Strumfi si prichindei de iulie-august 2011 (47)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

Neata fetele!

Am venit si eu cu povestea cum am promis , I parte

I. La Filip am avut dpn pe 14.03, insa am nascut pe 06.03, dupa ce cu o zi inainte, adica pe 5.03 m-am dus ca o fata constiincioasa ce sunt la facultate , la un laborator une trebuia sa intepam niste pui de gaina inca in ou cu virusul Influenza (adica sa-I gripam putin …din pacate nu am mai facut laboratorul ala pt ca nu erau gata puii …stiu sunt sadica )…iar in seara respectiva am stat pana tarziu cu nasii copiilor si am ras pana nu am mai putut.

Dupa ce au plecat ei, pe la 12 nopatea, m-am spalat si m-am pregatit , ca pt nastere .

A doua zi trebuia sa ma duc la un liceu sa asist la predarea unei ore de biologie (eram anul III si aveam modululul psiho-pedagogic) pt ca apoi sa predau si eu.

La 3.15 am m-am ridicat sa ma duc la baie si am simtit cum curge ceva cald.;cand m-am uitat era sange cu ceva gelatinos = dopul

Eu habar nu aveam ca dupa ce iese dopul, poti sa mai stai si 2 saptamni pana sa nasti, asa ca m-am dus si mi-am trezit sotul si i-am spus ca eu cred ca o sa nasc.

Ma rog, nu ne-am sinchisit prea mult, pt ca asteptam contractiile, care nu au intarziat sa apara....din start fix la 5 min.

Am stat pana pe la 6 a.m cu contractiile astea la 5 min, care incepusera sa-si mareasca intensitatea si i-am spus sotului sa mergem la spital. La care el ma intreaba : "Pai nu te mai duci sa predai?" Acum ma bufneste rasul....de fapt rad mereu cand imi amintesc.

La 7 a.m am ajuns la spital. Contrctiile erau déjà cam la 3-4 min. Nu mai cronometrasem, pt ca era clar ca nasc si atunci nici nu mi se mai parea asa de important.

La camera de garda, o asistenta plictisita si sictirita. Ii spun ce si cum…ea ma repede si-mi spune ca daca s-a eliminat dopul nu e musai sa nasc. Mai incerc sa-I spun ca am contractii…v-am spus ca nu mai cronometrasem de ceva vreme deci nu stiam exact la cat timp. Stiam ca erau 3 sau 4 minute. Asa si i-am spus,la care ea si mai sictirita imi spune ca trebuie sa fie regulate ca sa nasc. (adica ori la 3 ori la 4 min, nu la 3-4 min )… si daca vreau pot sa stau sa-mi astept doctorul …asta mai insemna inca o ora si ceva.

In fine,m-am asezat cumintica pe bancuta de pe hol si am asteptat. Contractiile erau inca suportabile.

Pe la 8 fara ceva , cand incepusera sa apara medicii si contractile mele nu mai erau asa de suportabile,se gandeste o rezidenta ca vrea sa ma consulte. Dupa ce statusem ca zuza o ora pe holul ala, fara ca sa ma bage in seama nimeni, nici macar ea care ma vazuse , stia despre ce este vorba si mai trecuse de vreo 3 ori pe langa mine, i-am zis ca n-am nevoie si ca-mi astept doctorul .

Holul déjà se umpluse de lume, durerile erau déjàaa…..de imi dadeau lacrimile instantaneu , pe Emi il gasea fix in mijlocul contractiei, sa ma intrebe ce sa-mi faca, daca am nevoie de ceva….cu toate ca-I spusesem de nu stiu cate ori , ca in timpul contractiei sa ma lase in pace sa-mi pot gestiona durerea si nu pot sa vb si cu el …Am avut cu cine ma intelege ? … Deh, au avut si mainile lui de suferit !

La 8 si un pic a venit si doctorul meu…si de aici incolo totul s-a desfasurat intr-un ritm alert .

La 8.30, dupa raport, doc a venit la camera de garda, m-a consultat… dilatatie 4, m-am internat si m-am dus cumintica , cu o infirmiera, in sala de nasteri, unde am asteptat sfarsitul .

La 9.20 a venit doc, imi rupe membranele si m-a pun sa stau pe o parte juma' de ora. De ce ? Nu stiu, dar stiu ca era cea mai incomoda pozitie pt ca in timpul contractiilor nu ma puteam strange nicicum. Doar strangeam din pumi si din dinti…. si din ochi .

Asaaa, la 9.50, dupa faimoasa jumatate de ora, vine moasa, ma consulta si-mi zice ca la urmatoarea contractie sa imping. Eu …gata? Pai gata ! .

La 10 vine doc, ma cocot cu chiu cu vai pe masoi, ma cracesc toata, ma prind cu mainile de chestiile de la masa, “speciale” pt tinut si tras de ele cand impingi sa iasa cupilu si…. da-I si impinge, da-I si-mpinge, hai ,hai… dar eu mai mult din gat decat din fund (de ma intrebam a doua zi,pana mi-a picat fisa, de unde sunt eu asa ragusita si de unde ma ustura asa de tare gatul? ).

O data din fund, de doua ori din gat, copilul ramasese blocat pe teava (in vagin) … si asta pt ca nu stiam cum sa imping… doc disperat ca nu mai iese o data, eu la fel. Zic ca numai pot, dau ochii pe spate si ma trantesc pe masa, toti disperati ( pt copil), imi baga repede glucoza pe vena si oxigenul pe nas si doc imi spune ca daca nu imping o data cum trebuie o sa fie nevoit sa-l scoata cu forcepsul.

Nu va spun, ca atunci cand am auzit asta, parca m-am trezit si mi-am dat doua palme zdravene, si am impins pana cand am simtit ca ma sufoc si i-am auzit pe toti cu veselie “gataaaaa!”. Apoi inca o data mai usurel Filipelul meu era la lumina si eu am simtit o maaaare eliberare.

Era movuliu,zbarcit ca un mos de 100 de ani, cu niste unghii maaari , zbarlit, cu un cordon maaaaare, gros si alb si urlaaaaaaaaaaaa…..dar era cel mai frumos !

L-au luat si l-au pus pe o masa chiar langa mine,ca sa-l curete, eu ma uitam la el si radeam si plangeam…..

In max 10 min, a iesit si placenta si doc a inceput sa ma “teasa”….n-am mai simtit mare lucru…doar bucurie…………….

Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008) & 30+

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Eu mi-as lua pijama, ma simt mai bine, dar am deja 3 camasi, asa ca raman la ele. In principiu, nu o sa va plimbati prin maternitate doar in pijama/camasa, cam toata lumea are un halatel deasupra, asa ca nu se vede nimic, niciun torson. La prima sarcina eu mi-am luat un halatel grena tocmai pentru a masca eventualele pete de sange, care n-au aparut, fiind cezariana. Halatul este important si din alt motiv: are buzunare:D

Torsoane nu cred ca-mi mai fac, la cezariana nu le vad utilitatea, dar o sa caut niste absorbante din bumbac, cred ca au pe la DM

Torsoanele sunt bucati de vata invelite in tifon, spre deosebire de absorbante, lasa pielea sa respire. Important e sa fie si suficient de lungi ca sa nu migreze

blog

asteptandu-l pe Filip (august 2011)

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corry_28 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ireth

ce sunt tronsoanele?

26+

Am gresit, se spune torsoane
Este vb de vata invelita in tifon, pe care o folosim pentru eliminarea lohiilor....

24+cu si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Cred ca am vazut chiloti de unica folosinta pe un site, 3-4 perechi la 30 de lei. Dar eu am folosit chiloti uriasi din bumbac, pe care i-am aruncat dupa aia.
Eu am o pereche de chiloti de unica folosinta pentru lauze, ii am de vreo 5 ani, m-a cadorisit soacra-mea cu ei, ea nu stia ce sunt, eu n-am stiut ce sunt, chiar ma mir ca nu i-am aruncat. Tot cautand pe net, am gasit chilotii respectivi. Sunt dintr-un fel de plasa sintetica, probabil se strang pe corp, lasa pielea sa se aeriseasca, n-am idee, par foarte mici pentru o elefantica like me

blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria2mami spune:

Fetelor, la cezariana am avut sonda vreo 2-3 zile....deci pijamaua era exclusa....eu am avut numai camasi de noapte...3 si chilotei normali...pe care i-am aruncat apoi.
Wndy
Plus ca la control si cand iti face toaleta...e mai greu cu pantalonii de pijama.....suntatat de plictisite si ocupate asistentele ca nu au chef sa te astepte pe tine sa-ti dai pantalonii si chiloteii jos

Ma duc sa iau fata de la scoala si revin

Va las cateva poze cu Maria si cu lucrarile mele

http://www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?albumId=362115659&ownerId=68974299

http://www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?albumId=302693422&ownerId=68974299

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee92d9ae480526e99ab42" target="_blank">Just.........Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ef888e7929a80b5f8dae3" target="_blank"> Moeciu 2006

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui adra_bell

Eu mi-as lua pijama, ma simt mai bine, dar am deja 3 camasi, asa ca raman la ele. In principiu, nu o sa va plimbati prin maternitate doar in pijama/camasa, cam toata lumea are un halatel deasupra, asa ca nu se vede nimic, niciun torson. La prima sarcina eu mi-am luat un halatel grena tocmai pentru a masca eventualele pete de sange, care n-au aparut, fiind cezariana. Halatul este important si din alt motiv: are buzunare:D

Torsoane nu cred ca-mi mai fac, la cezariana nu le vad utilitatea, dar o sa caut niste absorbante din bumbac, cred ca au pe la DM

Torsoanele sunt bucati de vata invelite in tifon, spre deosebire de absorbante, lasa pielea sa respire. Important e sa fie si suficient de lungi ca sa nu migreze

blog

Adra, chiar voiam sa intreb: la cezariana, te curata ei, nu.....?
Si apare sangerarea, imediat dupa?Adica, este diferit de nasterea naturala?
Help!!!

24+cu si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria2mami spune:

Da ei te cheama la toaleta zilnica...normal ar fi de 3 ori pe zi si e asa de greu dupa cez sa te urci pe masa aia doar pt 10 sec si lichidul acela e asa de rece....brrr....si sangerarea apare imediat.

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee92d9ae480526e99ab42" target="_blank">Just.........Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ef888e7929a80b5f8dae3" target="_blank"> Moeciu 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

partea II

II. Daca pe Filip l- am nascut repede,zic eu, pe Anastasia… in doi timpi si trei miscari .
Era 03.08, duminica si eu aveam 39 s. Noi la biserica sa-l impartasim pe Filip… doctorul si el tot acolo . La 10.30 am prima contractie. Ma gandesc sa ma uit la ceas, poate se gandeste sa mai vina vreuna sis a vad la cat timp.
Dupa fix 10 min alta. Hmmmm! Dupa alte 10 min alta. Ii spun sotului ca am contractii, dar asteptam sa-l impartasim pe Filip si vedem apoi, poate nu este nimic.
De unde? Dupa alte 10 min alta. Doc era in biserica, mai erau 20 min pana la impartasit…. Ce sa facem? Eu hotarasc sa asteptam pana la sfarsit si sotul sa vb cu doctorul sa-I spuna ce si cum. Dupa alte 20 de min si alte 2 contractii si dup ace vb sotul cu doc mergem acasa sa ma schimb sis a-mi iau bagajul .

Am uitat sa sun, ca in tot timpul asta am sunat disperata pe nasa copiilor sa vina sa stea cu Filip, pana aveau sa ajunga ai mei…. Ea nimic. Hotaram pana la urma sa-l luam cu noi .

Ajungem acasa pe la 12 fara ceva; in sfarsit ne suna si nasa sa ne spuna ca ajunge in 20 min, ajunge si la 12.35 eram la spital. Consult rapid, dilatatie 7 .

12.45 imi masoara tensiunea… 9 cu 10 (cred ca era si din cauza caldurii, pt ca era extem de cald).

12.50 eram in sala de nasteri. Dilatatie 8.

12.55 vine rapid doc, imi rupe membranele si iese pt ca in 10 min sa revina pt ca simteam efectiv cum aluneca bebe, dar contractii ciu-ciu. Se gandisera ele sa-mi dea o pauza. Dar moasa mi-a zis ca daca totusi simt cum vine copilul sa imping.
Cand a venit doc, m-am urcat iar la cocotzata, de data asta pregatita direct cu glucoza pe vena si oxigenul pe nas (mama, ce-mi place senzatia aia de aerisire a creierului! …ca am zis ca o sa-mi iau o butelie de oxygen acasa, pt cand sunt nervoasa sa ma calmeze ).

Am impins de cateva ori (nu stiu de cate ca n-am numarat)….imi era extrem extrem de cald, ca simteam ca-mi iese transpiratie si din ochi… si la 13.20 a iesit Anastasia.

Rooooz ca o purcica si cu o gurita “mica” si urlaaaaa, dar frumoasa ….Placenta a iesit la fel de repede ca prima data, si la fel ca prima data nu am mai simtit mare lucru, doar aceeasi bucurie , fericire care te umple………………

Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008) & 30+

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui maria2mami

Da ei te cheama la toaleta zilnica...normal ar fi de 3 ori pe zi si e asa de greu dupa cez sa te urci pe masa aia doar pt 10 sec si lichidul acela e asa de rece....brrr....si sangerarea apare imediat.

Ma refeream la curatarea "in interior".
Adica, la cezariana nu vom elimina lohii...
Dar nici de sangerare nu scapam...
Ptr ca mi se parea logic ca la nasterea naturala sa apara sangerarea, dar la cezariana, chiar nu stiam...
Multumesc mult!
Pupici!

24+cu si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arianna_M spune:

Neatza,

Andreea...frumoasa poveste
Anamaria.....la fel...mamica implinita
si azi mi-am facut portia de plans........cred k sunt putin anormala ...in fiecare zi plang.....asa cate putin ...de bucurie , de nervi ....asa amestecate

24 + Arianna-Maria

Mergi la inceput