Cum pot amana ciclul menstrual?
Raspunsuri - Pagina 2
Crinutz spune:
Merge treaba cu AC-uri. Eu nu am luat in viata mea si am avut nevoie 1 data. Am intrebat medicul intai, mi-a dat ceva potrivit pt mine si am inceput sa iau cu vreo 7-8 zile inainte si a mers, nu a venit decat dupa ce am terminat toata folia. Deci nu a fost nevoie sa iau 2 folii una dupa alta, a reactionat de la primele pastile. Nu m-am dereglat apoi. Dar nu e ok sa faci asta mereu. Doctorita mea a zis ca i data sau f rar pt un motiv bun o poti face nu se intampla nimic, doar sa nu faci din asta un obicei.
Giova spune:
Gorgy exact la fel a zis si dr. meu.
Crinutz o data la nevoie merge, zicea cineva ca odata/an, sa nu facem din asta un obicei.
AC se iau de obicei din prima zi a CM, asa ca trebuie luate cu o luna inainte, si se iau 2 folii fara pauza. A 2-a folie trebuie terminata, ca sa nu existe riscuri de dereglari hormonale.
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris, www.dropshots.com/Madrid_2011#" target="_blank">Madrid
mamica de 2 smecherasi
Anca Wish spune:
Aceeasi problema o am si eu si, ca si Giova, tot pe 20 iunie plec in concediu, iar pe 21 trebuie sa-mi vina ciclu. E al 6-lea an. De regula, ma tine cam 9 zile, dar cu dureri fff mari.
Am incercat sa-l aman macar cateva zile, cu vitamina K,dar n-am avut niciun efect. Nici ca perioada, nici ca abundenta.
Am citit ce ati scris pana acum si m-ati convins sa incerc si eu metoda asta.
Giova, te-ai hotarat, vei lua 2 folii sau vei incepe sa iei cu cateva zile inainte de plecare?
Giova spune:
Anca mie dr. mi-a zis de 2 folii, nicidecum de una singura...asa ca daca e sa-l aman, eu ascult sfatul lui. Inca ma mai gandesc....mai am putin timp pana imi vine luna asta.
Nasoale probleme avem noi femeile.
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris, www.dropshots.com/Madrid_2011#" target="_blank">Madrid
mamica de 2 smecherasi
Anca Wish spune:
Giova, cum esti? Ai inceput sa le iei?
Eu le-am luat de lunea trecuta, dar am o problema: nici acum nu mi-a trecut ciclu. Si curge si tot curge...
CorinaDani spune:
anca wish, oarecum off-topic: cand ti-ai facut ultima ecografie abdominala ? nu cumva problemele tale (ciclu abundent, de durata) sunt din cauza unui fibrom ? intreb pentru ca exact asa i se intampla unei colege de birou, are un fibrom uterin, i s-a dat un tratament, daca nu se remediaza situatia, va merge fie pentru embolizarea fibromului, fie pentru extirparea acestuia (clasic sau laparoscopic); problema majora este faptul ca te anemiezi, deoarece pierzi mult sange, implicit fier. aceleasi probleme le-a avut si mama mea, cand nu a mai suportat durerile, sangerarile si starile de slabiciune/rau, s-a operat, era insa inainte de revolutie si pe vremea aceea operatia "totala" (histerectomia) era solutia recomandata/practicata.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Anca Wish spune:
Corina, saru mana pentru grija!
Am niste polipi intrauterini, pe care i-am tot extras de 3 ori pana acum, dar s-au format din nou si din cauza lor sangerez atat de mult. Asa spun dr. Eu spun ca nu am sesizat nicio schimbare in bine, in perioada de dupa extractia lor. Am facut 7 ani tratament pt a ramane insarcinata si probabil ca asta este o consecinta. Astept menopauza