Cum va impacati cu shopping-ul?
Raspunsuri - Pagina 4
cipcipcip spune:
Pentru mine diferenta dintre cumparaturi si shopping e cam asa: cumparaturile sint de necesitate si shopping-ul de placere. Sau sint numai eu care dau conotatia asta?
Oricum, eu m-am lasat de shopping de foarte mult timp (poate am imbatrinit) si cumpar strict numai de ce am nevoie si e functional si imi face viata mai usoara. Nu cumpar de dragul cumparatului, sau sa rup ochii la nu stiu cine, ba chiar mai mult, mi-am golit casa de prostii si am donat in draci tot ce nu era strict necesar. Parca ma sufocam de atitea lucruri si prostii. Inca avem sute de carti (si eu si barbatul cumparam inainte f multe), dar vreau sa le pun pe toate in forma electronica si sa le donez unei biblioteci ca sa scap de ele din casa.
Noi stringem banii in banca pentru copii sau ne rasfatam cu excursii, mese la restaurant sau cheltuim pe ce ne face viata mai usoara si lipsita de stress. (menajera, nanny pentru copii citeodata ca sa iesim undeva etc).
salcia spune:
Adilushu tare m-a amuzat povestea ta cu toate uneltele respective, de unele nici n-am auzit si nu stiu ce inseamna !
Cat despre shopping sau cumparaturi, cum vreti sa-i spuneti, mie imi place, si cred ca sunt nitel compulsiva, dar incerc sa ma temperez. Altfel, cred ca as ajunge la faliment, intre haine, pantofi, genti, bijuterii, cosmetice, manichiuri si altele de genul asta, carti, albume, CD-uri, DVD-uri si anumite obiecte pe care le colectionez. Din fericire, prietenul meu nu e impotriva mersului la cumparaturi, desi el e mult mai cumpatat decat mine (in general cumpara carti, si singurele lucruri scumpe pe care si le ia sunt pantofii, dar nu isi cumpara foarte des). Incerc sa-l imit, pentru ca nu mi se pare in regula comportamentul meu (in plus, dupa ce cumpar diverse, ma simt vinovata si le fac cadou sau le donez).
In rest, o gramada de bani se duc pe iesit in oras (restaurant, film, concerte etc.) si vacante. Si pe cadouri pentru nepot (copii nu avem).
A, ca sa nu se inteleaga gresit, tot ce cumpar e numai din banii mei, nu as indrazni sa-mi satisfac tot felul de capricii pe banii altcuiva. Iar acum sunt intr-o perioada mai dificila din punct de vedere financiar, asa ca trebuie sa fiu mai rezonabila (si cred ca nu-i rau, dar as prefera sa fiu rezonabila din proprie initiativa, nu fortata de imprejurari). Ma intreb daca nu e ceva in neregula, totusi, cu dorinta asta de a cumpara diverse (mai ales ca apoi ma simt vinovata, ca sunt atatea probleme grave in lume si eu nu fac altceva decat sa dau apa la moara cosumerismului).
ingridnen spune:
as vrea si eu dar n-am cu ce
pe primul plan e copilul.. noi undeva la urma de tot
singurul hobby si moft pe care mi-l permit este catelusa mea boxer, purtata prin expozitii si rasfatata (atat cat imi permite bugetul).
Acu ar trebui sa strang bani pt. monta
fac adnotari pt. pui pt. la anu', cineva interesat de acum ?
Ingrid si Cristi 8 ani
Adilushu1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui salcia tare m-a amuzat povestea ta cu toate uneltele respective, de unele nici n-am auzit si nu stiu ce inseamna ! |
Si am scris doar despre un (foarte) mic subset...si cate mai am de luat...