Cum pot amana ciclul menstrual?
Buna ziua,
De fiecare data cand mergem in concediu eu sunt la CM si m-am cam saturat sincer.
Anul asta in 20 iunie mergem la turci. ei bine exact atunci trebuie sa-mi vina cilcul. al meu este foarte regulat, vine la 28 de zile. Ieri mi-a venit si socotind am ramas ca si anul asta voi umbla cu tampoane si OB-uri dupa mine si nu ma voi putea relaxa in voie.
Se poate cumva amana? sau sa-l fac sa vina mai repede?
As putea lua de pe acum anti conceptionale? sau este alta metoda?
va multumesc anticipat si sper sa gasesc o solutie cat mai favorabila.
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris, www.dropshots.com/Madrid_2011#" target="_blank">Madrid
mamica de 2 smecherasi
Raspunsuri
Laura25 spune:
Eu stiu ca merge daca iei anticonceptionale, sa iei 2 folii una dupa alta, fara pauza de 7 zile intre ele.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
CorinaDani spune:
laura, cred ca depinde si de AC.
stiam ca in cazul unor anumite AC e total interzisa expunerea la soare in timp ce le iei, pentru ca apar pete maronii in special pe fata...sau, cel putin mie asta mi s-a intamplat, acum cativa ani buni, luam Diane35 pentru a-mi trata problemele cu tenul (acnee), am uitat avertizarea in legatura cu soarele si m-am trezit cu niste pete foarte urate pe obraji dupa ce am facut plaja la mare.
si pe mine ma intereseaza subiectul, voi fi in aceeasi situatie in perioada concediului, si m-am saturat si eu sa nu ma pot bucura de plaja/mare/piscina...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Laura25 spune:
Eu iau Novynette si la mine a mers, nu am citit sa aiba contraindicatii din acest punct de vedere.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
CorinaDani spune:
bun, dar ce alte metode exista ? pentru ca eu, de exemplu, nu iau AC (am luat atunci Diane 35 pe post de tratament impotriva acneei), nici nu vreau sa incep sa iau, musai trebuie vizita la ginecolog si recomandarea acestuia, pentru ca am o varsta "inaintata", mai si fumez...deci nu pot lua orice AC...as prefera sa nu iau deloc.
asa ca, in afara de AC, ce alte metode ar putea functiona, astfel incat sa putem amana sau devansa CM, fara sa ne punem sanatatea in pericol ?
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Giova spune:
Nici eu nu iau AC, as fi luat acum pt. intarzierea CM.
Pe mine ma doare burta in primele 2 zile, spatele, imi curge mult....asa ca nici OB-uri nu folosesc, ca sunt tot stresata sa nu ma patez.
Anul trecut tot asa s-a nimerit la mare, d eumblam dispe pe plaja sa caut un wc sa-mi schimb ob-ul. acum nu mai vreau. Vreau sa ma bucur de vacanta si sa nu fiu tot timpul stresata ca sunt patata sau ca iasa ata de la tampon.
Poate mai intra si alte fete sa ne zica, daca nu....sun si eu ginecologul sa-l intreb.
Eu am luat cu mult timp in urma logest, nu stiu de AC care sa-ti interzica expunerea la soare.
ma gandesc ca sunt femei care iau tot timpul si stau si la plaja vara.....
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris, www.dropshots.com/Madrid_2011#" target="_blank">Madrid
mamica de 2 smecherasi
CorinaDani spune:
giova, nu stiu ce sa zic. poate numai AC Diane 35 pot cauza probleme de genul acesta ? am intrat acum pe net pe prospectul acestui AC si da, erau mentionate destule efecte secundare/adverse, printre care si posibilitatea aparitiei petelor (cloasma), de aceea e recomandata evitarea expunerii la soare.
da, si eu m-am gandit ca nu toate AC au acest efect neplacut. si oricum, de cand am facut eu tratamentul pana acum, au aparut destule AC din noua generatie.
insa eu tot mai astept alte metode/recomandari, care sa aiba efect si sa nu dauneze (prea mult) organismului sau sa deregleze total CM.
vladis spune:
cu orgametril, da' musai cu vizita la gineco si reteta
mami de miruna(27.01.1996) si vlad (20.07.2005)
Si Mihaita are nevoie de voi!
Speranta si incredere pentru David
www.dropshots.com/vladis" target="_blank">POZE
Giova spune:
Am vb. cu ginecologul meu, care imi recomanda doar AC pt. amanarea cm.
asa ca voi lua Logest din prima zi a cm in luna mai si continui cu al 2-lea blister si pe luna iunie.
Mi-a zis ca trebuie luate cap coada, ca sa nu-mi dereglez cm.
Inca ma mai gandesc.....depinde in ce data imi vine luna asta.....
Multumesc tuturor de informatii.
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
mamica de 2 smecherasi
GORGY spune:
Giova, eu nu te pot sfatuii sa faci ceva, iti pot spune cum am facut eu, poti sa iei anticonceptionale, si cu o luna inainte de concediu, in ziua in care iti vine iei prima pastila si apoi dupa ce le termini, cand ar trebui sa faci pauza aia, sa incepi a doua folie de anticonceptionale, si sa pleci in concediu linistita, ciclu nu o sa-ti vina. Mentionez faptul ca eu asa am facut, si foloseam Marvelon, si nu am avut probleme, insa nu stiu cat de ok, si sanatos este, trebuie sa vb cu dr tau despre problema asta. Alta medoda ca sa sari o luna de menstra nu stiu... sa ne anunti si pe noi, e bine de stiut pe viitor daca avem nevoie.
GORGY spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Giova Am vb. cu ginecologul meu, care imi recomanda doar AC pt. amanarea cm. asa ca voi lua Logest din prima zi a cm in luna mai si continui cu al 2-lea blister si pe luna iunie. Mi-a zis ca trebuie luate cap coada, ca sa nu-mi dereglez cm. Inca ma mai gandesc.....depinde in ce data imi vine luna asta..... Multumesc tuturor de informatii. acum am vazut ca tot asta ti-a spus si medicul tau, pai e bine ca te-ai lamurit, Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006) www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris, www.dropshots.com/Madrid_2011#" target="_blank">Madrid mamica de 2 smecherasi |