Strumfi si prichindei de iulie-august 2011 (47)
Raspunsuri - Pagina 15
Arianna_M spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ireth ramyy, si eu am problema cu opritul la cumparaturi. azi vreau sa dau startul, sa vedem daca imi convine ceva. 26+ ![]() |
spor la cumparaturi ,abia astept poze

24 +
Arianna-Maria
Burtocika spune:
Hai sa scriu despre ce-mi mai aduc aminte:
Chiloti de unica folosinta - nu stiu daca aveti nevoie; eu am folosit chiloti "de mamaie", din bumbac (va recomand negri, ca nu se vede sangele asa urat pe ei), cateva perechi (cam 5). Daca aveti cezariana, e indicat sa fie deasupra buricului, ca sa nu va jeneze la taietura. Si pe urma i-am mai folosit o vreme, ca nu s-au dus asa repede kilogramele stranse in sarcina, si taietura jeneaza cam 1-2 saptamani, pana se vindeca de tot.
Camasa versus pijama - pt alaptat e mai comod pijamaua sau camasa speciala pt alaptat (terminati cu mitul asta ca daca faci cezariana nu poti alapta, eu am avut bb-le la san in 2 ore de la nasterea prin cezariana, e drept cu anestezie locala; anestezie generala se face doar in caz de cezariana de urgenta, cand bb este in pericol si nu au timp sa astepte sa prinda cea locala). Sincer, mi-as fi dorit sa mai intarzie putin cu alaptatul, ca eram zombie si nu ma puteam misca, si m-a umplut de sange cand a inceput sa suga, din cauza pozitiei incorecte (ca nu puteam sa stau decat pe spate) dar asta a fost, copilul avea reflexul de supt foarte puternic. Pentru cezariana insa e mult mai comoda camasa de noapte, pt ca e mai usor de ridicat pt examinare, pt sonda, pt toaleta zilnica a operatiei etc.
Torsoane - sunt bucati de vata infasurate in fasa de tifon; se recomanda in locul absorbantelor pt a se putea aprecia culoarea + mirosul lohiilor - foarte importante pt a se elimina posibilitatea unei infectii; unele spitale accepta si tampoane obisnuite, la Municipal nu se acceptau acum 5 ani si se folosea vata simpla (va dati seama cum se lipeste aia de toate cele; cand m-au vazut asistentele ca o infasor in tifon au fost foarte surprinse, ca nu le daduse prin cap
.
Lohiile - nu stiu exact ce inseamna, daca este vorba de sangerarea pe care o ai dupa nastere si care dureaza cam o saptamana (sau mai mult ?), atunci stati linistite ca nu scapati de ea nici la cezariana. Cred ca am avut-o imediat dupa operatie, nu mai stiu ca nu prea simteam in zona de jos, oricum am avut nevoie de torsoane.
Altceva nu-mi mai aduc aminte ...
Irina (2006) si
26+ cu 
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele
Ireth spune:
multumesc ![]()
daca cumpar ceva, normal ca pun poze.
nu vreau sa cumpar foarte multe, pentru ca deja am 2 prieteni care au spus ca au o gramada de hainute de baietel pe care mi le doneaza. dar daca nu cumpar si eu ceva acolo... nu ma simt implinita ![]()
26+ 
anaemi spune:
Rammy am vazut si eu pozele....

ce sa mai ...esti super. 
Am vazut si pozele cu hainutele. FFFF frumoase. M-ai amuzat cu rochita ![]()
De unde ai luat camasutele astea?
Si cel roz cu zana si dungi
este saculet de dormit?
Ireth, chiar ca la mine , nasterile au fost usoare. Acum ma gandesc ca depinde si de fiecare cum suporta durerea. Ca doare, nu zic nu...si doare destul de tare, doar ca spre norocul meu am un grad de suportare al durerii destul de ridicat (cel putin asa imi place sa cred).
Si mai cred ca, conteaza f mult pregatirea psihica. Pai, eu gandesc, ca daca pleci din start ca o sa nasti si o sa mori de durere, o sa resimti altfel nasterea, decat daca pleci optimista,increzatoare...."la nascare" ![]()
Pe mine ma ingrozeau toti/toate ca nasterea este cel mai dureros lucru din lume si ca bla bla bla....dar sincer, pe mine in loc sa ma sperie, m-au facut super curioasa sa vad daca intr-adevar este chiar asa
. Si abia asteptam sa nasc sa vad cum este
da, stiu poate sunt putin sarita
.
Si la mine cel putin, n-a fost nici pe departe cum spuneau toti...
Durerile alea se uita imediat cum a iesit copilul....dupa este mai greu...parerea mea ![]()
Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008) &
30+ 
Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...
ramyy spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Arianna_M
foarte frumoase ![]() ti-am cautat id-ul de mess in lista 24 + Arianna-Maria |
26+ 
2006-sarcina obtinuta sub tratament hormonal-avort spontant 9 sapt. 4 IAD- 2008 1iad reusita-sarcina oprita in evolitie 12sapt. 2010-sarcina obtinuta natural :)
ramyy spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Arianna_M
spor la cumparaturi ,abia astept poze ![]() 24 + Arianna-Maria |
am pus poze cu ce am luat :d
26+ 
2006-sarcina obtinuta sub tratament hormonal-avort spontant 9 sapt. 4 IAD- 2008 1iad reusita-sarcina oprita in evolitie 12sapt. 2010-sarcina obtinuta natural :)
ramyy spune:
| citat din mesajul lui anaemi Rammy am vazut si eu pozele.... ![]() ![]() ce sa mai ...esti super. ![]() Am vazut si pozele cu hainutele. FFFF frumoase. M-ai amuzat cu rochita De unde ai luat camasutele astea? https://picasaweb.google.com/strumfi2011/Ramyy#5602427789234457298 Si cel roz cu zana si dungi [ Anamaria & http://family.webshots.com/photo/2311220880105728213EVecaC" target="_blank">Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008) & http://lmtf.lilypie.com/lgRkp2.png" target="_blank"> 30+ ![]() Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. http://family.webshots.com/photo/2307239390105728213adcLzL" target="_blank">Dragostea nu cade niciodata... |
noi tare ne-am dorit fetita asa ca macar o data o sa imbrac si baietelul in rochita
camasutele mi le-a trimis sora mea din olanda , a gasit asa la set pe marimi sunt super ok.

26+ 
Arianna_M spune:
| citat din mesajul lui ramyy am pus poze cu ce am luat :d 26+ ![]() 2006-sarcina obtinuta sub tratament hormonal-avort spontant 9 sapt. 4 IAD- 2008 1iad reusita-sarcina oprita in evolitie 12sapt. 2010-sarcina obtinuta natural :) |
am vazut

24 +
Arianna-Maria
Laura13 spune:
Torsoane - habar n-aveam ca asa se cheama ... intradevar am folosit si eu ... mult, mult timp, din cauza problemelor avut.
oricum, la nastere naturala si epiziotomie, mie nu mi-au dat voie sa folosesc tampoane/absorbante, doar asa ceva. pana la urma m-am obisnuit cu ele.
chilotii de mamaie
confirm din nou. eu am avut lohii 40 de zile, doar cu acel gen de tampon (vata, infasurata in tifon), deci cu alt fel de chiloti nu prea aveam ce face ... ar fi fost de-a dreptul pur si simplu sa port tanga
. m-am invata si cu aia pana la urma.
in spital am fost obligata sa port camasa de noapte ca asta era politica. acasa am folosit pijama - oricum, inainte de fiecare alaptat ma spalam, deci ma dezbracam, era mai usor sa scot bluza de pijama decat camasa de noapte.
importante mi se par in schimb sutienele de alaptat, eu una le-am gasit fff utile.
revin cand am timp
Laura
lui
Daniel - 14.11.2006 si
prichindel 
Poze Daniel
Mamici din Iasi
Copilul iti ia tot ce ai avut, dar iti da ce n-ai avut niciodata.

si