LMA Miruna ! Floricele de liliac mai-iun ! (60)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

si eu sunt in pana de idei cu meniul, desi damian nu e prea mofturos de felul lui. adica daca i-as pune in fata 2 rosii, o ridiche, un castravete, 2 bucatele de branza, 2 masline ar fi super incantat.
dar pentru ca faza asta am facut-o mai pe la pranz, trebuia sa schimb ceva.
asa ca pt seara i-am facut niste paste fainoase cu lapte (indulcit cu cateva picaturi de stevia), am adaugat o jumatate de lingurita de germeni si una de tarate, plus cam 1/3 de banana. a iesit ceva foarte bun, piciul a fost multumit.

pt maine o sa incerc niste peste cu legume, dar trebuie sa am si plan de rezerva, ca pestele nu prea e agreat. si tare rau imi pare.
zilele trecute am avut si pilaf cu carne (dar s-a cam constipat), ciorba de loboda, mamaliga cu iaurt si branzica, supa cu galuste, legume la tigaie...si cam astea imi amintesc acum.

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cordelia spune:

Buna seara,

va multumim tuturor din inima pentru urarile primite si va uram si noi tuturor sanatate si mult noroc in vietisoara abia inceputa!

Sambata avem si noi aniversarea, iar ieri am fost foarte melancolica....nu-mi vine sa cred ca are 1 an, ca nu mai este bebelus deja, ca e baietel...mi-e dor de el mic, mi-e dor de el in burtica cand il simteam ca se miscoteste si mi-e dor de momentele alea dar sunt si foarte fericita sa-l vad maricel asa. A fost o zi emotionanta ptr mine ieri, am tot retrait momentul nasterii, nu unul foarte usor...
Ce trece timpul

In rest suntem, bine, va citesc cat de des pot, mai greu cu scrisul, dar sunt aici. Avem 7 dintisori, nu mai stiu ce greutate/ kg mergem la dr zilele astea, dar suntem lung si cam slabut, nu merge singur deloc ceea ce ma cam supara. Se pune in fund si se deplaseaza in 4 labute, daca il tin de manute merge, dar pana se plictiseste si se pune in fund...:(
Sper sa-si dea drumul cat de curand.

va las, sunt franta de oboseala

va pupam, seara buna,
noi

Mergi la inceput

tot zyrtec am luat si noi ptr bubite si au trecut imediat.

sanatate.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui arturicii

La multi ani Dragos Andrei !

Noi absentam motivat. Cele 15000 de carti sunt aici si fiecare cere atentie.

Bilica, felicitari ptr primul dintisor al Suryei!

Ale, multa sanatate.
Am avut si noi insa pediatrul nu ne-a tratat cu nimic. Bubitele trec singure in 24-48 de ore.
M-am uitat acum pe prospect la zyrtec si, de ex, in sarcina nu e indicat. Pe mine doar asta si m-ar convinge sa nu ii dau.

Cris, e teribil Sebi dansatorul!!!

Ochelari de soare nu m-am gandit sa ii iau.
Crema de plaja o sa o cautam www.burtsbees.com/" target="_blank">aici.

Bia, un chirias care e stabil si plateste la timp e f bun la casa proprietarului.
Eu zic sa il lasi in pace ca doar nu ai tu cum sa il schimbi pe el. Iar vecinii nemultumiti sa sune la politie daca asa de deranjati sunt.

Vero, un consult pediatric iti recomand si eu. Mergi la spital daca nu poti sa iti iei programare curand la altul.

Cris
Meniul de ieri si azi:
spanac cu legume la cuptor
galusti de gris cu carne si cu susan
fructe
supa crema de legume cu bucati de avocado
pilaf cu legume
cus-cus
branza de casa cu marar

(diferite cantitati la diferite ore)

Corina, multam de info despre broaste!

Nana, daca voi acolo aveti preocupari super feminine la noi....
Sabina de 2 zile joaca...hockey!!!
Are un stick de jucarie de-al baietilor, cu o minge mica si alearga dupa minge, o loveste, iar alearga si tot asa.

Ioana & Arturicii'SIn limba ta ti-e dor de mama

ce meniu impresionanat! si ce frumos ca papa asa de variat; cum i-ai servit cus-cus? poti sa-mi dai o idee/ reteta pls?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Mai fetelor, stati usor ca nu-s deloc vreo bucatareasa!

Variat, da, incerc sa ii dau cat se poate de multe chestii. Insa "gatitul" ptr ea e ff f ff f simplu. Asta ptr ca nu am rabdare sa fac asa cum "scrie la carte" ci cum ma taie pe mine capul.
Ia sa vedeti:

- Spanac cu legume la cuptor
Spanac taiat marunt, morcov, porumb, ardei, ceapa, broccoli (etc) puse intr-un vas mic de yena cu capac, uitate in cuptor pana-i gata morcovu'. Bat un ou, le amestec si le mai las un pic si gata. Far' de sare, eventual pun un strop de alte condimente (rozmarin, busuioc, etc)

- Cus-cus
Pun ceva apa in ibric, atunci cand fierbe pun cam 1/4 din cata apa e cus cus, las sa bolboroseasca, inchid focu', acopar si gata cus cusu'
Tai o juma de rosie, pun (sau nu) susan/ardei gras crud/ceapa verde/etc

- Orez cu legme
Clasicul orez, cu clasicele legume

- Supa crema de legume cu bucati de avocado
Legumele ramase de la supa cu galusti pasate bine. Bucati de avocado bine copt, crud,

Am achizitionat acum ceva luni bune cate o punga din tot felul de cereale despre care citisem ca sunt ok si incerc sa le variez.
La fel cu semintele. De ex cele de floarea soarelui (fara sare, fara coacere, decojite), le mananca intregi daca prinde punga.
Insa de regula le toc(nu marunt) si le amestec apoi le adaug in mancare. Ultimul exemplu ar fi dovleacul la cuptor la care am adaugat semintele.

Fructele intotdeauna crude, bucati.
Nici baietilor nu le-am dat suc si nici ei nu o sa ii dau. Laptele (meu) si apa sunt singurele lichide.
Si nu sunt de acord cu sucul ptr ca desi acum pot sa ii dau natural, cand va creste si va intra in colectivitate o sa ii placa orice fel de suc si nu va sti sa le deosebeasca pe cele ok de celelalte.
Baietii si acum prefera apa oricarui suc.

La meniul Sabinei incerc sa fiu cat mai deschisa la minte si sa nu ma iau dupa ce imi place mie sau despre ce cred eu despre una si despre alta.

(adica io nu as manca dovleac copt s-apai amestecat cu nus' ce seminte... Dar ei ii place )

Ioana & Arturicii'SIn limba ta ti-e dor de mama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikolett2445 spune:

Citat:
citat din mesajul lui aleesicoo

Buna ziua!
Urez din tot sufletul un calduros LA MULTI ANI tuturor sarbatoritilor din aceste zile
Nu stiu daca se mai tine cont de ordinea in care apar dintii cert este ca noua ne da o masea
avem o umflatura de toata frumusetea iar"donsoara" maseluta isi face aparitia jos unde avem 2 dinti
si mai nou colac peste pupaza se pare ca ne-am ales si cu o rubeola de sambata a facut febra 38.cu 2 cu 4 si azi am vazut ca are toata burtica plina de bubite si pe frunte si pe gat , la ora 3 ne ducem "in vizita" la pediatra.
Off toata bulele rele in c...l babii mele

ALEin mandra de KARINA(01.06.2010)

trimite si la noi o rubeola
insanatosire usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aleesicoo spune:

Neata fetele!
Multumesc pt urarile de bine!
Nico, nu cred ca vrei sa va trimit ca daca nu s-a scarpinat aseara de m -a disperat cand in cap , cand pe un bulan, pe o buca.
Deja azi nu mai sunt asa de rosii bubuitele, incep sa treaca.
Cordelia , cat timp ati stat voi in ksa la rubeolaNoua ne-a zis pediatra ca atunci cand dispar toate bubitele o pot scoate afara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

pai pana la urma e rubeola sau rozeola? ca sunt virusi diferiti din cate stiu eu.

si aici un ghid despre homeopatie, cu multe explicatii, remedii, posologie, etc.
f utila carte!!!
(descarcati)

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Dragos Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alinutzaa

Dentitia deciduala - adica dentitia "de lapte" - este formata din 20 de dinti si nu contine premolari, doar incisivi, canini si molari. Premolarii apar in dentitia definitiva.
r_ocsy corecteaza-ma daca gresesc

Alina
Mamica de Toto (05.08.2007) si Sisi (18.05.2010)

Drumul spiridusilor

Corect !
In jurul varstei de 6 luni debuteaza eruptia temporarilor astfel :
-centralii inferiori
-urmeaza centralii superiori
-lateralii superiori
-lateralii inferiori
-intre 12-18 luni erup primii molari temporari ( mai intai inferior, apoi superior )
-18-24 luni : eruptia caninilor
-24-30 luni : eruptia molarilor secunzi

R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 )

"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."

Mergi la inceput