Nu ia in greutate + dermatita atopica
Raspunsuri - Pagina 2
corni9 spune:
noua nu ne-a trecut nici cu tarate, nici cu detergent special(dermalin, persil sensitive, sano), nici cu sampon special. Ideea e ca fiecare copil care are dermatita poate fi alergic la altceva, nu neaparat la acelasi lucru.
Eu nu am descoperit inca la ce, desi i-am facut analize si a iesit ca nu e alergic la proteina din laptele de vaca.
De cand am trecut pe laptele asta special, parca nu i-au mai aparut alte bube noi... mai astept totusi o saptamana sa fiu sigura ca nu mai apar altele...
oricum astept cu nerabdare vara, sa-l duc la mare. am auzit ca acolo se atenueaza dermatita (de la aerul acela, soare, apa marii...)
bryny spune:
corni9 taratele este ca un tratament pt orice fel de dermatitasi nu trece de la o baita doua si mai ales trebuie cu mare grije facuta baia cu tarate,adica toata apa care face baie BBle trebuie f bine fiarta si pusa tarata in tifon si pusa in apa la infuzat,nu se pune alta apa peste,se lasa sa se raceasca cat mai calduta nu fierbinte.Ddetergentul specil pt alergici sau BBlusi,balsamul sano ,sampoanele nu trateaza dermatita,,,
oanap85 spune:
Buna dimineata.am tot vazut mamici care spun ca se confrunta cu aceasta dermatita atomica si spun sincer ca nu stiam ce inseamna asa ca am citit putin despre ea si am vazut ca apare la f multu copii si se poate complica chiar!?
din cate am citit am vazut ca seamana cu un eritem sau o eczema de aceea imi permit sa spun si eu ...baita facuta in ceai de musetel si uns cu bepanthen unguient( ai mei baietei au facut cand erau mai mititei eritem si eczema si le faceam baie in ceai de musetel iar apoi ii ungeam cu bepanthen pe acele locuri si le trecea) dar nu stiu daca e bun la aceasta dermatita asa ca rog sa ma scz daca parerea mea nu este buna...oricum ceaiul de musetel nu are ce sa-i faca rau...
cat despre luat in greutate ,poate ca ar trebui schimbat si laptele nu?bb mananca tot la o masa ,adica atat ml cat ar trebui pt varsta lui? pediatra ce spune,care ar fi cauza ?pt ca e clar nu ia suficient in greutate adica daca are 6 luni ar trebui sa ia in jur de 450 gr,poate sa ia mai putin nu este o problema insa 100 gr e prea putin
oanap85 spune:
eu iti recomand sa folosesti doar un sapun pt baita de la bioderma de ex ,fara sampoane fara lotiuni fara nimic iar hainule dupa ce sunt spalate clatite inca o data si eventual calcate ,dar macar clatite
corni9 spune:
credeti-ma ca am incercat toate metodele, cu tarate, fara tarate, cu sampon special pt dermatita de pus in cada de la diversi producatori (avene, ducray, bioderma, mustela,etc). Il spal numai cu apa fiarta si apoi racita. Nu trece asa.
La el se face dermatita de la ce mananca. Adica are alergie probabil la proteina din laptele de vaca. Acum de cand ii dau laptele de care v-am zis, nu i-au aparut alte bubite noi. Astept inca o sapt sa vad daca se duc si celelalte. Pe fatza oricum nu mai are, si nici pe picioruse. In schimb mai are pe maini, pe piept si pe spate (astea cred ca i-au iesit ca i-am dat niste biscuiti in merele rase, care contin gluten. am renuntat si la ei).
Didididi spune:
Incearca si cu unt de shea. Este natural si il ajuta in procesul de vindecare. Dar ai facut analize sa vezi daca intr-adevar are intolrenata la lactoza si gluten?
Didi si bb Mihail (22.08.2008)