Lipsa de apetit la 6 luni jumate

Lipsa de apetit la 6 luni jumate | Autor: ungureaa

Link direct la acest mesaj

Dragele mele,
Iata ca bebelusul meu are aproape 28 de saptamini, e frumos si sanatos si il iubesc tare tare mult ! Insa in ultimele 2-3 zile nu mai maninca ca deobicei, maninca mai putin, si e mai iritabil. Insa la gingii nu am vazut nimic 'suspect'precum ca i-ar iesi dintii. Ce ar putea fi ? are si niste roseti pe fatza si asta e tot simptom de dentitie. Dar dinti...ioc. Ce ar putea fi ?
Adina

Adina si Gabriel

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

Buna Adina
Julian a inceput sa nu mai manance asa de bine la 10 saptamani si se freca tot timpul in gurita cu mainile, asa ca am mers al pediatru cu el si ne-a dat aceasta explicatie: "La uni copii incep sa li se formeze dinti in gingi cu mult timp inainte sa le iese, si aceast adoare aproape la fel de tare ca atunci cand le ies dinti, se pot folosi geluri speciale care se aplica pe gingi si amurtesc pentru o perioana. Dupa aplicarea gelului copilul se va calma si poate sa manance mai bine. La alti copii dintii se formeaza in gingi numai cu cateva saptamani inainte de a rasari, presiunea din gingi este la fel de dureroasa. " Consulta si tu un pediatru pentru acele pete rosi. Bafta si sper sa fie totul bine cu micutzul Gabriel.
Gabi shi Julian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Am trecut si noi prin asta si cam la aceeasi varsta. Am fost si la doctor disperata si nu i-a gasit nimic in afara de un mic rosu in gat care desi tratat, tot nu papa bine. Dintii??? doctorita a zis ca nu vin curand... ca nu este gingia umflata sau rosie. Doctorita a zis sa ma inarmez cu rabdare si sa ii dau niste vitamine, eventual vitamina C doar.
Dar... in mai putin de o saptamana si-a scos capusorul primul coltisor. Fara febra, fara durere, fara tam-tam. Fara sa se inroseasca sau umfle gingia. Asa ca... ce sa mai zic? Acu a aparut si al doilea la orizont, pofta de mancare a revenit cate putin si toata lumea e fericita.
Ce vreau sa iti spun? ca nu e musai sa se vada pe gingie ca vine dintisorul. Ar trebui sa urmaresti totusi schimbari in comportamentul lui bb, felul lui de a se juca. Emi, de exemplu baga totul la gurita si daca ii dadeam degetul meu nu il mai sugea ci il musca. Asta cica e un semn ca vin dintii. In perioada in care a crapat gingia, rodea tot ce prindea si incerca sa ma muste asa, pe nepusa masa.
Poti merge si la doctor, dar eu zic ca e timpul sa iasa dintii si asta e motivul pentru care nu papa bine.
Sanatate multa,
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ungureaa spune:

Merci pentru raspunsuri, intr-adevar comportamentul lui Gabriel nu mai e asa de "placut", e iritabil si se trezeste noaptea plingind tare, el care deja de o luna si ceva nu mai maninca noaptea si care dormea deobicei fara a se mai trezi.
Asa ca ma uit la gingii sa vad ce mai e...sint tare obosita caci si lucrez...

Adina si Gabriel

Mergi la inceput