am un baietel de 1 an si sunt gravida in 2 luni!!!
Am o prietena care este disperata! Are un baietel care are pe 6 noiembrie 1 an iar saptamana aceasta a descoperit ca este insarcinata in 2 luni. Momentan se afla in concediu de ingrijire copil pana la 2 ani , este angajata la stat dar ce se va intampla dupa ce-l va naste pe urmatorul. Unde si cum trebuie sa cotizeze pt asigurare ca sa mai beneficieze si in continuare de CC.
Mersi f. mult. Eu nu stiu sa o indrum decat la VOI!
Raspunsuri
nela spune:
Nu mai trebuie sa cotizeze. Perioada primului concediu desi este perioada necontributiva se considera perioada asimilata (ca si cum ar cotiza). Va beneficia de concediu de crestere si pentru al doilea copil.
S-auzim de bine!
Nela
mihnuta spune:
NU INTELEG.DACA IN LEGE SCRIE CA PENTRU AL DOILEA COPIL PENTRU A BENEFICIA DE CONCEDIU DE INGRIJIRE A COPILULUI TIMP DE 2 ANI TREBUIE SA LUCREZI O PERIOADA DE MINIM 6 LUNI, CUM POT ATUNCI SA STAU ACASA? EU AM O VECHIME IN MUNCA DE 11 ANI SI SUNT ANGAJATA PE O PERIOADA NEDETERMINATA. BAIETELUL MEU ARE ACUM 11 LUNI SI IMI DORESC SA-I MAI FAC O SURIOARA. VREAU SA STAU 2 ANI DE ZILE ACASA. AM "SANSE" SA-I FAC O SURIOARA MAI REPEDE, FARA SA AM PROBLEME CU SERVICIUL ?
gabrianah spune:
pentru "prietena disperata" :) ii dorim sa se bucure ! noi de cind avea baietelul nostru 9 luni ne dorim inca un copilas, si uite ca are 2 ani si 3 luni si minunea mica se lasa asteptata ! nimic nu e la intimplare.
gabrianah
marius spune:
quote:
Originally posted by mihnuta
NU INTELEG.DACA IN LEGE SCRIE CA PENTRU AL DOILEA COPIL PENTRU A BENEFICIA DE CONCEDIU DE INGRIJIRE A COPILULUI TIMP DE 2 ANI TREBUIE SA LUCREZI O PERIOADA DE MINIM 6 LUNI, CUM POT ATUNCI SA STAU ACASA? EU AM O VECHIME IN MUNCA DE 11 ANI SI SUNT ANGAJATA PE O PERIOADA NEDETERMINATA. BAIETELUL MEU ARE ACUM 11 LUNI SI IMI DORESC SA-I MAI FAC O SURIOARA. VREAU SA STAU 2 ANI DE ZILE ACASA. AM "SANSE" SA-I FAC O SURIOARA MAI REPEDE, FARA SA AM PROBLEME CU SERVICIUL ?
Nu scrie asa ceva in lege. Asa cum a precizat nela, este necesar ca persoana sa fie asigurata 6 luni. Unele 6 luni au si plata de CAS altele nu au (concediul de maternitate, ingrijirea copilului, detentia, perioada de scolarizare, somajul etc.) dar sunt cconsiderate perioade asigurate. De aceea persoanele aflate in ingrijirea copilului si care raman insarcinate si nasc in acest interval li se prelungeste la cerere concediul si pt al doilea copil pana acesta implineste 2 ani. Diferenta nu av fi decat la bani acestia fiind mai putini decat pentru primul. Dar nu este necesar in nici un caz reintoarcerea la serviciu.
Marius (www.desprecopii.com)
marius spune:
Rectific perioada asigurata minima 10 luni....m-a luat valul celor 6 luni.
Marius (www.desprecopii.com)