Probleme de somn!!!!!!
Buna!!!
Am un baietel de 9 luni si cateva zile,care pana de curand dormea toata noaptea cu o singura trezire pt laptic.
Insa de cateva nopti,se trezeste cam de 3 ori,se pune in 4 labe,cu ochii inchisi si se misca in genul "du-te,vino",pe durata a 3-4 minute si pana nu ma duc la el sa-l "asez" in pozitia de dormit nu se opreste.Initial am crezut ca este de la rosu in gat,mai patisem acest lucru,insa gatutul este ok,iar dintisorii i-am exclus din start deoarece nu sunt semne de o eventuala aparitie.
Mentionez ca temperatura in camera este aceeasi mereu,il schimb de scutec inainte de somnic iar de foame nu ar fi vorba deoarece ar plange.Iar ziua are 2 reprize de somn:prima de 2-3 ore,iar a 2a in jur de o ora.
Ma gandesc sa nu fie o problema neurologica avand in vedere ca au fost ceva probleme cu el la nastere.Doctorul este plecat din tara pentru cateva zile,asa ca o opinie medicala nu voi primi decat saptamana viitoare.
Astept parerile unor persoane care poate au trecut prin asa ceva.
Raspunsuri
paula_m spune:
Btz si Raul se misca extraordinar de mult noaptea. Mai citisem undeva ca ei, in timpul noptii, exerseaza miscarile care le fac ziua. La noi se mai intampla, sa-l gasesc in picioruse, tinand-se de patut, noaptea. Dar la cat sunt de adormita, nu m-am uitat niciodata daca e cu ochii deschisi sau inchisi, dar imediat ce-l pun jos , cu suzeta in gura, adoarme.
Eu zic sa nu te duci cu gandul asa departe, la pb neurologice
Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
Poze luna 9
moonchild spune:
Fetita mea facea la fel (cam la aceeasi varsta). La noi a fost etapa premergatoare mersului de-a busilea, exact asa facea, se punea in 4 labe si se balanganea. Este ceva nou si orice realizare noua a bebelusului vine la pachet cu emotii puternice si de aia se trezea si noaptea si facea, e ca si cum viseaza noaptea ce face peste zi.
btz_ovi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui moonchild Fetita mea facea la fel (cam la aceeasi varsta). La noi a fost etapa premergatoare mersului de-a busilea, exact asa facea, se punea in 4 labe si se balanganea. Este ceva nou si orice realizare noua a bebelusului vine la pachet cu emotii puternice si de aia se trezea si noaptea si facea, e ca si cum viseaza noaptea ce face peste zi. |
Dar el deja merge in 4 labute de ceva timp,plus ca acele miscari le-a facut ziua in perioada 4-7 luni pana cand a descoperit ridicatul in picioare.Deci am putea sa spunem ca sunt trecute deja incercarile si emotiile privind acest lucru.
Si ma intreb de ce nu ar face asta si in timpul somnului de zi.
moonchild spune:
Mda, atunci nu stiu...dar daca ar fi ceva neurologic nu s-ar vedea si ziua?
Citat: | ||
citat din mesajul lui btz_ovi
Dar el deja merge in 4 labute de ceva timp,plus ca acele miscari le-a facut ziua in perioada 4-7 luni pana cand a descoperit ridicatul in picioare.Deci am putea sa spunem ca sunt trecute deja incercarile si emotiile privind acest lucru. Si ma intreb de ce nu ar face asta si in timpul somnului de zi. |
Didididi spune:
Nu cred sa fie ceva neurologic, pt ca face o miscare complexa; probabil viseaza. La somnul de zi nu ar avea cum sa faca acest lucru deoarece este mai scurt ca durata fata de cel de noapte.
Baiatul meu radea noaptea in hohote, acum ca e mare o face mai rar decat atunci cand era bb; fratele meu vorbea in somn depre ce a facut peste zi si era maricel daca imi aduc aminte si eu.
Didi si bb Mihail (22.08.2008)
capuccino spune:
Nici eu nu cred ca este ceva neurologic. Bebe Codrin a implinit 6 luni acum cateva zile si are problema asta dintotdeauna. Pe scurt: se trezeste de 2 ori pe noapte sa manance - la 1 si la 5 dimineata + de alte cateva ori fara sa vrea de mancare. Ca sa adoarma trebuie luat in brate 5 minute. Din pacate fara luat in brate nu adoarme desi am incercat. In afara de trezire completa si transformarea noptii in zi nu am obtinut nimic. Acum de exemplu, de cate ori se rasuceste in somn pe burta, se ridica in 4 labe si incepe sa planga pentru ca nu mai stie sa se puna la loc. De cand s-a nascut nu am dormit mai mult de 2 ore legate. Sunt absolut epuizata. Ma gandesc cu groaza ca mai e putin si trebuie sa ma intorc la serviciu. Daca a mai trecut cineva prin asta si a rezolvat problema va rog din suflet sa-mi spuneti ce si cum ati facut. Multumesc!
narcisam102 spune:
Si baietelul nostru a facut asta vreo cateva luni. Apoi s-a oprit singur. La inceput ziceai ca imita actul sexual cu miscarile alea dute vino. Am discutat cu dr si a zis cand face asa sa-l i-au in brate si sa vb cu el sa-i distrag atentia. In nici un caz sa nu-i zic ca nu e voie sau sa termine.
La un momendat facea asa si cand il luam in brate. Apoi s-a oprit din senin pe la 1 an.
capuccino pana la 9 luni asa am patit si noi si Doamne in ce hal urla. Ba ca e de la dinti ba de la colici dar la fel am trait si noi.
zax spune:
si noi trecem prin aceeasi perioada; e cumplit!!!
fetita mea are 7 luni si trei saptamani si azi noapte a batut orice record; s-a trezit aproape din ora in ora; pana acum ceva vreme nu se trezea decat rareori pentru o masa pe la 3-4, dar in general dormea toata noaptea;
posibil sa fie de la dinti, ca pana acum nu a iesit niciunul, sau tot de la noua faza exploratorie prin care trece si ea acum.
si eu sunt zombi rau de tot; please daca mai stiti remedii de vreun fel sau altul dati-mi si mie de stire;
ali spune:
Remedii???
Rabdare, altceva nu pot sa va zic.
Si noi am inceput cu trezitul noaptea de pe la 7 luni.Ne-am potolit pe la 1.8 ani. Acum la aproape 3 ani doarme foarte bine.
Deci ce sa zic ganditi pozitiv si la un moment dat va fi bine.Daca aveti pe cineva sa va ajute cu copilul sa reusiti in timpul zilei sa mai trageti cate un pui de somn ar fi foarte bine.
zax spune:
nu ali, nu avem pe cineva in timpul zilei , mai mult decat atat, mai avem si un copil mai mare de ingrijit
so, ne descurcam si noi cum putem