Cum va impacati cu gadgeturile

Cum va impacati cu gadgeturile | Autor: indu

Link direct la acest mesaj

Se stie ca barbatii sunt innebuniti dupa gadgeturi si tehnologie in general, dar unde sunt limitele? Sau exista limite?

Nu avem copii inca (si speram ca vor aparea) si stam destul de bine cu banii. Asadar ne permitem sa cumparam toate minunatiile care mai apar in materie de tehnologie.
Doar ca am impresia ca sotul meu mai sare calul; e ca si cum uneori nu se poate abtine. De vreo 3 ani am schimbat TV-ul in casa in fiecare an. Laptopurile la fel, telefoanele si ele si alte gadgeturi marunte. Acum suntem invadati de tablete, mini-laptopuri cu hard impresionant; si astea se schimba la 2 - 3 luni; isi pierd din valoare ca mereu apare ceva nou; se vand mai pe nimic sau se dau cadou si apoi se cumpara altele noi.

Am spus ca stam bine cu banii, dar platim totusi rate la un apartament; am mai strans sa rambursam anticipat (mai mult eu). El nu vrea sa fie deranjat de la a cumpara si studia tot ce mai apare nou pe piata in materie de gadgeturi.

Mie imi era bun TV-ul de acu' doi ani; imi era bun telefonul meu NOKIA obisnuit, atata timp cat puteam vorbi la el; Ei, acuma am smartphone ultimul racnet - primit cadou de la sot; e drept ca langa telefon a luat si o pereche de cercei foarte draguti; asadar, el fiind atata de incantat de telefonul ce mi l-a luat (si de cercei) nu am putut sa-i stric bucuria certandu-l ca a dat prea multi bani pe el.

Si ce ma deranjeaza cel mai mult e ca prefera sa dea banii pe ultimul gadget de pe piata si sa stea incuiat cu el sa-l butoneze 2 saptamani, decat sa mergem undeva in weekend sau in vacanta de banii aia. Vazandu-l pe el atat de imprastiat cu banii, eu sunt un pic mai strangatoare, pentru ca trebuie sa avem si noi un banut strans, ca nu se stie cat ne tine perioada asta de castigat bine. Cand ii spun de asta, el zice ca oricand poate vinde toate computerele si placile video si telefoanele si laptopurile si tabletele... ca sa faca rost de bani daca avem nevoie.
Mai spune si ca de cate ori a pus bani deoparte pentru "zile negre", de atatea ori s-a si intamplat neprevazutul.

N-am nimic impotriva tehnologiei; si eu lucrez in IT; dar totul ar trebui sa aiba niste limite, nu-i asa?
Ma gandesc uneori ca sotul mau are vreo "defectiune" ca cea a fetelor dependente de shopping; el o fi dependent de gadjeturi. Dar cum sa-l fac sa inteleaga ca arunca o gramada de bani pe fereastra? Si industria asta de IT are un marketing foarte bun in spate si scopul lor pana la urma e sa faca bani; si mi se pare ca el nu vrea sa inteleaga asta.
Ma bucur insa ca inainte de toate plateste toate datoriile ce le avem si nu s-ar pune problema sa dea banii de rata pe gadgeturi, de exemplu. Dar ma deranjeaza ca nu vrea si el sa puna un ban deoparte si ca e orbit pur si simplu de toate "rahaturile" astea.

Am venit sa va intreb cum va descurcati, pentru ca sunt convinsa ca nu e singurul specimen de felul asta pe planeta :).

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Toti banii suplimentari sa stea la tine, ii schimbi in valuta si gata: economii pt apartament, pt copil, pt vacanta. Sotul meu lucreaza in aceasta bransa (media playere, calculatoare, telefoane bla-bla). Si el vine cu tot soiul de gagdeturi acasa (monstre), insa nu ne permitem sa cumparam nici macar 10% din ele. Mi-am vandut laptopul sa-i cumpar copilului mobila in camera. Am acelasi mobil de 4 ani, ma bucur sa merge cand sunt sunata (si fara mobil, eu chiar sunt complet pierduta).

Cat despre faptul ca revinde: asta-i gluma proasta, nu?? Si al meu vinde ce-i prisoseste, insa la 30-40% la suta din pretul initial. Mai gandeste-te, nu cumva ai un cheltuitor pe langa tine?

Sper din suflet pt viata ta de familie sa se schimbe cu venirea copilului. Am un exemplu aproape, prietenul cel mai bun al sotului, care isi schimba plasma din 6 in 6 luni, aparatul foto din 12 in 12 luni, masina din 2 in 2 ani. Ca si sot si tata in schimb... sta cu fata doar la santajul sotiei, care sotie se tot intreaba daca in mania asta a lui cu schimbatul lucrurilor nu o va schimba si pe ea . Norocul lui este ca aduce bani in casa, iar sotia s-a obisnuit deja cu un anumit confort material.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Si sotul meu e amator de diverse chestii, isi schimba ba bicicleta, ba camera foto, ba telefonul, dar eu nu am vazut niciodata nimic rau in asta. Poate pentru ca am si eu bicicleta, folosesc si eu camera, etc?

Oricum, cumva reuseste sa le dea ba pe bucati ba intregi incat niciodata nu iese in pierdere. Cand face vreun "upgrade" investitia e minora in comparatie cu pretul pietei.

Nu stiu, eu nu vad nimic rau in asta....

Cel mai frumos martisor: Alex 1 Martie 2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Da, periculos. Mie asa mi se pare. Si costisitor. Electronicele isi pierd rapid din valoare, dupa cumparare. POti sa speri ca se va schimba in timp, daca veti avea si un copil i se vor mai schimba prioritatile. POate ar trebui sa-l testezi sa vezi daca se poate abtine sau e chiar addicted. Momentan, are si el dreptatea lui: pentru ce sa stranga, sa economiseasca? Asta-i face placere, asta ia/face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Cred ca e o "boala" mai raspandita printre IT-isti (am si eu unul acasa). Doar ca avem credite peste credite (apartament, masina, diverse :)...) plus un copil, deci nu poate cheltui pe gadget-uri atat cat si-ar dori probabil).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokiy spune:

ellej are dreptate,trebuie sa le si intelegi ca sa te pasioneze,unii o mai fac si din snobism
Am vazut un tip care-si indesase tableta in buzunarul de la spate al pantalonului, arata penibil
Eu gadget-urile le am la botu' calului cum se spune,dar daca n-am inclinatii tehnice si nu ma pasioneaza nu le iau la puricat .in schimb,cei de la munca de pe raionul IT au toti telefoane si iPhone de ultima generatie.
Ca si fapt divers,am luat acasa un X-box demonstrativ,dupa 2 saptamani ne-am cam plictisit de el,daca dadeam 1500ron pe el sigur ma enervam .

Vin multi in magazine care sufera de snobism...vin sa-si cumpere televizoare 3D(sa spunem 5000ron unul rezonabil),iar cand afla ca nu au ce vedea la el decat daca-si cumpara un blu-ray 3D(1500-2000ron) sau o consola playstaion 3D(2000-2500ron),plus ochelarii 3D(250-300ron perechea,iar daca sunt 3pers.in casa clar iei 3buc),iar un joc sau un DVD 3D e de la 150ron in sus ...renunta repede la idee
Sunt pitzipoance care-si cumpara mobile de ultima generatie doar sa-si puna multe poze si muzica pe el ,neinteresandu-le celelalte obtiuni, care de fapt fac pretul obiectului
Foarte multe persoane care apeleaza la rate pentru sume uriase doar pentru a avea un obiect de ultima generatie.Vin cu copiii dupa ei,se vede ca n-au ce incalta si imbraca si-si cumpara mobil de 2500ron

Limitele si le face fiecare in functie de buget,eu nu cred ca daca apare un copil sau veniturile voastre se vor diminua n-o sa luati in calcul si rezumarea la ce va este util.

Lucrand in domeniu electronice-electrocasnice de 11ani ar fi trebuit sa fiu in pas cu tehnologia,dar nu cumpar decat daca se strica ceva sau daca am nevoie.Bine, ca mai avem cateodata abuzuri ,dar au fost in functie de disponibilitatile banesti .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Si al meu cumpara, si le cumpara si la baieti, dar nu se discuta timpul liber, ala e pentru familie, pentru iesit la un sport (ei, baietii adica sotul si copiii) pentru iesit la o cafea (eu cu fetele mele, adica prietenele), pentru iesit impreuna ca familie, la un picnic, cu bicicletele la padure, sau pur si simplu la o terasa cand e vreme frumoasa sau plimbat prin alte orase, ne suim in masina si asta e.

Ce nu e in regula la tine e ca bugetul familiei e cum sa zic, compromis. Pai trebuie sa existe un echilibru intre aruncatul banilor pe geam pentru orice apare nou si ceva economii pentru zile mai grele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

ar trebui sa incerci sa afli ce anume incearca el sa "acopere" cumparand aceste obiecte. mie mi se pare ca e o metoda prin care se refugiaza intr-o realitate numai a lui, care nu te include si pe tine de fiecare data...
iar faptul ca va puteti permite dpdv financiar aceste gadgeturi nu face decat sa-i intretina aceasta "manie".
mai in gluma, mai in serios, ai deja un copil, este sotul tau, iar gadgeturile sunt jucariile lui...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Un_cabotin spune:

Un pic off-topic...

Si eu sunt 'bolnav' cu schimbatul diferitelor aparate de prin casa, de fapt este placerea de a cumpara si vinde...
Dar macar incerc sa nu vand in pierdere

UC

PS. Indu, cand aveti ceva bun de vanzare, poate imi dai si mie un PM, te rog... Poate ofer un pret mai bun decat sa le dati "pe nimic"...

Mergi la inceput