROR, insa cert este faptul ca eu nu am facut rubeola, dar, totusi, cand mi-am facut analizele pentru sarcina am vazut ca am imunitate. Adica ori am facut vaccinul si nu am stiut pt. ce e, ori am facut o forma foarte, foarte usoara, asimptomatica. Nici varicela nu am facut, insa am avut in jurul meu 5 persoane apropiate care au facut in ultimii ani aceasta boala, iar eu nu am luat-o.
Ceea ce pe mine ma face sa cred ca am fost vaccinata. Nu stiu daca va amintiti, dar la scoala ne incolonau si ne duceau la vaccin. Habar nu aveam ce ne fac (ca eram prea mici sa ne preocupe subiectul) si nici parintii nu erau anuntati. Eu nu am fost la gradi, dar am prietene care faceau vaccinuri pe sistemul incolonarii si acolo.
Eu am intrebat pediatra despre varicela pt. ca am avut recent un caz prin apropiere si mi-a spus ca noi adultii suntem vaccinati in majoritatea cazurilor. Cica se facea la gradinita vaccinul.

Si eu as vrea sa ii fac Evei ROR-ul tot pe la 2 ani. Deocamdata mai am sa ii fac un rapel la prevenar pana implineste un an. Nu am dus-o ca tot este cu niste muci la nas. Apoi o sa avem infanrixul de un an, apoi iar prevenarul de un an. Deci ROR-ul mai asteapta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Lena, esti pe aici?
Vroiam sa te felicit pentru ce caciulite si ce bentite si ce tot felul de altele crosetezi tu acolo!
Sunt super mega extra faine!
FELICITARI!!!!!

da-mi si mie te rog (pe PM daca nu vrei aici) o "lista de preturi"

Ioana & Arturicii'SIn limba ta ti-e dor de mama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sara_a spune:

Buna fetelor!

Ma scuzati ca dau buzna la voi in odisee, vreau doar sa va invit sa vizitati bazarul de la semnatura, poate gasiti ceva care va place.

Va multumesc!

Mergi la inceput