Strugurasi de Sept-Oct 2011 (45)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns NataliaS spune:

Mama ce putoriste sunt...acum mi-am vazut semnatura...am de fapt 23+, iar la semnatura apar cu 18+...ntz ntz ntz

Natalia - mami de Stefania-Irina 26.12.2007 - Ana iubita 04.02.2005 si 18 sapt + cu
Poze: http://community.webshots.com/user/natalias103
http://www.flickr.com/photos/10220847@N05/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Lore, eu in primele 3 luni de sarcina am zis ca vreau sa stiu daca bb are ceva ca sa am timp sa fac intrerupere...Si Doamne ..dupa ce a miscat prima data nu am mai fost in stare sa ma gandesc ce as face daca ar avea vreo problema. Nici nu ma pot gandi la asa ceva , nu stiu ce as face , nu stiu cum as reactina dar cand o simt cum misca tot universul simt ca e al meu !

Oana 18+
Doamne Doamne , ajuta-ne sa avem o sanatoasa si la termen!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancaroro spune:

Nane, e o porcarie articolul ala. Pai daca vorbeste de sunete de frecvente inalte, cum sa le auda bb-ul? Alea nu sunt percepute de ureacha umana, altfel le-ai auzi si tu. A nu fi comparate ultrasunetele cu sunetele, si frecventa nu e acelasi lucru cu numarul de decibeli (cat de tare). Si sunt periculoase cele percepute de urechea umana, daca depasesc 80 de decibeli, si daca expunerea este indelungata. De la 16 saptamani bb-ul aude, dar aude zgomotele normale, nu ultrasunetele pe care nici tu nu le auzi.
Alta chestie ultrasunet nu e egal cu radiatie.
In plus, ecografia se foloseste pentru a masura, depista, diagnostica. E foarte util. Ai rezista in ziua de azi 9 luni fara un control? E mai nociv stresul decat ecografia aia care te linisteste.
Nu mai cititi porcarii dinastea de articole, in care cineva intotdeauna are o cunostinta care a patit ceva, a trecut prin ceva, i s-a zis ceva. Fiecare sarcina e unica. Nu exista certitudinea ca daca la x i s-a intamplat ceva, fiecare va trece prin acelasi lucru. Nu e sigur ca daca pe mine si pe tine ne doare exact la fel, exact in acelasi loc, ca ne doare din acelasi motiv.
Sunt ok discutiile pe care le avem intre noi, impartasim, ne imprietenim, dar articolele astea de pe net sunt de groaza.

16+

Bijuteriile mele

Mergi la inceput

Ancaroro! Foarte bine spus!

Oana 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanaiasi

Ancaroro! Foarte bine spus!

Oana 18+

subscriu...

Fiecare dr ( sau presupus dr) se trezeste cu cate o chestie noua, si tot universul graviteaza in jurul lui..
Asa cum presa din Romania acu graviteaza in jurul lui Pepe si Oana, si a Columbenilor.. nu e ceva util.. dar asta se cumpara..
Sa fim seriosi putem lua orice din piata si vom gasi pareri pro si contra.. apropo de untul Athosikai... cat s-a discutat pe marginea margarinei si a untului.. ba e ala sanatos ba celalalt.. pana la urma zic eu ambele sunt nesanatoase intr-o mai mica sau mai mare masura...

21+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JadeJador spune:

seidana n am vrut sa te sperii , Doamne fereste
doar am vrut sa te atentionez sa nu stai deloc cu dureri ci sa iei pastile , ca mai rau face durerea decat pastila
oricum mergi la dr azi si rezolvi problema

flopi eu n am arsuri (deocamdata)

lore ai deschis un subiect f delicat si sensibil
imi doresc acest copil mai mult decat orice pe lume , dar sincer nu stiu cum as reactiona daca Doamne fereste as afla ca este f bolnavior si ca sansele sa aiba o viata normala in lumea asta oribila in care traim sunt mici , sau mai rau , daca s ar chinui o viata intreaga
este o decizie cumplit de grea....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredanar spune:

Citat:
citat din mesajul lui NataliaS

pentru urari!

Seidana - mai ia un nospa, nu te panica, du-te acasa si stai intinsa cat mai mult. Eu zic ca-ti trece. Daca nu, suna medicul si vezi ce spune.

Lore - nu-i moral, dar e foarte greu pentru majoritatea oamenilor sa isi asume o sarcina atat de dificila...eu am incredere totusi ca bebelina ta e bine. Da chiar asa...acest diagnostic e indicatie de intrerupere de sarcina? si cum poate fi identificat acest defect prin amniocenteza? e vreo afectiune genetica , sau e o malformatie?

Natalia - mami de Stefania-Irina 26.12.2007 - Ana iubita 04.02.2005 si 18 sapt + cu
Poze: http://community.webshots.com/user/natalias103
http://www.flickr.com/photos/10220847@N05/

Nu cred ca avortul poate reprezenta o indicatie in cazul asta. Sau o fi nu stiu ce sa zic. Probabil depinde de doctor. Mie personal mi-a zis care e treaba cu amniocenteza si a zis ca eu decid ce doresc sa fac. Mi-a zis intr-un fel ca avortul este o optiune a mea, nu o indicatie medicala...................

La amniocenteza din care mi s-a explicat se testeaza ADN-ul copilului ca sa se determine daca exista sau nu boli cromozomiale (sindrom down, edward, trisomia 18 etc). Dupa ce se primesti rezultatul hotarasti ce faci ...........

Chisturile de plex coroid sunt studiate de putin timp (5-10 ani) si nu au fost inca determinate cauzele exacte care duc la aparitia acestora. Au fost insa incadrati in categoria "soft markeri" semne pe romaneste pt stabilirea unor boli - printre care si bolile cromozomiale. Tot in categoria soft marker sunt si defecte ale organelor vitale, dimensiuni anormale ale femurului, lipsa unui os de la nasuc nu stiu cum se cheama si multe altele. Adica un medic iti poate recomanda amniocenteza si in cazuri in care nu exista aceste chisturi.

Consider perfect justificat faptul ca un copil bolnav are o viata greu pt ca social oamenii sunt f rai, insa stim ca bolile cromozomiale nu sunt singurele handicapuri care pot supune un copil la judecata societatii. Pana si un copil cu nasul mare sau prea inalt sau prea timid are poate avea la fel de mult de suferit din cauza asta. E greu sa te gandesti si la posibilele aspecte negative din viata copilului tau, insa consider ca in calitate de parinti suntem datori sa ne asumam aceste posibilitati . De asemenea sunt copii care au o viata CHINUITA cu multa suferinta fara sa aiba vreun defect fizic. Sunt pline jurnalele de stiri.

Fie ca ne place sau nu cand alegem sa fim parinti nu ca atunci cand cumperi o geaca de iarna - sa fie neagra, sa fie de fash, sa tina de frig, sa se spele usor etc.

Lori 22+ fericita cu Mara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredanar spune:

Sa se inteleaga ca ce am zis este opinia mea. Nu judec nicicum parintii care aleg sa faca o intrerupere de sarcina in cazul unei vesti proaste. Este optiunea fiecaruia. Eu si sotul meu am stat si ne-am gandit ( separat si apoi impreuna ) si am decis ca nu are nici un rost sa facem amniocenteza pt ca indiferent de raspuns decizia noastra ar fi fost aceeasi - e fetita noastra, o iubim deja si e nevinovata. Plus ca la noi a fost altceva... balanta din fericire atarna mai mult spre bine decat spre rau, asa ca a fost ma simplu sa alegem sa ne incredem in Dumnezeu decat in stiinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns athosik spune:

Citat:
citat din mesajul lui loredanar

Fetelor nu o sa va vina sa credeti........ A venit o colega de serviciu la mine stiind ca sunt si eu insarcinata sa ma intrebe daca nu stiu un medic bun bun in Iasi care face ecografii pt o prietena de-a ei care e si ea insarcinata si i-a gasit copilului chisturi pe creieras............... Am crezut ca e o gluma..........! Ce mica e lumea!!! Doamne Dumnezeule........... M-am simtit oarecum datoare sa ii explic ca si mi-e mi se intampla acelasi lucru, am incercat sa ii explic ce am aflat eu despre acest subiect. M-a intrebat apoi daca am facut analiza aia care iti zice sigur daca e bolnav sau nu copilul (amnio) si ii zic ca nu am facut-o si ca nici nu intentionez sa o fac. A fost f mirata cum adica nu o fac?! Pai cum adica daca ai afla ca e bolnav copilul nu ai face avort?!?!? ....
Si aici va intreb...... e asa ciudat sa iti asumi asa ceva? E mai corect si moral sa alegi omori un copil fara aparare decat sa incerci sa ii oferi o viata cat de cat normala in cazul in care sorta e potrivnica si nasti un copil bolnav?................

Nu te mai gandi la prostii ... fii pozitiva ... dar daca as fi in locul tau eu as pastra bebele ... nu m-as gandi nici o clipa la un avort!!!!Mai ales acuma cand l-am vazut de atatea ori ... face parte din mine ....

21+ cu robert-mihai
Dumnezeu sa ne ajute sa ajungem cu bine la final!!!

Mergi la inceput

Eu cand simt cum misca si ma gandesc ca poate o inghesui sau ca ii pot face ceva ce ei nu ii convine mi se sfasie sufletul ...

Cred ca daca as face intrerupere de a doua zi m-as interna la Socola (lore stie ce e Socola):)

Oana 18+

Mergi la inceput