Pufi veseli de ian-feb 2010 (19)
Raspunsuri - Pagina 12
ana_g spune:
www.youtube.com/watch?v=o1M2UOFzhKk&feature=fvwrel" target="_blank">haios
_
mama lui Stefan, pui scump
tomaca spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ana_g www.youtube.com/watch?v=o1M2UOFzhKk&feature=fvwrel" target="_blank">haios _ mama lui Stefan, pui scump |
Chiar ca haios! Si stii de ce? Pt ca oamenii astia sunt printre cei mai buni prieteni ai mei. Pustiul avea 1 an si 3 luni cand s-a facut filmarea. Inainte sa mergem la mare in 2009, eu eram gravi si ei aveau pe acest bebe. Am vazut filmarea atunci la mare. Era proaspata. De regula ne facem concediile impreuna.
Ce mic e si netul. probabil ca l-au postat ei acolo. Am sa-i intreb.
Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un

ana_g spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui tomaca
Chiar ca haios! Si stii de ce? Pt ca oamenii astia sunt printre cei mai buni prieteni ai mei. Pustiul avea 1 an si 3 luni cand s-a facut filmarea. Inainte sa mergem la mare in 2009, eu eram gravi si ei aveau pe acest bebe. Am vazut filmarea atunci la mare. Era proaspata. De regula ne facem concediile impreuna. Ce mic e si netul. probabil ca l-au postat ei acolo. Am sa-i intreb. Povestea unui Dor mami tomaca si bebe Tudor Ioan un ![]() |
ce mica e lumea...internetului!
_
tomaca spune:
Voi ce ziceti poate sa faca un copil de 1 an si 3 luni asocieri de genul ce vede la Bebe TV vs cu desene din carte? Eu am zis ca nu. Caci intro seara ma uitam cu Tudor la Bebe TV (acum e Duck TV mi se pare) si a inceput un filmulet cu figuri geometrice. Iar eu ii povesteam ce se intampa asa cum facem si cu cartile Üite mami, patratul sare, cercul se rostogoleste etc ce se mai intampla la TV. El la mine in brate, se uita o vreme foarte atent, dupa care intinde mana si zice un mm, mm ca si cum ar zice uite, uite. Se da jos din brate, se duce la masuta, cauta intre carti si alege pe cea cu figuri geometrice asociate cu imagini (este o colectii speciala) din care ii "citeam " eu mereu "Portocala e rotunda, frunza e ca un triunghi, biscuitele e un patrat etc" si la nesfarsit ca el era fascinat si ne punea sa stam langa el si sa-i povestim si ne certa daca ne opream la sfarsit, sau mai vorbeam intre noi.
Deci, s-a dus a ales cartea, a venit cu ea la mine si mi-a ratat-o zicandu-mi cu mimica specifica lui un fel de Uite, uite si citeste-mi de aici.
Eu am zis ca e intamplare ca s-a plictisit de TV si a vrut cartea, sotul a zis ca stie. Nu i-am dat credit 100%. Mi se pare prea mic.
Ar putea fi adevarat, ai vostri mai fac asa?
Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un 
alexutzzza spune:
| citat din mesajul lui tomaca BF - Dani merge cu spatele? Te intreb ca Dani e alergator de cursa lunga si vreau sa stiu daca acum ma asteapta si urmaritul sa nu dea peste ceva ca nu se uita pe unde merge. Povestea unui Dor mami tomaca si bebe Tudor Ioan un ![]() |
Yannis merge cu spatele de dinainte sa mearga cu fata

, bine nu chiar, dar de vro 2 luni tot merge cu spatele 

de
Yannis
alexutzzza spune:
| citat din mesajul lui tomaca Voi ce ziceti poate sa faca un copil de 1 an si 3 luni asocieri de genul ce vede la Bebe TV vs cu desene din carte? Eu am zis ca nu. Caci intro seara ma uitam cu Tudor la Bebe TV (acum e Duck TV mi se pare) si a inceput un filmulet cu figuri geometrice. Iar eu ii povesteam ce se intampa asa cum facem si cu cartile Üite mami, patratul sare, cercul se rostogoleste etc ce se mai intampla la TV. El la mine in brate, se uita o vreme foarte atent, dupa care intinde mana si zice un mm, mm ca si cum ar zice uite, uite. Se da jos din brate, se duce la masuta, cauta intre carti si alege pe cea cu figuri geometrice asociate cu imagini (este o colectii speciala) din care ii "citeam " eu mereu "Portocala e rotunda, frunza e ca un triunghi, biscuitele e un patrat etc" si la nesfarsit ca el era fascinat si ne punea sa stam langa el si sa-i povestim si ne certa daca ne opream la sfarsit, sau mai vorbeam intre noi. Deci, s-a dus a ales cartea, a venit cu ea la mine si mi-a ratat-o zicandu-mi cu mimica specifica lui un fel de Uite, uite si citeste-mi de aici. Eu am zis ca e intamplare ca s-a plictisit de TV si a vrut cartea, sotul a zis ca stie. Nu i-am dat credit 100%. Mi se pare prea mic. Ar putea fi adevarat, ai vostri mai fac asa? Povestea unui Dor mami tomaca si bebe Tudor Ioan un ![]() |
Eu sunt convinsa ca fac asocieri, adica...ma uitam inca de acum o luna cu Yannis la Winnie the Pooh si se catzara Winnie intr-un copac sa ajunga la un stup de albine si erau multe albine pe acolo si ii faceam cu degetul in aer bazaind, uite albina! Bzzzz! albina.
Pe perete il are pe Winnie decoratiune si mi-l arata si ii zic, da, Winnie, Winnie ursuletul si el apoi face Bzzz si cu degetul in aer, deci si-a amintit ce a vazut la TV ca Winnie se duce la albine. Si asta dupa numai o vizionare. Cred ca e vorba de interese aici, fiecare retine in functie de personalitate.
Ba mai ia cate o poza de pe comoda si in una ii zic, da, mami cu tati la nunta. Si imi arata fix bucata de perete unde avem o rama cu 3 poze de la nunta. Sau daca i-l arat pe elefantul Mov din Winnie de Pooh in decoratiunea de deasupra mesei de infasat, imediat intinde mana spre alt perete unde il are pe acelasi elefant in alta ipostaza.
Acum de exemplu cat scriam , sa nu se plictiseasca mai ziceam miau! ham ham etc si el s-a dus la el in camera si mi-a adus cartea cu "Mau!" miorlaind de zor la mine. e fascinat de mau! E insa o problema, majoritatea animalelor cu capul rotund si urechi fac "Mau!" Chestiile cu cioc (vezi strutul de la Ferma Animalelor) fac MA! Ma! (adica mac mac)

de
Yannis
Ruxita spune:
I-am testat si eu niste abilitati ... si ioc deocamdata... ii cer sa+mi arate crocodilul vs hipopotamul si-mi arata hipopotamul... dintre vaca si cal si da din cap ca nu... stia doar cateva animale, clar pinguinii, ca in rest... pe sarite...
dar abilitate de copii mari - ne ajuta facand parte din activitati... de ex. azi spalam puzzelurile de guma si s-a prins si-mi dadea puzzleuri unul cate unul sau azi dimineata l-a vazut pe taica-su ca se imbraca si i-a adus ciorapi, bine prima data i-a adus chilotii, dupa care i-a adus ciorapii ca avea deja chiloti pe el...
Dar cum le dezvoltam limbajul ca la limbaj suntem muci...???
--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)
ana_g spune:
| citat din mesajul lui Ruxita I-am testat si eu niste abilitati ... si ioc deocamdata... ii cer sa+mi arate crocodilul vs hipopotamul si-mi arata hipopotamul... dintre vaca si cal si da din cap ca nu... stia doar cateva animale, clar pinguinii, ca in rest... pe sarite... dar abilitate de copii mari - ne ajuta facand parte din activitati... de ex. azi spalam puzzelurile de guma si s-a prins si-mi dadea puzzleuri unul cate unul sau azi dimineata l-a vazut pe taica-su ca se imbraca si i-a adus ciorapi, bine prima data i-a adus chilotii, dupa care i-a adus ciorapii ca avea deja chiloti pe el... Dar cum le dezvoltam limbajul ca la limbaj suntem muci...??? -------------------------------------------------------------------------------------------- Kay, un pui iubit! (21.01.2010) |
cred ca "limbaj" se refera nu doar la cuvinte vorbite, ci si la modul in care el se intelege cu mama/cei din jur si cum reuseste sa-si exprime, prin gesturi, anumite nevoi/dorinte.
_
Ruxita spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui ana_g
cred ca "limbaj" se refera nu doar la cuvinte vorbite, ci si la modul in care el se intelege cu mama/cei din jur si cum reuseste sa-si exprime, prin gesturi, anumite nevoi/dorinte. _ mama lui Stefan, pui scump |
da, la capitolul gestica este chiar foarte "vorbaret", in rest scoate doar sunete de maimutza.. stie sa ceara, dar foarte greu imi dau seama daca mai vrea sau s-a saturat... il intreb si da din cap de genul "Nu, nu mai vreau" dar cand ii dau lingurita la gura mai papa...
si mai e chestia cu denumitul obiectelor... ar fi cam timpul sa inceapa sa imite sunete, niste onomatopee ceva... iarasi nimic...
Ela a inceput sa vorbeasca tot pe la 2 ani, dar pana in 2 ani spunea "pai" "oa", "utza", s.a... si cred ca era foarte avansata cu autoservirea, la 1 an si 4 luni am dus-o la gradi si mi-au primit-o pentru ca facea la olitza si manca singura...
in seara asta i-am facut baie cu apa calaie, calduta ca la soare, ca se terminase apa calda... maine va zic daca a fost ok, eu sper ca da pentru ca pare robust... de racit a racit serios doar o singura data, in vara anului trecut, de-atunci doar mucisori 1-2 zile...
aaaa si revelatia serii... am incercat urmatorul meniu -ciuperci coapte la cuptor cu salata verde cu rosii si urda proaspata! sotul a zis ca doar asa vom face ciupercile, ca pregatite altfel nu prea au farmec, deja le-am pus pe meniul special pentru mama (pe lista ar mai fi mamaligutza cu ficatei si ne mai gandim).
--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)
ana_g spune:
nu crezi totusi ca-s cam grele ciupercile pt el? parca e totusi prea mic pt asa ceva, chiar daca ii plac si nu are nici o reactie, eu as mai astepta, are timp toata viata.
ai rabdare cu vorbitul, o sa-si dea drumul la un mom dat.
noapte buna!
_