Strumfi de iul-aug 2007 (215)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns musso17 spune:

neatza
eu sunt cam stresata,l-am dus azi pe fiimiu la gradi si cand il schimbam vad un baietel din grupa lui mihnea cu niste mucalai la nas grosi si galbeni..cred ca se intampla zilnic dar nu am vazut eu pana acum..si educatoarea era cam nervoasa pe tema asta dar ce sa faci?!clar sunt parinti care nu au cu cine lasa copiii acasa daca sunt bolnavi dar parca e prea mult,zic eu..si mihnea are un rest de tuse productiva,cumva din gat.
gabi nu ma mira nimic in tara asta,de fapt baiul e ca oamenii sunt cauza pentru ce se intampla,ma uitam si ieri in trafic cu cata nonsalanta se arunca pe sosea pachete de tigari,eventual si sticle...chiar acu cateva zile m-am ratoit la una ca era asa cocheta si cobora dintr-o masina mai acatari si a lasat sticla de juma pe trepetele unui magazin.
ma duc la targ sa cheltui bani
zi buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunflower1979 spune:

salut!
Georgiana, am vazut ca spuneai de copilul ala cu muci colorati la nas... dar hai sa va povestesc cum sta situatia la noi la grupa. Vinerea trecuta cand l-am luat pe Denis de la gradinita, primesc biletel precum ca un copil a fost depistat cu streptococ betahemolitic A si sa facem tratament de specialitate (adica ospen 10 zile, preventiv). Denisul meu era bine, sanatos, asa ca nu i-am dat nimic, ci am mers si i-am facut exsudat sambata si marti am avut rezultatul - negativ.
Ieri aflu ca au mai fost depistati 3 copii cu streptococul, copii care au fost toata saptamana la gradinita si pentru ca aveau gatul mai suspect, le-a fost luat exsudat de catre asistenta. si am inteles ca ieri au venit rezultatele, si cand a sosit la gradinita o fetita cu streptococul depistat, asistenta nu i-a dat voie sa urce la clasa, ci sa mearga acasa si sa faca tratament.
si ce credeti... mamica ei isteata a iesit si a intrat cu ea pe o alta usa, care nu trece pe langa cabinet si a dus-o in grupa. cred ca asistenta s-a prins cumva, ca a urcat la grupa lui denis, si gasindu-le acolo pe cele doua, le-a dat din nou afara. ce mai conta daca lua o grupa de copii streptococul, ca doar e asa, un virusel banal....
apoi au venit de la Sanepid si au dezinfectat clasa.
eh, si ce ma supara pe mine acum e ca Denis s-a trezit azi dimineata tusind si cu gatul "conturat" (cum a zis asistenta) si nici nu stiu ce sa fac. daca ii iau din nou exsudat, rezultatul vine abia marti dupa-amiaza, si daca nu evolueaza ce are acum (poate peste zi nici nu mai tusesete) eu ce fac?
am citit pe net de un test rapid streptococic, care la noi nu se face nicaieri. am sa caut la farmacie, poate gasesc de cumparat si sa chinui putin copchilul.

in rest, ma iertati ca n-am mai dat pe aici de mult desi va citesc permanent si va pup pe toate (fara exceptie - aviz Karli &vio).

Cristina, cea mai mandra mama de Denisuc (30.07.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musso17 spune:

cristina,imi pare tare rau,oricat asa vrea sa fiu de emapatica cu parintii care nu au cu cine lasa acasa copilul nu prea imi iese..inteleg faptul ca,copilul trebuie sa se imunizeze dar nu asa,adica cand e ceva grav e mai bine sa stea acasa pana se pune pe picioare.eu zic sa-i faci exudatul cum o fi,rapid sau cel clasic si daca se inrautateste situatia ii dai tratament ...stii ca eu sunt purtatoare de streptococ care se razvateste din cand in cand si il am din copilarie tratat dupa ureche cu penicilina si apoi moldamin si nu s-a intamplat nimic bine,nu a trecut.sanatate multa!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

Sunflower ce nerusinate. Eu, daca eram in locul tau le-as fi zis si eu ceva daca tot eram de fata, poate reuseam cumva sa mai trezesc si cea mai mica farama de simt civic.

Daria mea cred ca are varicela . Zic cred ca toti din grupa de la ea au avut. Ea a fost vaccinata anul trecut si cred ca a facut o forma ffff usoara. Nu a avut pic de febra, ieri am vazut o bubita pe spate dsepre care nu stiam sa zic ce fel, de unde, cum, ce neam e, insa astazi i-au mai aparut inca vreo 5 tot pe spate. Sunt rosii ca niste blande cu o punguta de lichid in varf.Aseara, la baie nu le avea, abia azi la un pis, cand i-am ridicat si maieul le-am observat. Ea nu acuza nimic. Deci nu prea sunt sigura. Doctorita de familie si-a incheiat programul. Nici nu stiu ce trebuie sa-i fac. Ma uit acum prin mama si copilul sa vad daca asa arata varicela.

un tot: Dana cu Daria (20.07 2007) si Eric (20.09 2010)

Mergi la inceput

Am uitat sa zic ca ieri au avut control medical la gradinita si mi-au examinat-o. Nu mi-a zis ca ar avea ceva. Oare e musai sa aibe si alte semne clinice la varicela? gen albeata in gura, obrajii rosii, ochii inlacrimati. Ea nu are nimic din toate astea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Dana, nu stiu ce sa zic, ca nu ma pricep. dar cum vine asta cu forma usoara a bolii dupa vaccinare? am mai auzit asta, dar tot nu prea inteleg mecanismul. pai daca e vaccinat copilul, are sau n-are anticorpi?? sau doar cativa si aia mai fara muschi pe ei?
Eric cum e?

Cristina, ce nesimtire!! nici nu pot comenta mai mult, n-au facut-o ceilalti parinti avion pe "mamica" aia? ca una e sa tuseasca un pic, alta e sa duci boala la sigur in colectivitate. ufff....
am auzit si eu ca medicii de familie au in dotare niste testere rapide pt streptococ.
sanatate multa, sper sa nu fie nimic in neregula cu Denis .

trag picii de mine, se bat care sa mi se urce in brateeeee............

Mergi la inceput

Mda, asa am citit ca chiar si vaccinati pot face forme usoare ale bolii. Ma rog, nu stiu ce sa zic, vad ca alea de pe spate de la DAria s-au estompat destul de mult. Habar nu am ce-o fi exact. Vad maine daca ii mai apare ceva.

Cu Ericutu e mai problematic, din pacate trebuie sa mergem la kineto si la stimulari mai mult timp, nu atat pentru piciorus cat pentru musculatura lui in general. Am fost cu el si la dr Alexandru Thiery, medic ortoped renumit si mi-a confirmat si el o hipotonie, ca muschii lui trebuie lucrati.

Va pup, weekend placut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Hello, hello, am venit de la DT, deocamdata am facut numai eco, fiindca toate masuratorile sunt super, a zis dr. cuvantul asta de vreo 5 ori . Mai facem o ecografie peste 2 saptamani si atunci recoltam, daca este nevoie. Am stat cu sufletul la gura pana am auzit inimioara, dar totul este bine, o sa mai stau cu ranjetul pe fata cateva zile. Dr. Niculescu este, ca de obicei, perfect .

Desi nu sunt superstitioasa, am inceput ziua de vineri 13 foarte prost. Duminica plecam in Franta si dimineata o fetita tusea si cealalta ardea rau, n-au fost bolnave deloc anul asta. Apoi am iesit dupa treburi si s-au luat niste derbedei de mine, desi nu eram foarte sumar imbracata. Abia am reusit sa scap de ei. Deja eram in toane proaste.
Apoi am primit niste reprosuri exagerate din partea unei persoane dragi si le-am inghitit in liniste, contrar firii mele, pentru ca bomba sa cada putin inainte de a pleca la doctor, cand am aflat ca dimineata a murit tatal finutului nostru, iar finuta trebuie sa nasca peste o luna. Va dati seama in ce stare de spirit am plecat la spital .
Va pup si sper sa mai intru cu vesti bune. Nu mai schimb semnatura, dar am 11s 4z.

-----------------------------------
Carla, mama Larisei (15/06/09) si a Sabinei (07/07/07) si 9+

"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

hai mai Carla, cei pe care i-ati cununat in toamna? Doamne fereste!!! Dar cum?
Condoleante

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Citat:
citat din mesajul lui ddanagh

hai mai Carla, cei pe care i-ati cununat in toamna? Doamne fereste!!! Dar cum?
Condoleante

Da, ei, sunt singurii finuti pana acum.
Tatal lui avea 78 ani si niste probleme de sanatate, dar in niciun caz nu se asteptau sa moara asa repede, ei sperau macar sa-si vada primul nepot...

Carla, mama Larisei (15/06/09) si a Sabinei (07/07/07) si 9+

"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput